Advertisement

Fenerbahçe Ülker'de Hedef Brooks

Fenerbahçe Ülker, transferde önemli bir yıldızı gündemine aldı. Ümit Avcı'nın Milliyet'te yer alan haberine göre Sarı-Lacivertliler, Çin Ligi ekiplerinden Guangdong Southern Tigers forması giyen ABD'li yıldız guard Aaron Brooks, Fenerbahçe Ülker ile anlaşmaya yakın..

Curtis Jerrells ile yollarını ayırdıktan sonra, Marko Tomas'ın da sakatlığı nedeniyle rotasyon anlamında sıkıntı yaşayan Fenerbahçe Ülker, NBA patentli Aaron Brooks’u renklerine katmak için temaslarını hızlandırdı. Çin Ligi'nde oynanacak finalin ardından Brooks'un sezonu Sarı-Lacivertlilerde tamamlaması ihtimali şu an için oldukça kuvvetli..

Milliyet Gazetesi'nde bugün Ümit Avcı imzalı olarak yayınlanan haberin içeriği şu şekilde;

"2007 yılında Houston Rockets tarafından 26. sırada draft edilerek NBA’e adım atan 1.83 boyunda ve 27 yaşındaki oyuncu, 2009-2010 yılında ligin en çok gelişme gösteren ismi seçilmişti. O sezonda 19.6 sayı, 5.6 asist, 1.6 ribaunt ortalamaları tutturan, geçtiğimiz sezonu ise Phoenix Suns’ta tamamlayan Brooks, NBA’deki lokavt nedeniyle kariyerine Çin’de devam etme kararı almış, oynadığı tüm takımlarda skorer kimliği ile dikkatleri üzerine toplamıştı. Serbest oyuncu olması ve Çin’e giden basketbolculara, sezonu bu ülkede tamamlama zorunluluğu konması nedeniyle NBA’e geri dönmeyen yıldız oyuncu Guandong takımını finale taşıdı.

4 sezonluk NBA kariyeri boyunca 272 karşılaşmada oynayan, 12.5 sayı, 1.9 ribaund, 3.6 asist ortalamaları yakalayan Brooks ile prensipte anlaşma sağlayan Fenerbahçe Ülker, bu oyuncunun artık resmi imzaların atılmasını bekliyor. Brooks, son anda bir pürüz çıkmaz ve kontratı imzalarsa, Çin Ligi’nde oynanacak finalin ardından İstanbul’a gelecek ve sarı-lacivertli ekibin bünyesine katılacak.

Houston’da oynadığı dönemde Tracy McGrady’nın sakatlanması ve Rafer Alston’ın takasla Orlando’ya yollanması nedeniyle ilk 5 oyuncusu haline gelen Brooks, müthiş hızına, etkili şutlarını da ekleyerek, durdurulması güç bir silah haline geldi. Brooks ile ilgili ilgi çekici bir detay da, lise seviyesinde Franklin High School’u eyalet şampiyonu yaptığı maçta, şu anda Beşiktaş Milangaz forması giyen Adam Morrison ile girdiği düelloydu. Morrison’ın 37 sayı attığı maçta rakip potaya 38 sayı gönderen Brooks, takımını şampiyonluğa taşımıştı."
Fenerbahçe Ülker'de Hedef Brooks Fenerbahçe Ülker'de Hedef Brooks Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 02:41 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.