Advertisement

Beşiktaş Derbide D-Will İle Güldü (83-78)

Beko Basketbol Ligi'nde 4. haftanın da son maçı olan derbi mücadelesinde Beşiktaş Milangaz, Sinan Erdem Arena'da konuk ettiği Fenerbahçe Ülker'i 83-78'lik skorla mağlup ederek yoluna kayıpsız devam etti. Fenerbahçe Ülker ise bu sonuçla ligdeki ilk mağlubiyetini almış oldu..

Maçın ilk yarısında rakibine oranla daha iyi mücadele eden Beşiktaş Milangaz, sadece 8 oyuncuyla oynamanın sıkıntısını son bölümde yaşadı ve hem yorgunluk hem de faul problemleri nedeniyle aradaki farkı koruyamadı. Fenerbahçe Ülker ise maçın ilk yarısında oyunun temposunun yükselmesine engel olamayınca rakibinin işini kolaylaştırmış oldu. Fakat ikinci yarıda düşen tempo ile birlikte, dışarıda Ukic pota altını da Oğuz ile iyi kullanan Sarı-Lacivertliler, son bölümde farkı 2 sayıya kadar indirmeyi de başardı fakat Deron Williams'ın asisti ile gelen Can Akın'ın üçlüğü, konuk ekibin umutlarını bitiren olay oldu..

İlk yarıda Deron Williams ve Marcelus Kemp'in yüksek yüzdeli şutlarıyla hücumda zorlanmayan Beşiktaş Milangaz, taraftarlarının da desteği ile birlikte farkı lehine açarken, Fenerbahçe Ülker ise Gasper Vidmar ve Roko Ukic'in sayılarıyla rakibine direnmeye çalıştı. Pota altında Semih Erden'in de gayretli oyunu ev sahibi ekip için bir avantaj oldu ama oyunun yüksek temposu tam Beşiktaş Milangaz'ın istediği bir düzen iken Neven Spahija'nın tempoyu kontrol etme adına pek de çabası görünmüyordu. Yıldız oyuncu Deron Williams, kaydettiği 17 sayıyla ilk yarının en skoreri olurken, Marcelus Kemp de 13 sayı ile öne çıkan bir başka isimdi. Siyah-Beyazlıların pota altı oyuncularından Semih 8, Erceg ise 7 sayıyla ilk yarıyı tamamladı. Fenerbahçe Ülker adına ise Roko Ukic, kaydettiği 8 sayıyla takımının en skoreri olurken, Preldzic - Vidmar ikilisi ise ilk yarıda 7 sayı kaydetti..

İkinci yarıda ise tempoyu biraz indirmeyi başarıp oyunu sete set'e getiren Fenerbahçe Ülker, pota altına indirdiği toplarla sonuca gitmeyi başardı. Semih ve D-Will'in üst üste aldıkları faullerle sorun yaşaması ile birlikte bir ivme yakalayan Sarı-Lacivertliler, Jerrels ve Oğuz'un sayıları ile bir anda rakibini yakalamayı da başardı. Aslında maçın başında yapması gerekenleri maçın sonunda yaptı Fenerbahçe Ülker, tabi pozisyonuna göre çok üst düzey skorerlere sahip olan Beşiktaş Milangaz karşısında bu kadar farklı geriye düşünce, geri dönmek ve aynı eforu bir devre boyunca sürdürmek de kolay olmuyor. Durum böyle olunca, fark 2'ye kadar indiğinde savunmayı üzerine çekerek boştaki Can Akın'a üçlük atış imkânı sağlayan, maçın sonuna da çok güzel bir smaç basket ile damgasını vuran Deron Williams, bu maçı Siyah-Beyazlılara getiren en önemli etkendi..

Fenerbahçe Ülker bu maçta rakibine ribaundlarda 40-31'lik bir üstünlük kursa da, dış atışlarda Fenerbahçe Ülker'in sadece 7/25 ile isabet sağladığı karşılaşmada Beşiktaş Milangaz ise 10/22 gibi yüksek bir yüzdeyle isabet sağladı. Özellikle maçın içindeki bir bölümde izlediğimiz Deron Williams - Roko Ukic şut düellosu ise basketbol adına yaşanan en güzel anlardan biriydi..


SALON: Sinan Erdem Spor Salonu

HAKEMLER: Erşan Kartal, Kaan Büyükçil, Alper Özgök

BEŞİKTAŞ MİLANGAZ (83): Mehmet Yağmur 1, Zoran Erceg 18 (8 ribaund), Deron Williams 21 (5 ribaund, 5 asist), Semih Erden 10 (7 ribaund, 1 asist), Can Akın 8 (2 ribaund, 2 asist), Marcelus Kemp 19 (1 ribaund, 3 asist), David Hawkins 2 (3 ribaund, 2 asist), Ersin Dağlı 4 (2 ribaund).

FENERBAHÇE ÜLKER (78): Roko Ukic 16 (3 ribaund, 2 asist), Curtis Jerrells 11 (1 ribaund, 1 asist), Ömer Onan 2 (1 ribaund, 1 asist), Engin Atsür (2 ribaund), Gasper Vidmar 7 (3 ribaund, 1 asist), Kaya Peker (1 ribaund), James Gist 2 (2 ribaund, 1 asist), Oğuz Savaş 16 (8 ribaund), Bojan Bogdanovic 8 (5 ribaund, 2 asist), Emir Preldzic 16 (8 ribaund, 4 asist).

1.PERİYOT:28-20
2.PERİYOT:19-14
3.PERİYOT:17-16
4.PERİYOT:17-28

Beşiktaş Derbide D-Will İle Güldü (83-78) Beşiktaş Derbide D-Will İle Güldü (83-78) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 22:17 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.