Advertisement

Union Olimpija 70 G.Saray Medical Park 79 (Furkan'dan Bayram Hediyesi)

Galatasaray Medical Park'tan 'altın' değerinde galibiyet!

Euroleague’de D grubunda yer alan temsilcimiz Galatasaray Medical Park, Slovenya deplasmanında Union Olimpija’nın konuğu idi. Montepaschi Siena karşısında alınan ağır yenilginin ardından buradan kazanılacak 2 puan sarı kırmızılıların gruptaki yerini belirlemesi açısından önemliydi.


Karşılaşmaya 9-0’lık seri ile başlayan ekibimiz savunmada da kararlı bir görüntü çizdi. Hücumda Jaka Lakovic, atmaya değil, attırmaya odaklıydı ki Furkan Aldemir’e futbol tabiriyle al da at cinsinden paslarıyla kolay sayılar buldurdu. Sloven oyuncunun sürekli pota altından oynama isteği doğal olarak Union Olimpija’yı faul problemine sürükledi. Galatasaray Medical Park ilk çeyreğin ortalarında skoru 4-14’e getirerek çitf haneli farkı yakalamayı başardı. Sloven takımı moladan sonra 7-0’lık seri ile dönünce skor dengelendi. Bir Euroleague maçı için ilk 10 dakika iki takım açısından da oldukça skorlu geçti ve temsilcimiz ilk periyodu 27-23 önde geçti. Bu on dakikalık dilimde Furkan Aldemir 10; Shipp de 8 sayı kaydederek dikkat çekti; Lakovic ise asistleriyle ön plâna çıktı.


Bol skorlu geçen ilk çeyreğin ardından iki takımın da yüzdesiz başladığı ikinci on dakikalık periyotta takımlar dış şutlara yöneldi. Mahmudi ilk çeyrekte oynattığı oyuncuları dinlendirirken, Tutku ile Andric ikili oyun oynamaya çalıştılar fakat Lakovic – Furkan iş birliğinden gelen katkı alınamadı. Çeyreğin ilk dört dakikası her iki takım da sayı bulamadı, Tutku bu kısırlığı bozan oyuncu oldu boş turnikesiyle. Benchten Preston Shumpert hamlesini yapan Oktay Mahmudi, kısa sürede oyuncusundan verim aldı ve Shumpert biri üçlük, biri ikilik olmak üzere arka arkaya 5 sayı kaydederek aradaki farkı açtı. Oyun kurucu eksikliğini ciddi anlamda yaşayan ve teker teker düşündüğümüzde bireysel olarak çok da kaliteli oyuncular barındırmayan ev sahibi ekip birkaç hücumda topu potaya atamadan geri döndü. Faul problemine giren Ratko Varda’dan yararlanamayan Sloven ekibi Thompson’ın peşpeşe bulduğu 4 sayı ile kıpırdandı, Capin’in 3/3 üç sayı isabetleriyle ayakta kalmayı başardı. Ancak Galatasaray Medical Park çaldığı toplarla kolay sayılara gitti. Devreye yaklaşılırken artan maç temposu takımları yormaktan öteye gidemedi, iki takım da basit toplar kaybetti. Temsilcimiz ilk yarıyı 37-44 önde geçti.


Üçüncü çeyreğin ilk iki dakikası da boş hücumlarla geçti. Darius Songaila üst üste iki hücumda steps yaptı, ardından Jaka Lakovic 2 top kaybetti. Sloven takımı Galatasaray Medical Park’ın hatalarından istifade ederek 6-0’lık seri ile farkı 1 sayıya çekti. Bu 6 sayılık seride baş rol tecrübeli uzun Ratko Varda’ya aitti. Çeyreğe top kayıplarıyla başlayan Songaila, yılmadan, usanmadan rakip potaya ısrarla gitti, birebirleri ve post up’ları ile 6 sayı kaydetti ve takımımızın sayı üretmekte zorlandığı dakikalarda sahne aldı. Varda’nın dördünce faulünü alıp kenara gelmesiyle ofansif olarak biraz bocalayan Union Olimpija’da Thompson’ın pota altından ürettiği sayılara engel olamadık ve son çeyreğe 57-58 önde girdik.


Son on dakikalık sekansın ilk beş dakikasında kaçan taraf Galatasaray Medical Park oldu. Aradaki sayı farkı bir basket ayarında gitti geldi. Jamon Lucas’ın ekstra çabaları, savunmadaki enerjisini hücuma yansıtması, Furkan Aldemir’in tekrar oyuna dahil olarak hem skorda hem de ribaundda etkili olması ibreyi tekrar Galatasaray Medical Park’a döndürdü. Mahmudi, doğru pasları yaparak ve süreyi de olabildiğince iyi kullanmak düşüncesi ile Tutku’yu da oyuna sürdü. Union Olimpija’da bitime 4 dakika kala oyuna sürülen Varda 2-3 saniye içerisinde hücum faul alınca oyun dışında kaldı ve Sloven takımının hücum gücü iyice zayıfladı. Galatasaray Medical Park da kalan bu kısa sürede savunmasını sertleştirdi. Rakip panik halinde yaptığı hücumlardan sonuç alamadı ve Galatasaray Medical Park, Slovenya deplasmanından çok önemli bir zafer kazanarak TOP 16 yolunda umudunu devam ettirdi.


Genel olarak maçla ilgili fikirlerimi yazıya dökecek olursam; Galatasaray Medical Park maç boyunca mental olarak rakibinden daha iyiydi. Sanki maç İstanbul’da oynanıyormuş gibiydi. Union Olimpija iyi oynamadı, seyirci de onları havaya sokamadı. Zaten sakat olan Markota tam randıman veremedi, Varda zaman zaman etkili olsa da tek başına yetmedi. Galatasaray’ın rakibe yaptırdığı top kayıpları ve maçın kopma noktalarında (özellikle son çeyreğin son 5 dakikası) yaptığı etkili savunma galibiyeti sarı kırmızılılara getirdi.


Temsilcimizde 18 sayı – 10 ribaundla double double yapan ve tartışmasız maçın adamı olan Furkan Aldemir’e kocaman bir tebrik buradan. Son periyotta yaptığı takip smacı enfesti, maçın hareketiydi. Jamon Lucas Gordon hücumda belki çok katkı vermese bile savunmada ateşi yakan oyuncu oldu. Sarı kırmızılılarda Jaka Lakovic günün kötülerindendi ama onun da yerini Ender doldurdu.

UNION OLIMPIJA LJUBJANA (70): Aleksandar Capin 15 (3 asist), Robert Rothbart 4 (1 ribaund), Jaka Blazic 2 (2 ribaund), Deon Thompson 11 (4 ribaund), Ben Woodside 7 (1 ribaund), Sasu Salin 3 (1 ribaund – 1 asist), Danny Green 6 (2 ribaund – 3 asist), Ratko Varda 14 (2 ribaund – 1 asist), Damir Markota 8 (9 ribaund – 2 asist)


GALATASARAY MEDİCAL PARK (79): Joshua Shipp 17 (2 ribaund- 1 asist), Jaka Lakovic 2 (1 ribaund- 5 asist), Mert Shumpert 11 (4 ribaund- 2 asist), Tutku Açık 2 (1 ribaund), Luksa Andric 3 (2 ribaund- 3 asist), Furkan Aldemir 18 (11 ribaund), Jamon Lucas 6 (3 ribaund- 1 asist), Darius Songalia 10 (1 ribaund- 1 asist), Ender Arslan 8 (1 ribaund), Cevher Özer 2 (1 ribaund- 2 asist)

1.PERİYOT: 23-27
2.PERİYOT: 14-17
3.PERİYOT: 19-13
4.PERİYOT: 14-22

Fotoğraflar: TBF.org ve NTVSpor

Union Olimpija 70 G.Saray Medical Park 79 (Furkan'dan Bayram Hediyesi) Union Olimpija 70 G.Saray Medical Park 79 (Furkan'dan Bayram Hediyesi) Reviewed by Adsız on 22:21 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.