Advertisement

Batukan: "Kupa Kayseri'ye Gelecek"

FIBA Kadınlar Euro Cup finalinin ilk maçında Rus ekibi Dynamo Kursk'u Kayseri'de 14 sayı farkla yenen Kayseri KASKİ Spor'un kulüp başkanı Ender Batukan, bugün yaptığı açıklamada; ''Finalin ilk maçında aldığımız galibiyetten sonra yüzde 51 kupa bizim diyorum. Avrupa Kupası, Kayseri'ye gelecek'' dedi.

Kayseri KASKİ Spor'un kulüp başkanı Ender Batukan, Kayseri KASKİ Spor Kadın Basketbol Takımı'nın, FIBA Kadınlar Avrupa Kupası finalinin ilk maçında geçen perşembe günü Kadir Has Spor ve Kongre Merkezi'nde Rus ekibi Dynamo Kursk ile karşılaştığını ve bu maçtan 14 sayı farkla galip ayrıldığını anımsattı. Ender Batukan, ''Finalin ilk maçında Cenab-ı Allah bizim yanımızdaydı, yüzümüze güldü ve galip geldik. Galip gelemeseydik üzülürdüm. Çünkü, takımımızı desteklemeye 10 bin kişi gelmişti. Onları salondan mağlup ayırmak hiç hoş birşey olmazdı'' diye konuştu.

Avrupa Kupası'nın Kayseri'ye geleceğine bütün takımın inandığını ifade eden Batukan, ''Kupa elemelerinde karşılaştığımız ve geçen senenin kupa sahibi olan İsrail'in Ramla Takımı'nın başkanı, İsrail'deki rövanş maçından önce bana, 'burada kim tur atlar, bir üst tura geçerse o takım final oynar. Hatta kupayı kazanır' dedi. Şimdi düşünüyorum da doğru söylemiş. Gerçekten biz o maçta onları eledik ve finale kadar geldik. Finalin ilk maçında da büyük bir avantaj elde ettik. İnşallah Rusya'daki maçta da bu avantajımızı koruyup, kupayı Kayseri'ye getireceğiz.'' dedi.

Batukan, finalin ilk maçından sonra başantrenör Ayhan Avcı'ya, ''Buradaki galibiyeti ve avantajı düşünmeden, orada da galibiyet için oynamalıyız'' dediğini de belirterek, ''İnşallah biz 22 Mart'taki maçtan sonra kupamızı alırız ve Kayseri'ye elimizde kupayla döneriz. Kupayı alalım istedik, inşallah ona da ulaşıyoruz. Bir maçımız kaldı ve 'yüzde 51 şansımız var' diyorum. Eğer kupayı alırsak, 'artık bize burası küçük gelir' diye düşünüyoruz. Avrupa Ligi'nde oynamak istiyoruz'' şeklinde konuştu.

Başkan Batukan, sezon başında Kayseri Şeker Fabrikası'nın desteğini çektiği kadın basketbol takımına KASKİ olarak sahip çıktıklarını, kulübün yöneticilerinden, oyuncularına herkesin birlik olduğunu ve iyi bir motivasyon yakaladıklarını belirtti. Takımdaki oyuncuların çok büyük özveride bulunduklarını ve her maça kazanmak için çıktıklarını kaydeden Ender Batukan, ''Bu motivasyon çok önemli. Çünkü kazanmayı istemek, kazanmak için sahada elinden geleni yapmak çok önemli. Sahaya çıkıp oynayan ve bu başarıyı elde eden onlar. Bizim varlığımız onlara bir güç veriyor ama esas güç bu motivasyondan geçiyor. Bu her takımda olmayan bir başarı'' ifadelerini kullandı.

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde de üçüncülük olan hedeflerine ulaştıklarını kaydeden Batukan, ''Şeker'deki olaylardan dolayı takımdaki oyuncular çok etkilenmiş. Paralarını alamamışlar, maça çıkamamışlar, deplasmanlara gidememişler. Takım bize geçtikten sonra hiçbir konuda, hiçbir oyuncumuzu mağdur etmedik, hiçbir olumsuzluk yaşamasına müsaade etmedik. Başarı da birlik, inanç ve motivasyonla geldi'' dedi.
Batukan: "Kupa Kayseri'ye Gelecek" Batukan: "Kupa Kayseri'ye Gelecek" Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 21:24 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.