Advertisement

Ankara'da Kazanan Fenerbahçe Ülker

Beko Basketbol Ligi'nin 20. haftasında, dün oynanması gereken fakat Ankara'daki kar yağışı nedeniyle Fenerbahçe Ülker takımı salona ulaşamayınca bugüne ertelenen maçta konuk ekip Fenerbahçe Ülker, oldukça çekişmeli geçen maçta Türk Telekom'u 76-78'lik skorla mağlup ederek ligdeki 14. galibiyetini elde etti. Bu sonuçla haftayı 8 galibiyette kapatan Türk Telekom'un ise Play-Off şansı artık iyice zora girdi..

Fenerbahçe Ülker'de sakatlıkları süren Ömer Onan ve Marko Tomas bu maçta forma giymediler. Milano maçında gözüne darbe alan ve bu maçta oynaması maç saatine kadar belli olmayan Mirsad Türkcan ise sahada yer alabildi. Türk Telekom'da ise uzun bir sakatlık sürecinin ardından takıma dönen Simas Jasaitis, 13 dakika sahada kalsa da henüz hazır bir görüntü çizemedi. Karşılaşmaya damgasını vuran isim ise; 1/7 üçlük isabeti sağlamasına rağmen 22 sayı kaydeden Hırvat skorer Bojan Bogdanovic oldu..

Mücadeleye Oğuz Savaş’la Bekir Yarangüme’nin karşılıklı basketleri ile başlarken, Bojan Bogdanovic’in sürüklediği hücumlarla skor üstünlüğünü eline alan Sarı-Lacivertliler, 4. dakikada durumu 3-9’a getirdi. İçeriden Kaspars Kambala’yla dışarıdan da Aleksandar Capin ile rakibine yanıt veren ev sahibi takım farkı kapatsa da ilk çeyrek 15-16’lık skorla Fenerbahçe Ülker üstünlüğü ile geçildi. İkinci çeyrek Kambala – Capin ikilisi ile isabetler kaydetmeye devam eden Ankara temsilcisi, Darius Washington’ın turnikesiyle 15. dakikada 23-22 öne geçti. Bu dakikadan sonra özellikle üç sayı çizgisinin gerisinden bulduğu sayılarla etkili olan konuk takım, soyunma odasına 34-37’lik üstünlükle girdi.

İkinci yarıya hücumda hızlı başlayan Türk Telekom, 24. dakikada Simas Jasaitis’in serbest atış çizgisinden bulduğu sayılarla skora denge getirdi (43-43). Emir Preldzic’in üç sayılık basketi ve Engin Atsür’ün basket faulden gelen üç sayılık oyunuyla bir anda farkı yeniden açan rakibine bu kez Nedim Yücel’in serbest atış çizgisinden kaydettiği isabetler ve Ceyhun Altay’ın üçlüğü ile karşılık veren ev sahibi takım, final periyoduna 57-53 önde girdi. Son çeyreğe savunma sertliğini arttırarak başlayan Sarı-Lacivertliler, James Gist’in art arda gelen 6 sayısıyla 34. dakikada 57-59’luk skora yeniden üstünlüğü eline aldı. Bu dakikadan sonra Muratcan Güler - Darius Washington ikilisi ile 7-2’lik bir seri ile 65-61 öne geçen Türk Telekom, Engin Atsür’ü durduramayınca bitime 2 dakika kala oyuna eşitlik geldi (69-69). Maçın son bölümünde hücumda Emir Preldzic’in üçlükleri ve James Gist’in de savunmadaki etkili oyunuyla öne geçen Fenerbahçe Ülker, son saniyelerde serbest atış çizgisinden hata yapmayarak maçtan 76-78 galip gelen taraf oldu.


SALON: Ankara Arena

HAKEMLER: İsmail Aydın-Alper Özgök-Erman Erdemli

TÜRK TELEKOM (76): Muratcan Güler 11 (1 ribaund- 4 asist), Nedim Yücel 13 (5 ribaund), Ali Karadeniz 8 (11 ribaund- 2 asist), Darius Washington 13 (5 ribaund- 5 asist), Bekir Yarangüme 5 (2 ribaund), Aleksandar Capin 3 (2 asist), Ceyhun Altay 7 (6 ribaund), Simas Jasaitis 2, Kaspars Kambala 11 (4 ribaund).

FENERBAHÇE ÜLKER (78): Roko Ukic 4 (2 ribaund- 2 asist), Mirsad Türkcan 11 (1 ribaund- 2 asist), Engin Atsür 8 (1 ribaund- 4 asist), Gasper Vidmar 4 (1 ribaund- 2 asist), James Gist 11 (10 ribaund), Oğuz Savaş 4 (4 ribaund), Hakan Demirel (1 asist), Bojan Bogdanovic 22 (1 asist), Emir Preldzic 14 (4 ribaund- 7 asist).

1.PERİYOT: 15-16
2.PERİYOT: 19-21
3.PERİYOT: 23-16
4.PERİYOT: 19-25

Özet: Tbf
Ankara'da Kazanan Fenerbahçe Ülker Ankara'da Kazanan Fenerbahçe Ülker Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 17:57 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.