Advertisement

Galatasaray, Liderliği Bandırma'da Aldı (64-73)

Beko Basketbol Ligi'nde 17. haftanın erteleme maçında Banvit ile Galatasaray Medical Park'ın Bandırma'daki randevusunda gülen taraf 64-73'lük skorla konuk ekip Galatasaray Medical Park oldu. Bu sonuçla ligdeki 19. galibiyeti elde eden Sarı-Kırmızılılar, liderlik koltuğuna da yükselmeyi başardı. Haftayı 17 galibiyette kapatan Banvit ise ikili averajda Beşiktaş Milangaz'ı geride bıraktı. Maçın üçüncü periyotunda bir pozisyonda blok yapmak için yükselen Joshua Shipp, yere ters düşünce sol kaval kemiğinde parçalı fibula kırığı meydana geldi..

Banvit'te sakatlığı süren Cliff Hammonds maç kadrosunda yer almadı. Galatasaray Medical Park'ta ise sakatlığı devam eden Sertaç Şanlı ile birlikte Evren Büker ve Haluk Yıldırım da maç kadrosunda yer almazken, uzun bir rahatsızlık sürecinin ardından sahalara dönen Tutku Açık ise kadroda yer aldı fakat maçta süre almadı..

Karşılaşmaya Banvit uzun sayılabilecek bir beşle çıktı. Bandırma ekibi mücadeleye; Barış Ermiş, Keith Simmons, Chuck Davis, Kenan Bajramovic ve Lance Williams beşiyle başladı. Galatasaray Medical Park ise; Jamon Lucas, Göksenin Köksal, Joshua Shipp, Boris Savovic ve Furkan Aldemir beşiyle mücadeleye başladı. Ligdeki galibiyet serisini 10 maça çıkaran Galatasaray Medical Park'ta Caner Topaloğlu ve Boris Savovic 15’er sayı atarken, Jamon Lucas 13 sayı- 5 ribaund- 5 asist üretti. Ligdeki 7 maçlık galibiyet serisi sona eren Banvit’te ise Serkan Erdoğan 15 sayı, Williams ve Lucas da 11'er sayı kaydettiler...

Galatasaray Medical Park karşılaşmanın başında Jamon Lucas - Boris Savovic ikilisinin sayılarıyla 9-2’lik seri yakalayarak öne geçti. Josh Shipp’in de hücumda katkı vermesiyle üstünlüğünü koruyan Sarı-Kırmızılılara Serkan Erdoğan ve İzzet Tükryılmaz yanıt verdi. Banvit, iki serbest atış isabetiyle serisini 8-0’a taşıyıp skoru eşitledikten sonra Caner Topaloğlu ilk periyodun sonucun belinledi: 14-16. Ev sahibi ikinci çeyrekte Kalin Lucas’ın basketiyle üstün duruma gelirken, takımını önde tutan ise isim Serkan’dı. Bandırma temsilcisi Lucas ile sayı üretmeye devam ederek farkı 7’ye yükseltti. Mert Shumpert’ın üçlüğüyle toparlanan konuk ekip, Caner Topaloğlu’nun gayretiyle arayı kapattı. Jamon Lucas da takımının devreyi 36-38 avantajlı bitirmesini sağladı.

Karşılıklı basketlerle girilen üçüncü periyodun ilk 6 dakikası 47-50 Galatasaray Medical Park üstünlüğüyle geçildi. Fakat çeyreğin bitimine 6 dakika 21 saniye kala yaşanan sakatlık tüm basketbolseverleri üzüntüye boğdu. Skor 44-43 iken hızlı hücumda Keith Simmons’ın topunu bloklamak isteyen Josh Shipp’in çok talihsiz bir şekilde bileği sol ayak bileği kırıldı. Bu büyük şoku atlatıp mücadeleye devam eden Sarı-Kırmızılılar; Furkan Aldemir, Caner Topaloğlu ve Boris Savovic’in sayılarıyla final periyoduna 51-57 önde girdi. Banvit, dördüncü çeyrekte Ender Arslan’ın çift hanelere çıkardığı farkı Chuck Davis’in çabasıyla 5’e indirdi. Fakat rakip pota altında Furkan Aldemir ile etkili olan Galatasaray Medical Park, Mert Shumpert - Jamon Lucas ikilisinin isabetleriyle önde kalmayı bildi ve karşılaşmayı 64-73 kazandı.


SALON: Banvit Kara Ali Acar

HAKEMLER: Mehmet Keseratar, Ahmet Ersan Ergüler, Alper Altuğ Köselerli

BANVİT (64): Erkan Veyseloğlu 4 (1 ribaund), Serkan Erdoğan 15 (1 ribaund- 1 asist), Barış Ermiş 1 (2 ribaund- 3 asist), Lance Williams 11 (4 ribaund- 1 asist), Chuck Davis 8 (7 ribaund- 1 asist), İzzet Türkyılmaz 5 (2 ribaund), Keith Simmons 4 (4 ribaund), Kalin Lucas 11 (1 ribaund- 3 asist), Cemal Nalga 2, Kenan Bajramovic 3 (3 ribaund- 2 asist)

GALATASARAY MEDİCAL PARK (73): Josh Shipp 7 (4 ribaund), Jaka Lakovic 4 (2 ribaund- 8 asist), Göksenin Köksal (2 ribaund), Caner Topaloğlu 15 (4 ribaund- 1 asist), Mert Shumpert 6 (1 ribaund), Luksa Andric 5 (3 ribaund), Furkan Aldemir 4 (4 ribaund- 1 asist), Jamon Lucas 13 (5 ribaund- 5 asist), Ender Arslan 4 (2 asist), Cevher Özer (2 ribaund- 1 asist), Boris Savovic 15 (1 ribaund)

1. PERİYOT: 14-16
2. PERİYOT: 22-22
3. PERİYOT: 15-19
4. PERİYOT: 13-16

Özet: Tbf
Galatasaray, Liderliği Bandırma'da Aldı (64-73) Galatasaray, Liderliği Bandırma'da Aldı (64-73) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 00:48 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.