Advertisement

Bandırma Kırmızı - Olin Edirne Maçının Ardından

Beko Basketbol Ligi'nin 22. haftasında ligin alt sıralarını ilgilendiren kritik maçta Olin Edirne'nin Bandırma Kırmızı'yı deplasmanda 68-74 mağlup ederek ligde tutunma adına çok önemli bir galibiyet aldığı maçın ardından her iki takımın da deneyimli antrenörleri bu zorlu karşılaşmayı değerlendirdiler..

Olin Edirne Antrenörü Gökhan Taştimur alınan galibiyetten ötürü memnuniyetini belirtirken; “Oyun kurucumuz Chris Wright’ın maçı başından sonuna kontrol altında tutması, hatta 9 tane oyuncuyu aynı anda kontrol altında tutması galibiyeti getiren en büyük neden diye düşünüyorum. İlk dönemimde, sezon başında yine onunla beraberdim ve bu süreç onun eğitim dönemiydi fakat o dönem oyuncumun bana karşı bir mutsuzluğu söz konusuydu. Ama şimdi son derece eminim ki o da oynadığı basketboldan keyif alıyor. Yaptığı asistlerle takımı da oynatmaya başladı. Bir galibiyet daha aldık ve önümüzde 8 maç daha var. Bulunduğumuz yerden kurtulmak parolasıyla başladık ve yolumuza devam ediyoruz. Bandırma Kırmızı’yı da oynadıkları basketboldan ve çabalarından ötürü tüm kalbimle tebrik ediyorum ve kalan maçlarında başarılar diliyorum” dedi.

Olin Edirne takımının başarılı oyuncusu Vladimir Stimac ise; “Bandırma Kırmızı çok sert basketbol oynayan bir takım. Çok zor bir maç oldu. Ama biz de sonuna kadar mücadele ettik ve kazandık. Biraz daha tecrübeli olduğumuz için maçın sonunda daha sakin kaldık. Tüm takım arkadaşlarımı kutluyorum” diye konuştu.

Bandırma Kırmızı Antrenörü Selçuk Ernak, 8 gün içinde 3 maç oynamanın kendileri için çok kolay olmadığını belirterek; “Olin Edirne’yi tebrik ediyorum. Kendi oyuncularımı da tebrik etmek istiyorum. Gerçekten son topa kadar varlıkları ve azimleriyle oyunun içinde oluyorlar. Son 1,5 aydır her maçta bu böyle. Son 8 gün içinde 3 maç oynamak gençler için çok kolay değil. Bugün birçok kategoride kazandığımız maçı kendi üçlük yüzdemiz ve rakibe verdiğimiz hücum ribauntları sebebiyle kaybettik. Hesabımızın biraz gerisinde kaldık. Kendi sahamızda olan bu maçı kazanmayı arzu ediyorduk. Bu maçı telafi edebilmemiz için kalan haftalarda ekstra bir maç kazanmamız lazım. Tüm gayretimizle bunun için uğraşacağız. Basketbol olarak oyuncularımın anlayışından ve her hafta üzerine koydukları ekstralardan memnunum. Bandırma Kırmızı takımı ligin sonuna kadar büyük bir ciddiyetle üst düzey mücadelesini verecektir. Bize pilot takım muamelesi yapmadan, oynadığımız basketbola saygı gösteren ve ciddi olan unsurlarla beraber olmak istiyoruz” dedi.

Bandırma Kırmızı cephesinden toplantıya katılan oyuncu Anıl Binici de; “Maça çok iyi hazırlandık. Özel önlem almak istediğimiz oyuncuları istediğimiz seviyelerde tuttuk. Fazla hücum ribaundu verdik, boş şutları, doğru atışları yakalamamıza rağmen yüzdemizin altında atınca da maçı kaybettik. Hedef maçlarımızdan bir tanesiydi, olmadı. Artık ekstra galibiyet almaya bakacağız” diye konuştu.
Bandırma Kırmızı - Olin Edirne Maçının Ardından Bandırma Kırmızı - Olin Edirne Maçının Ardından Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 18:03 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.