Advertisement

Fenerbahçe Final Şansını Kaçırdı (70-74)

FIBA Kadınlar Euroleague 8’li Finali’nde mücadele eden temsilcilerimizden Fenerbahçe, İspanyol ekibi Rivas Ecopolis’e 74-70’lik skorla mağlup olarak grubunu ikinci sırada tamamladı ve final şansını kaybetti. Sarı-Lacivertli temsilcimiz, Rus ekibi UMMC Ekaterinburg ile üçüncülük maçı oynayacak. Grubu birinci sırada tamamlayan Rivas Ecopolis ise finalde bir başka İspanyol ekibi Ros Casares Valencia'nın rakibi oldu..

Temsilcimizde, önceki gün oynanan Galatasaray Medical Park maçında dizinden sakatlanan Penny Taylor, bu maçta kadroda yer almadı. Sarı-Lacivertliler mücadeleye; Birsel Vardarlı, Angel McCoughtry, Olcay Çakır, Nevriye Yılmaz ve Ivana Matovic beşiyle başladı. Bu arada önceki gün oynanan derbide tribünleri dolduran Fenerbahçe taraftarları bu maça gereken ilgiyi göstermedi ve tribünlerin büyük bir kısmı boş kaldı. Rotasyon nedeniyle yaklaşık 37 dakika sahada kalan Angel McCoughtry, 10/21 ile şut attığı karşılaşmayı 21 sayıyla tamamladı ama bu çabaları mağlubiyeti önleyemedi. Rivas Ecopolis'in 32 yaşındaki ABD'li power forveti Asjha Jones, bu maçtaki; 20 sayı, 11 ribaundluk performansı ile takımını finale taşıyan isim oldu. Fenerbahçe'nin bu mağlubiyeti, bu sezon FIBA Kadınlar EuroLeague'de aldığı ilk yenilgi de oldu..

Alan savunmasıyla oyuna başlayan Rivas Ecopolis, hücumda da Essence Carson’ın basketleriyle ilk iki dakika sonunda skoru 0-5’e getirdi. Ivana Matovic’in basketleriyle hücumdaki ilk sayılarını bulan temsilcimiz, buna karşın Cruz ile Aguilar’ın sayılarına engel olamadı. Boyalı alanda Sandra Pirsic’in oyuna ağırlığını koyması ve Elisa Aguilar’ın da üç sayı isabetiyle İspanyol temsilcisi farkı 11 sayıya çıkarttı (9-20). Temsilcimiz, son bölümde Ivana Matovic ve Angel McCoughtry ile sayılar bulmasına karşın ilk periyotu 15-22 geride tamamladı. İkinci periyotun başında savunmasını sertleştiren Fenerbahçe, Esmeral Tunçluer ve Angel McCoughtry ikilisinin sayılarıyla farkı 1 sayıya indirdi (21-22). Ancak Essence Carson’ın turnikesiyle toparlanan İspanyol ekibi, dış atışlardaki isabetiyle farkı 9 sayıya çıkarttı (23-32). Son bölümde Zane Tamane’nin sayılarına özellikle Asjha Jones ile karşılık veren Rivas Ecopolis, devre sonunda soyunma odasına 37-42 üstün gitti.

Üçüncü periyotun ilk 1.5 dakikasında Asjha Jones ve Essence Carson’ın sayılarıyla skor üreten Rivas Ecopolis, Anna Cruz’un da turnikesiyle 12 sayılık farkı yakaladı (37-49). Ivana Matovic’in üç sayı isabetiyle maçtaki ilk sayılarını bulan temsilcimiz, buna karşın boyalı alanda rakibini durdurmakta zorlandı. Fenerbahçe, üçüncü periyotu 46-58 geride tamamladı. Karşılaşmanın dördüncü periyotunun ilk dakikalarında Rivas Ecopolis özellikle hücum ribaundlarında etkili olurken, Pirsic ile Carson’ın da basketiyle durumu 48-62’ye getirdi. Mola alan Fenerbahçe, aranın ardından Elina Babkina ve Angel McCoughtry ikilisiyle skor buldu. Alan savunmasına dönen temsilcimiz, savunmada kaptığı topları Tamane ve Babkina ile değerlendirerek aradaki farkı 37.dakikada 5 sayıya indirdi (63-68). Son dakikaya Birsel Vardarlı’nın serbest atışlarıyla 67-71 geride giren Fenerbahçe, bitime 42 saniye kala farkı 1 sayıya indirdi (70-71). Elisa Aguilar’ın serbest atış çizgisinden bir isabet bulmasıyla maçı uzatma şansı yakalayan temsilcimiz, hücumu değerlendiremeyince salondan 70-74 mağlubiyetle ayrıldı.

Temsilcimiz, FIBA Kadınlar EuroLeague Final Four'undaki üçüncülük maçında Rus ekibi UMMC Ekaterinburg ile 1 Nisan Pazar günü saat 18:00'de karşı karşıya gelecek..


SALON: Abdi İpekçi Spor Salonu

HAKEMLER: Ademir Zurapovic – Andris Aunkrogers – Haydn Jones

FENERBAHÇE (70): Elina Babkina 7 (1 asist), Zane Tamane 14 (8 ribaund- 2 asist), Birsel Vardarlı 7 (4 ribaund- 6 asist), Esmeral Tunçluer 4 (1 ribaund), Nevriye Yılmaz 6 (5 ribaund), Ivana Matovic 11 (2 ribaund), Angel McCoughtry 21 (9 ribaund- 5 asist).

RIVAS ECOPOLIS (74): Laura Nicholls 6 (7 ribaund- 1 asist), Essence Carson 17 (5 ribaund- 3 asist), Elisa Aguilar 9 (3 ribaund- 1 asist) , Vega Gimeno (1 ribaund- 1 asist), Amaya Valdemoro 2, Asjha Jones 20 (11 ribaund- 3 asist), Anna Cruz 10 (5 ribaund- 4 asist), Gema Garcia 3 (1 asist), Sandra Pirsic 7 (2 ribaund)

1.PERİYOT: 15-22
2.PERİYOT: 22-20
3.PERİYOT: 9-16
4.PERİYOT: 24-16

Özet: Tbf
Fenerbahçe Final Şansını Kaçırdı (70-74) Fenerbahçe Final Şansını Kaçırdı (70-74) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 00:41 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.