Advertisement

EuroChallenge'da Heyecan Başlıyor

FIBA EuroChallenge Cup'ta 2011-2012 sezonu, bugün oynanacak karşılaşmalarla başlıyor. Bu kupada ülkemizi bu sezon; Türk Telekom, Beşiktaş Milangaz, Pınar Karşıyaka ve Olin Edirne takımları temsil ediyor..

G Grubu'nda yer alan Türk Telekom ve Pınar Karşıyaka, grubun ilk maçında Ankara'da karşı karşıya gelecekler. 8 Kasım 2011 Salı günü, saat 19:30'da başlayacak olan mücadele Ankara Spor Salonu'nda oynanacak ve TRT Spor ekranlarından da naklen yayınlanacak. İki ekip, geçtiğimiz hafta sonu Beko Basketbol Ligi maçında İzmir'de karşı karşıya gelmiş ve hücum düellosu şeklinde geçen maçı Türk Telekom, deplasmanda 98-110'luk skorla kazanmayı başarmıştı. Ligde geride kalan ilk 4 haftada Türk Telekom 3 galibiyet elde ederken, Pınar Karşıyaka ise 1 galibiyet alabildi. Bu arada, 8 TL'den satışa sunulan karşılaşma biletlerinden elde edilecek tüm gelir, Van'daki depremzede yurttaşlarımıza yardım amaçlı olarak gönderilecek. Her iki temsilcimizin de bu maça tam kadro çıkması bekleniyor. Grubun diğer maçında ise Belurus ekibi BC Minsk, Alman ekibi Telekom Baskets Bonn'u sahasında konuk edecek..

F Grubu'nda yer alan Olin Edirne ise, kulüp tarihindeki ilk Avrupa Kupası maçında Güney Kıbrıs Rum Kesimi ekibi Etha Engomi'yi Mimar Sinan Arena'da konuk edecek. 9 Kasım 2011 Çarşamba günü oynanacak mücadelenin başlama saati ise 19:00 olarak açıklandı. Edirneli basketbolseverler, bu önemli mücadeleyi 20 TL karşılığında da izleyebilecekler. 9 takımlı Güney Kıbrıs Ligi'ni geçtiğimiz sezon 4. sırada tamamlayan Etha Engomi, bu sezon ise ligde geride kalan 4 maçını da kazanarak averajla lider durumda bulunuyor. Etha Engomi, Euro Cup ön eleme turunda Rus ekibi Spartak Moskova'ya elenerek EuroChallenge Cup'a katılmıştı. Geçtiğimiz hafta sonu Tofaş deplasmanından mağlubiyetle dönen Olin Edirne, geride kalan 4 haftada 1 galibiyet elde etmişti. Temsilcimizin maça tam kadro çıkması bekleniyor. Gruptaki diğer maçta ise Rus ekibi Triumph Lyubertsy, Belçika ekibi Okapi Aalstar'ı sahasında konuk edecek..

B Grubu'ndaki temsilcimiz Beşiktaş Milangaz, grubundaki ilk maçında Hollanda ekibi ZZ Leiden ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. 9 Kasım 2011 Çarşamba günü oynanacak olan mücadele, Leiden kentindeki Vijf Meihal'de TSİ 21:00'de başlayacak. Fenerbahçe Ülker galibiyeti ile ligde yoluna namağlup devam eden ve Hollanda deplasmanına moralli giden temsilcimizde, bu maç öncesinde önemli bir eksik göze çarpmıyor. ZZ Leiden ekibi ise, Hollanda Ligi'nde oynadığı 6 karşılaşmadan elde ettiği 4 galibiyet ile averajla ikinci sırada yer alıyor. Hatırlanacağı gibi temsilcimiz, ULEB Euro Cup ön eleme turunda Belçika ekibi Dexia Mons'a elenerek EuroChallenge Cup'a katılmıştı. Gruptaki diğer maçta ise Gürcistan ekibi BC Armia, Alman ekibi BG Goettingen'i sahasında konuk edecek..
EuroChallenge'da Heyecan Başlıyor EuroChallenge'da Heyecan Başlıyor Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 03:08 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.