Advertisement

Karakaş, Sorunu Sakatlıklara Bağladı

Fenerbahçe Ülker Şube Direktörü Nedim Karakaş yaptığı açıklamada, bu sezon Turkish Airlines EuroLeague'de istedikleri hedeflere ulaşamadıklarını belirtirken, yaşanan sakatlıkların hedefe ulaşamamada etken olduğunu söyledi..

Konuyla ilgili olarak; ''Maalesef istediğimiz hedefe ulaşamadık'' ifadesini kullanan Karakaş, ''Sezon başından beri yaşanan sakatlıklar ve bunların üst üste gelmesi, bu nedenle bir türlü istediğimiz kadroyla mücadele edememek, hedefe ulaşamamada etkin oldu. En kritik maçlarda eksik mücadele vermemiz ve bunun verdiği moralsizlik, hepsini yan yana getirdiğimizde hedeften uzaklaştık'' dedi.

Top 16 turunun son haftasında İtalyan rakipleriyle yaptıkları maçta tur için şanslarının olduğunu vurgulayan Nedim Karakaş, ''Bu maçta tur için şansımız vardı. Ama 6 günde Unics Kazan, Beşiktaş Milangaz ve son olarak Emporio Armani gibi zorlu rakiplerle oynadık. İtalyan takımı karşısında iki günde bir maç yapmanın yorgunluğu ve Mirsad Türkcan'ın mücadelenin hemen başında sakatlanması bizi etkiledi. Ayrıca Marko Tomas da sakat sakat oynadı. Kendisini denedi. Ömer Onan da oynamadı. Bu bakımdan sıkıntılarımız oldu. Bu üç oyuncuyu aradık. Bu üç oyuncu takıma hücum yönünden olduğu kadar savunmada da büyük katkı yapan isimler. Onlardan yararlanamadık. Rakip, iddiası olmaması nedeniyle rahat mücadele etti. Son çeyrekte oyunu kendi lehimize çevirebilirdik. 14 sayıdan farkı 7 sayıya indirmiştik. Ancak 2 üçlükten yararlanamadık. Bunları sayı yapsak takım pozitif yönde etkilenecekti. Bunlar girmeyince oyun tekrar rakip onların lehine döndü. Sonrasında yenildik. Tüm olumsuzluklara rağmen mücadeleyi kazanıp yolumuza devam edeceğimize inanıyordum. Ama olmadı. Bunda sonraki hedefler için mücadele edeceğiz.'' diye konuştu.

Şube direktörü Nedim Karakaş, yıllık planlamayı da gözden geçirmek gerektiğini dile getirdi. Turkish Airlines EuroLeague'de ''Dörtlü Final'' organizasyonun bu sezon İstanbul'da yapılmasının insanlarda büyük beklenti yarattığını kaydeden Karakaş, ''İstanbul'da olacak diye büyük beklenti oluyor. Bu doğru değil. Biz Armani karşısında üç eksikle oynuyoruz. Bunu kimse irdelemiyor. Tabii ki kadro derinliği önemli. İlk 8'e giren takımların kadroları diğerlerinden geniş'' dedi.

Maç organizasyonları ve yıllık planlamaya dikkati çeken sarı-lacivertli takımın idarecisi, ''Yıllık planlamayı ve maç organizasyonlarını da gözden geçirmeliyiz. En hayati maçlarımız iki sezondur yılbaşından sonraya gelen haftalarda oluyor. Sadece biz değil, Anadolu Efes de aynı durumu yaşıyor. Galatasaray da bize katıldı. Birinci tur maçlarının tamamlanıp Top 16 tur mücadelelerinin olduğu 2 aylık sürede Avrupa'nın diğer takımları 15 günlük dinlenme fırsatı buluyor. Bizdeyse tam tersine, en yoğun dönem oluyor. Bunu defalarca dile getirmemize rağmen önlem alınmıyor. 'Neden Fenerbahçe Ülker ve Anadolu Efes oyuncuları sakatlanıyor?' diye düşünmek lazım. Sakatlanan oyuncuların çoğu da milli takım oyuncuları. Bu kadar yoğun tempoya dayanabilecek fiziki yapıya sahip değiliz. Lig maçları bitiyor, oyuncular 10 gün sonra milli takım kamplarına gidiyor. Eylülün son haftasına kadar milli takımda oluyorlar. Kısa dönemde 8-10 resmi maç oynuyorlar. 7-8 de hazırlık maçı yapıyorlar. Bunların hepsini yan yana koyup irdelemek lazım.'' dedi. Planlamayı hep beraber yapmak gerektiğini vurgulayan Karakaş, ''22 Aralık tarihinden sonraki döneme bakılsın. Avrupa'daki rakiplerimiz 22 Aralık'tan sonra kaç maç yapmışlar? Bizim dinlenmediğimiz bir gerçek. Ayrıca lige ara verildiğinde All Star organizasyonu oluyor. Aynı oyuncular bu sefer buna gidiyor. Maç takvimlerini Avrupa takımlarına göre yapmak lazım. Beşiktaş Milangaz maçı öncesi şanssızlığımız, Unics Kazan maçının uzatmaya gitmesi oldu. Ardından pazar günü Beşiktaş ile karşılaştık. Daha sonra uçak yolculuğu yaptık ve Emporio Armani karşısına çıktık. Altı günde zorlu maçlar oldu. Belki Beşiktaş maçı ertelenebilirdi. Daha iyi hazırlanabilirdik'' diye konuştu.

Fenerbahçe Ülker ve Anadolu Efes'in özellikle sakatlıklar konusunda şansızlıklar yaşadığının bir gerçek olduğunu kaydeden Nedim Karakaş, ''Biz gruptan çıkmayı hedefliyorduk. Dörtlü Final'in İstanbul'da olması nedeniyle bunu fazlasıyla istiyorduk. Ama takımın yükünü çeken oyuncuların hiçbirinden faydalanamadık. Ömer gibi savunma yönü yüksek, hücumda da katkı yapabilen oyuncu oynamadı. Mirsad, Emporio Armani maçında 1 dakika sahada kaldı ve 1 savunma, 1 hücum ribaundu aldı. 25 dakika oynasaydı 10-15 ribaunt alırdı. Bu da büyük katkı olurdu. Hırsıyla fark yaratabilirdi. Ancak, ''Dörtlü Final'' İstanbul'da yapılıyor diye illaki Türk takımı olması gerekmiyor. Her sene iddialı bütçelere takım yapan Barcelona geçen sezon ev sahibi olduğu organizasyonda yer alamadı.'' dedi.

Kulüp başkanı Aziz Yıldırım'ın şu an yanlarında olmamasının zaman zaman moral motivasyonu etkilediğini vurgulayan Karakaş, ''Camia olarak yaşadığımız olayların oyuncular üzerinde psikolojik etkileri olduğu bir gerçek. Tüm sporcularımız etkilendi. En çok futbol ve basketbol takımları etkilendi. Ancak, yöneticilerimiz Nihat Özdemir, Ali Koç ve Semih Özsoy, bizi hiç yalnız bırakmadılar. Yanımızda bulunarak desteklerini her zaman gösterdiler'' diye konuştu.

Sakat oyuncuların son durumu hakkında da bilgi veren Nedim Karakaş, EA7 Emporio Armani maçında yüzüne darbe alan Mirsad'ın durumunun henüz belli olmadığını ifade etti. Mirsad'ın maçta gözüne darbe geldiğini belirten Karakaş, ''Maç esnasında Mirsad, görmediğini söyledi. Hala rahat göremediğini söylüyor. Doktorlar iki gün içinde geçeceğini bildirdiler. Marko Tomas'ın yarınki Türk Telekom maçında oynayıp oynamayacağı belli değil. Ömer Onan da oynamayacak'' dedi. Şube direktörü Karakaş, bir süre önce kadro dışı bırakılan ve henüz takıma dönemeyen Jerrels'ın durumun gelecek hafta değerlendirileceğini de sözlerine ekledi.
Karakaş, Sorunu Sakatlıklara Bağladı Karakaş, Sorunu Sakatlıklara Bağladı Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 21:59 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.