Advertisement

Disiplin Kurulu'ndan Ceza Yağmuru

TBF Disiplin Kurulu, başta olaylı Fenerbahçe Ülker - Beşiktaş Milangaz derbisi olmak üzere bazı dosyaları karara bağladı. Disiplin Kurulu kararı sonrası; Beşiktaş Milangaz'da coach Ergin Ataman ve takım kaptanı David Hawkins'e, Fenerbahçe Ülker'de ise Kaya Peker birer maç men cezası geldi. Önümüzdeki hafta sonu oynanacak Beşiktaş Milangaz - Mersin Büyükşehir Belediyesi maçında Beşiktaş Milangaz'da coach Ergin Ataman ve takım kaptanı David Hawkins, Türk Telekom - Fenerbahçe Ülker maçında ise Fenerbahçe Ülker'de Kaya Peker takımlarında yer alamayacaklar..

Hatırlanacağı gibi Fenerbahçe Ülker - Beşiktaş Milangaz maçının ilk periyotunda kavga eden Kaya Peker ve David Hawkins ile birlikte, tribünlerin aleyhindeki olumsuz tezahüratlarından rahatsız olarak masa hakemleri ile tartışan coach Ergin Ataman diskalifiye edilmişti. Disiplin Kurulu'nun gerekçeli kararında şu ifadeler yer aldı:

"1 - Fenerbahçe Ülker sporcusu Kaya Peker ile Beşiktaş Milangaz sporcusu David
Gregory Hawkins’in eylemlerine uyan Disiplin Yönergesi’nin 36. maddesi gereğince,
1(BİR)’ER MAÇ MÜSABAKALARDAN MEN VE 4.000-TL’ŞER PARA CEZASI ile tecziyelerine,

2 - Fenerbahçe Ülker taraftarlarının eylemlerine uyan Disiplin Yönergesi’nin 29.2.3
maddesi gereğince rakip takım ve rakip takım baş antrenörü aleyhinde uygunsuz aşağılayıcı tezahüratlarda bulunulması nedeniyle FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ ERKEK BASKETBOL ŞUBESİ’NİN 3.000-TL PARA CEZASI ile tecziyesine,

3 - Beşiktaş Milangaz baş antrenörü Ergin Ataman’ın eylemine uyan Disiplin
Yönergesi’nin 36. maddesi gereğince, kendisinin 1(BİR) MAÇ MÜSABAKALARDAN
MEN VE 3.000-TL PARA CEZASI ile tecziyesine oy birliği ile karar verildi."

TBF Disiplin Kurulu ayrıca, Türk Telekom - Pınar Karşıyaka maçında Pınar Karşıyaka taraftarlarının sahaya yabancı madde atmaları ve atılan yabancı maddeler nedeniyle bir görevlinin yaralanması nedeniyle, Pınar Karşıyaka Kulübü'ne toplam 9.000 TL para cezası verdi..

TBF Disiplin Kurulu, Galatasaray Medical Park - Hacettepe Üniversitesi maçından önce, Hacettepe Üniversitesi oyuncusu Murat Kaya'nın seremoniye takım tişörtü giymeden çıkması nedeniyle Hacettepe Üniversitesi Kulübü'ne 1.000 TL para cezası verdi..

TBF Disiplin Kurulu, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde geçtiğimiz hafta oynanan Fenerbahçe - Beşiktaş maçında, Beşiktaş kadın basketbol takımı menajeri Mehmetcan Akbudak'ın karşılaşmanın yardımcı hakemlerine yönelik davranışları nedeniyle, kendisini Disiplin Kurulu'na tedbirli olarak sevk ederek; Müsabakalara katılmasını ve TBF bazında Kulübü temsil etmesini yasakladı..
Disiplin Kurulu'ndan Ceza Yağmuru Disiplin Kurulu'ndan Ceza Yağmuru Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 20:20 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.