Advertisement

Beşiktaş Milangaz Çeyrek Final Randevusunda

Ülkemizi FIBA EuroChallenge Cup'ta temsil eden Beşiktaş Milangaz, çeyrek final serisinde Alman ekibi Artland Dragons ile karşılaşacak. İki galibiyete ulaşan takımın tur atlayacağı seride saha avantajı Alman ekibinde bulunurken, bu nedenle Siyah-Beyazlı temsilcimiz deplasmanda bir maç kazanmak zorunda..

Çeyrek final serisindeki ilk karşılaşma; 13 Mart 2012 Salı günü saat 20:30'da Quakenbrück - Artland Arena'da oynanacak. İkinci karşılaşma ise 15 Mart 2012 Perşembe günü saat 19:00'da Akatlar Milangaz Arena'da oynanacak. Gerektiği taktirde üçüncü karşılaşma da 20 Mart 2012 Salı günü saat 20:30'da yine Almanya'da oynanacak..

Bu arada, İstanbul'da oynanacak karşılaşmanın biletleri de 10 TL’den satışa sunuldu. Temsilcimizde sakatlığı nedeniyle sezonu kapatan Can Akın bu maçlarda forma giyemeyecek. FIBA'nın bu kupaya özel olarak getirdiği statü nedeniyle, her takım kendi ülkesindeki yabancı sınırlaması ile EuroChallenge Cup'ta mücadele ettiği için, temsilcimizde bir yabancı oyuncu maç kadrosunda yer almayacak. Coach Ergin Ataman'ın son haftalardaki tercihi ve oyuncuların form grafiğine paralel olarak, deneyimli teknik adamın kadroda yer almayacak oyuncu konusunda tercihini (en azından ilk maçta) ABD'li forvet Adam Morrison'dan yana kullanması bekleniyor..

Çeyrek Final ilk maçı öncesinde, her iki takımın istatistikleri incelendiğinde, birbirlerine yakın istatistiklere sahip oldukları görülüyor. Temsilcimiz, geride kalan maçlar sonunda rakip potalara maç başına 81.6 sayı bırakmayı başarırken, Artland Dragons ise 81.1 sayılık bir ortalama ile mücadele ediyor. Siyah Beyazlı ekip, iki sayılık atışlarda %56.7, üç sayılık atışlarda %36.8 ve serbest atışlarda da %74’lük bir isabet oranı ile oynarken, Artland Dragons ise iki sayılık atışlarda %53, üç sayılık atışlarda %42.4 ve serbest atışlarda da %75.6’lık bir isabet oranına ulaştı. Maç başına 35.1 ribaund alan Beşiktaş Milangaz’a karşılık, Artland Dragons ise 32.4 ribaund ortalama ile mücadele ediyor. Sayı yollarından Alman temsilcisinin üstünlüğü göze çarparken, Artland Dragons’un 17.4 asist ortalamasına karşılık, temsilcimiz 14.8 asist ortalaması yakaladı. Beşiktaş Milangaz rakibine oranla daha az top kaybı ile mücadele ederken, Siyah Beyazlı ekibin maç başına yaptığı 12 top kaybına karşılık, Artland Dragons ise 14.7 top kaybı ile mücadele ediyor.

Çeyrek Final ilk maçı öncesinde Beşiktaş Milangaz skorer kimliği ile öne çıkarken, takımda 6 oyuncu çift haneli sayı ortalamaları ile mücadele ediyor. Takımın en skorer oyuncusu 17 sayı ortalaması ile ABD'li skorer forvet Marcelus Kemp olurken, Pops Mensah-Bonsu 16.9, David Hawkins 14.1, Adam Morrison 12.8, Ersin Dağlı 12 ve Carlos Arroyo da 10 sayı ortalama ile mücadele ediyorlar. Britanyalı pivot Pops Mensah-Bonsu, 10 ribaund ortalaması ile temsilcimizde en çok ribaund alan oyuncu olarak da göze çarpıyor.

Artland Dragons’da ise 5 oyuncu çift haneli sayı ortalamaları ile mücadele ediyor. ABD'li forvet Brandon Thomas 15.6 sayılık ortalaması ile takımın en skorer ismi. Nathan Peavy 13.9, Anthony Hilliard ve David Holston 11.7 ve Darren Fenn de 10.8 sayı ortalama ile mücadele ediyorlar. Takımın en çok ribaund alan oyuncusu ise 5.5 ribaundluk ortalaması ile Anthony King.
Beşiktaş Milangaz Çeyrek Final Randevusunda Beşiktaş Milangaz Çeyrek Final Randevusunda Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 00:50 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.