Advertisement

Efes'ten Mağlubiyetle Veda (65-82)

Turkish Airlines EuroLeague TOP-16 turu E Grubu'ndaki temsilcimiz Anadolu Efes, grubundaki son maçta Abdi İpekçi Arena'da konuk ettiği grup lideri CSKA Moskova'ya 65-82'lik skorla mağlup olarak bu sezonki Avrupa Kupası macerasına noktayı koydu. Prestij maçı niteliğindeki karşılaşma, buna rağmen oyuncuların istekli oyunu nedeniyle oldukça iyi bir mücadeleye sahne oldu..

Yeni antrenörü Zouros yönetiminde ilk maça çıkan Anadolu Efes, kadrosundaki eksiklere rağmen özellikle daha istekli görüntüsüyle en azından lig için taraftarına iyi sinyaller verdi. Lacivert-Beyazlılarda sakatlıkları bulunan; Ermal Kurtoğlu, Stanko Barac ve Kerem Tunçeri bu maçta forma giymediler. Uzun bir sakatlık sürecinin ardından yeni yeni oynamaya başlayan Kerem Gönlüm ise henüz tam hazır olmasa da beklenenden daha iyi bir görüntü sergiledi. Bu maçta sadece 6 oyuncusundan skor katkısı alabilen Anadolu Efes'te yerli oyunculardan sadece Cenk Akyol sayı kaydedebildi. Grup liderliğini bu maçtan önce garantilemiş olan CSKA Moskova da coach Kazlauskas ise kadrosundaki 12 oyuncudan sadece Evgeny Voronov'a bu maçta süre vermedi. Sakatlığı bulunan Ramunas Siskauskas ise maç kadrosunda yer almadı. Oyunun iki yönünde de çok iyi organize olan Rus ekibi, basketbol adına görsel açıdan çok güzel basketlere de imza attı bu karşılaşmada..

Temsilcimiz mücadeleye; Oliver Lafayette, Tarence Kinsey, Sasha Vujacic, Dusko Savanovic ve Esteban Batista beşiyle başladı. CSKA Moskova ise; Milos Teodosic, Alexey Shved, Andrei Kirilenko, Viktor Khryapa ve Nenad Krstic beşiyle mücadeleye başladı. Maç içerisinde oyuncularını sık sık hücumda hareketli olmaları yönünde uyaran coach Ilias Zouros, gözle görülür şekilde pozitif bir hava kazandırmış takımına. Ribaundlarda temsilcimize 36-33'lük üstünlük kuran Rus ekibi, asistlerde de 25-14 ile üstün olan taraftı. İki sayılık atışlarda (çoğu smaç ve turnike olmak üzere) %62 ile isabet sağlayan Rus ekibi karşısında Efes ise %42 ile isabet bulabildi..


SALON: Abdi İpekçi Spor Salonu

HAKEMLER: Carl Jungebrand, Emilio Perez Pizarro, Eddie Viator

ANADOLU EFES (65): Doğuş Balbay (1 asist), Tarence Kinsey 7 (3 ribaund), Cenk Akyol 9 (2 ribaund, 1 asist), Kerem Gönlüm (4 ribaund), Esteban Batista 10 (11 ribaund, 1 asist), Sasha Vujacic 17 (1 ribaund, 1 asist), Dusko Savanovic 16 (5 ribaund, 3 asist), Sinan Güler (1 ribaund, 1 asist), Oliver Lafayette 6 (3 ribaund, 3 asist), Gökhan Şirin.

CSKA MOSKOVA (82): Milos Teodosic 6 (2 ribaund, 4 asist), Darjus Lavrinovic 7 (4 ribaund, 1 asist), Sammy Mejia (2 ribaund, 1 asist), Nenad Kristic 13 (4 ribaund, 1 asist), Andre Kirilenko 15 (3 ribaund, 4 asist), Andrei Vorontsevich 6 (3 ribaund, 3 asist), Alexey Shved 11 (3 ribaund, 6 asist), Sasha Kaun 6 (4 ribaund), Viktor Khryapa 2 (4 ribaund,2 asist), Anton Ponkrashov 2 (2 asist), Jamont Gordon 14 (3 ribaund, 1 asist).

1.PERİYOT: 20-22
2.PERİYOT: 17-25
3.PERİYOT: 17-17
4.PERİYOT: 11-18
Efes'ten Mağlubiyetle Veda (65-82) Efes'ten Mağlubiyetle Veda (65-82) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 00:16 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.