Advertisement

TB2L'de 33. Haftanın Ardından

Türkiye Erkekler Basketbol İkinci Ligi’nde 33. hafta heyecanı yapılan on maçla tamamlandı. Haftayı Best Balıkesir galibiyetiyle kapatan Selçuk Üniversitesi 59 puan ve averajla zirveye yükselirken, haftaya lider giren Optimum TED Ankara Kolejliler ise Gelişim Koleji karşısında aldığı mağlubiyetin ardından lider Selçuk Üniversitesi ile aynı puanla ikinci sırada haftayı tamamladı..

Selçuk Üniversitesi, sahasında konuk ettiği Best Balıkesir'i 69-63'lük skorla mağlup ederken, özellikle ribaundlarda rakibine büyük üstünlük kurdu. Ev sahibi ekipte deneyimli coach Ahmet Kandemir, cezası nedeniyle karşılaşmayı tribünden takip etti. 16'şar sayı kaydeden Mustafa Güçyetmez - Henry Dobie ikilisi, Konya ekibinin galibiyetinde öne çıkan isimler olurken, ABD'li pivot Charles Jackson'ın 20 sayısı ise konuk ekibin mağlubiyetini önleyemedi..

Haftaya lider olarak giren Optimum TED Kolejliler, Gelişim Koleji karşısında oldukça kötü başladığı maçtan 77-74'lük mağlubiyetle ayrılmaktan kurtulamadı. 23 sayı kaydeden Derek Williams ve 21 sayı üreten Sertay Gürsu ile hücumda etkili olan Gelişim Koleji karşısında Hakan Yapar'ın 22 sayısı Ankara ekibine yeterli olmazken, maça favori çıkan TED Kolejliler'in özellikle deplasman maçlarındaki tutuk görüntüsü yine bu maçta da göze çarptı. Bu karşılaşmada her iki takımın da; ribaund, asist ve top kaybı sayılarındaki eşitlik de maçın ne kadar dengeli geçtiğinin bir başka göstergesi oldu..

Zirve yarışından kopmak istemeyen Genç Telekom ise, Ankara Arena'da konuk ettiği Darüşşafaka'yı farklı mağlup etmeyi başardı. Maçın büyük bölümünü dar bir rotasyonla oynayan Ankara ekibi, buna rağmen hücumda pas trafiğini çok iyi sağlayarak 83-67'lik galibiyete ulaşan taraf oldu. Genç Telekom, rakibine asistlerde 19-8 gibi önemli bir üstünlük de kurarken, pota altı rotasyonundaki Delic - Hazer ikilisi de skorda öne çıkan isimler oldular. Daçka adına da genç power forvet Burak Selen'in 17 sayısı farkı kapatmaya yeterli olmadı..

Ligin son sırasına demir atan İstanbul T.E.D'in, sahasında konuk ettiği Gamateks PAÜ'ye 68-71'lik skorla mağlup olduğu maçta; 29 sayı, 15 ribaundluk performans gösteren 27 yaşındaki ve 2.08 boyundaki ABD'li pivot Shawn Taggart, haftanın en dikkat çekici performansına imza attı. Ligin sayı ve ribaund krallığında zirvesinde yer alan Tyrone Nelson ise, takımı Akhisar Belediyesi'nin deplasmanda İstanbul BŞB'e uzatma sonunda 93-87 mağlup olduğu maçta; 24 sayı, 20 ribaundluk performans sergiledi ama yine de takımının mağlubiyetine engel olamadı..

TB2L'de 33. haftada alınan toplu sonuçlar ise şu şekilde;

23 Mart 2012 Cuma
Gelişim Koleji: 77 – Optimum TED Ankara Kolejliler: 74

24 Mart 2012 Cumartesi
Tenis Eskrim Dağcılık: 68 – Gamateks PAÜ: 71
Final Gençlik: 77 – Başkent Gençlik: 85
Genç Telekom: 83 – Darüşşafaka: 67
İstanbul B.Ş.B: 93 – Akhisar Belediyesi: 87
Selçuk Üniversitesi: 69 – Best Balıkesir Basketbol Kulübü: 63
Ormanspor: 60 – Gaziantep B.Ş.B: 57

25 Mart 2012 Pazar
Vestel: 83 – Pertevniyal: 70
Tire Belediyesi: 79 - Maliye Milli Piyango: 87
Garanti Koza İstanbulspor: 83 - Uşak Üniversitesi Belediyespor: 75
TB2L'de 33. Haftanın Ardından TB2L'de 33. Haftanın Ardından Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 22:38 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.