Advertisement

Galatasaray, Djedovic İle İmzaya Kaldı

Joshua Shipp'in sakatlığı nedeniyle 2-3 numara pozisyonuna takviye için çalışmalarını sürdüren Galatasaray Medical Park, genç Boşnak oyuncu Nihad Djedovic ile prensip anlaşmasına vardı. İtalyan ekibi Virtus Acea Roma forması giyen 22 yaşındaki ve 1.96 boyundaki Djedovic'in Sarı-Kırmızılarla sezon sonuna kadar anlaştığı haberi de dış kaynaklı basketbol sitelerinde yer aldı..

2011 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nı 17. sırada tamamlayan Bosna-Hersek milli takımı kadrosunda da yer alan Djedovic, özellikle güçlü penetresi ile dikkat çeken ve ceza şutlarında da etkili olan bir oyuncu. Profesyonel kariyerine 2005 yılında KK Bosna takımında başlayan Djedovic, ardından Barcelona'ya transfer oldu. İspanya kariyerinde; CB Cornella ve CAB Obradorio formaları giyen Boşnak oyuncu, 2010 yılında da Roma takımına transfer oldu ve EuroLeague deneyimi de yaşadı..

Bu sezon Virtus Roma takımı ile İtalya Ligi Seria A'da 24 maçta forma giyen Djedovic, bu maçlarda ortalama 26.5 dakika sahada kalarak; 11.8 sayı, 3.8 ribaund ve 1.6 asist ortalamaları yakaladı. Takımının geçtiğimiz hafta deplasmanda Bennet Cantu'ya 73-72 mağlup olduğu maçta 23 sayı kaydeden Djedovic, bu sezonki en yüksek skoruna da bu maçta ulaşmıştı. 29 dakika sahada kaldığı bu maçı; 8/12 ikilik, 2/2 üçlük ve 1/1 serbest atış isabetiyle tamamlayan genç oyuncu, ayrıca 4 ribaundluk katkı da yapmıştı. Djedovic'in Virtus Roma ile olan kontratı, 30 Haziran 2012 tarihinde sona erecek..
Galatasaray, Djedovic İle İmzaya Kaldı Galatasaray, Djedovic İle İmzaya Kaldı Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 01:39 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.