Advertisement

Trabzonspor'dan Hakemlere Sert Tepki

Trabzonspor, Beko Basketbol Ligi'nin 21. hafta karşılaşmasında Bandırma deplasmanında Banvit'e uzatma sonunda 95-85 mağlup oldukları mücadelenin ardından kulübün resmi internet sitesinde hakem hatalarına dair bir açıklama yayınladı. Kulüpten yapılan açıklamada, karşılaşmanın seyrinin "bariz hakem hataları" nedeniyle değiştiği iddia edildi..

Trabzonspor Kulübü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklama şu şekilde;

"Takımımızın Banvit ile oynadığı maçta; Rüştü Nuran, Ali Şakacı ve Yücel Çilingir’den oluşan hakem üçlüsünün yanlı yönetimi sonucu etkiledi.

Buna göre takımımız etkili başladığı maçın son 8 saniyesine 80-78 önde girerken, Banvit lehine verilen faul kararı sonrası Davis'in atışları esnasında rakip oyuncuların ihlalleri hakemler tarafından görmezden gelindi.

Bunun yanı sıra maçın son periyodunda Kerem’in yaptığı nizami blokta topun inişe geçtiğini belirten hakem üçlüsü basketi geçerli saydılar. Ayrıca Banvit Kulübü yetkililerinin bulunmaları yasak olan hakem masasında oturarak, pota altında oyuna müdahale etmelerine yine Rüştü Nuran, Ali Şakacı ve Yücel Çilingir’den oluşan hakem üçlüsü seyirci kaldılar."

Bu arada Basketfaul.com sitesi, Trabzonspor cephesinin tepkisini çeken ve maçı uzatmaya götüren basketin görüntülerini yayınladı. Görüntülerde; Chuck Davis'in serbest atışından önce Kenan Bajramovic boyalı alana erken giriyor ve savunmacısı Monwell Randle'ın önüne geçiyor, daha sonra da seken topu alarak smaç basketle skoru 80-80'e getiriyor..

Trabzonspor'un tepkisine neden olan tartışmalı pozisyonu şuradan izleyebilirsiniz..
Trabzonspor'dan Hakemlere Sert Tepki Trabzonspor'dan Hakemlere Sert Tepki Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 04:42 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.