Advertisement

Brown Tamam, Robinson Yolda

Beko Basketbol Ligi'nde ilk galibiyetini bu hafta sonunda Olin Edirne deplasmanında alan Trabzonspor, kadrosunda revizyon çalışmalarını da hızlandırdı. Geçtiğimiz günlerde deneyimli oyuncu Marc Salyers ile anlaşma imzalayan Karadeniz ekibi, Trabzonbasket.com sitesinin haberine göre, daha önce burada yazdığımız isimler Elton Brown ve Russell Robinson ile de prensip anlaşmasına vardı. Brown'ın önümüzdeki hafta takıma katılması beklenirken, Robinson'ın transferi için Maurice Bailey'in kontratının feshedilmesi ve kadroda kontenjan açılması bekleniyor..

Beklenen performansı sergileyemediği için bu hafta sonu sona eren kontratı yenilenmeyen Stevan Milosevic'in yerine transfer edilmesi düşünülen ve anlaşma sağlanan Elton Brown, önümüzdeki hafta içerisinde Trabzon'a gelerek takımla çalışmalara başlayacak. 28 yaşındaki ve 2.06 boyundaki deneyimli pivot, geçtiğimiz sezonu İsrail ekiplerinden Elitzur Barak Netanya'da tamamlamıştı..

Geçtiğimiz sezon Elitzur Netanya forması ile İsrail Ligi'nde 30, FIBA EuroChallenge Cup'ta ise 10 maçta forma giyen Elton Brown, ligde oynadığı maçlarda ortalama 24.5 dakika sahada kalarak; 11 sayı, 7.9 ribaund ve 1.4 asist ortalamaları yakalarken, FIBA EuroChallenge Cup'ta ise ortalama 29 dakika sahada kalarak; 14.9 sayı, 8.3 ribaund ve 1.3 asist ortalamaları ile görev yaptı. Temsilcimiz Türk Telekom'a karşı Ankara'da oynanan maçta görev yapmayan Elton Brown, Netanya'daki maçta ise; 5 sayı, 4 ribaund ve 4 asistlik bir performans sergilemişti..

Trabzonspor'un oyun kurucu bölgesi için kadrosuna katmak istediği Russell Robinson ise 25 yaşında ve 1.85 boyunda. 2008 sezonunda bir süre NBA'de Houston Rockets kadrosunda yer alan Robinson, ardından Erdemirspor'a transfer olmuş ve bir sezon ülkemizde forma giymişti. Özellikle Kolej kariyerinde savunma yönüyle öne çıkan Robinson, Kansas forması giyerken 2006 yılında NCAA'de "Yılın Defansif Takımı" kadrosunda gösterilmiş ve Ted Owens Yılın Savunmacı Oyuncusu ödülünü almıştı. Robinson, 2010 NBA Yaz Ligi'nde Indiana Pacers kadrosunda da yer almıştı..

Geçtiğimiz sezon İspanyol ekibi DKV Joventut Badalona kadrosunda yer alan Russell Robinson, bu sezon başında ise Fransız ekibi Nanterre ile anlaşma sağlamış, fakat bu takımda hiç forma giymeden takımdan ayrılmıştı. DKV Joventut Badalona ile geçtiğimiz sezon İspanya Ligi'nde 34 maça çıkan Robinson, bu maçlarda ortalama 25.4 dakika sahada kalarak; 9.6 sayı, 2.4 ribaund, 2.8 asist ve 1.8 top çalma ortalamaları ile görev yapmıştı. Bu arada Russell Robinson ile kontrat imzalanması için takımdan gönderilmek istenen Maurice Bailey'in takımdan ayrılmaya yanaşmaması üzerine, maç kadrolarına alınmayacak olan bu oyuncuya günde 3 antrenman yaptırılıyor..

- Elton Brown ile ilgili detaylı haber için tıklayın..
- Russell Robinson ile ilgili detaylı haber için tıklayın..
Brown Tamam, Robinson Yolda Brown Tamam, Robinson Yolda Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 21:05 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.