Advertisement

Anadolu Efes 72 Maccabi Electra 79 (Her Şeyi Denedik, Ama Kazanamadık)


Fenerbahçe Ülker ve Galatasaray Medical Park'ın kazandığı haftada diğer takımımız Anadolu Efes, sahasında geçen sezonun finalisti Maccabi Electra Tel Aviv karşısındaydı. Zorlu bir mücadele olacağı belliydi, üstelik Kinsey'den yoksun olarak bu maça çıkan Anadolu Efes için daha da zor bir hal aldı maç.

Dolu tribünler önünde, seyircinin de yoğun desteğini arkasına alarak maça başladı takımımız. Hücumlar akıcıydı, hücumdan öte savunmamız çok iyi başladı. Maccabi'ye ilk 4 dakika sayı izni tanımadık ve 8-1 öne fırladık skorda. Jordan Farmar'ı Doğuş Balbay ile kilitleyerek mantıklı bir karar veren Sarıca, Schortsanitis'e çözüm üretemedi sadece. İlk çeyrekte Sofo'nun üzerinden sayı bulmaya çalışan konuk ekip, Sinan Güler'in kaçırdığı bomboş üçlükler sonrası tempoyu arttırarak oyuna ve skora ortak olmayı başardı. İlk çeyrek 13-14 İsrail takımının üstünlüğüyle bitti. İlk on dakikada Kerem Tunçeri'nin Stanko Barac ile oynadığı oyunlar, Barac'ın post up sayıları Anadolu Efes'in sayılarının büyük bir kesimini oluşturdu.

İlk periyotta Sinan Güler ile boş şutları kaçıran ve Savanovic - Vujacic ikilisiyle şanssız pozisyonlar yaşayan Anadolu Efes, ikinci yarıya iyi başlayamadı. Kenardan oyuna dahil olan Cenk Akyol, Efes'i canlandıran ve seyirciyi de maçın içine sokan adam oldu. Cenk, oyuna girer girmez takımının ilk isabetli üçlüğünü gönderdi. Maccabi farkı 5-6 sayılara çekse de lacivert beyazlı temsilcimiz skoru eşitlemeyi başardı ancak James'in son saniye sayısıyla ilk yarıyı 35-38 Maccabi Electra Tel Aviv önde tamamladı.

İkinci yarıya presle başlayan ve canlı savunma yapmaya çalışan Anadolu Efes, ofansif açıdan basit top kayıpları ve yanlış şut tercihleriyle rakibinin ekmeğine yağ sürdü. Şöyle ki yapılan her olumsuz hareket potamızda fast break sayısı olarak geri döndü. Farmar'ın sayıları farkın 9 sayıya yükselmesine neden oldu (43-52). Ancak ilk yarının kayıp ve yüzdesiz oyuncusu Sasha Vujacic'in bu bölümde devreye girmesi, hücumlarımızın çeşitliliğini sağladı ve ilk yarı 0/5 atan Vujacic peşpeşe iki üç sayılık isabetle takımı havaya soktu. Çeyrek sonunda tekrar toparlanan İsrail temsilcisi son çeyreğe 53-59 üstün girdi. Dördüncü çeyrekte Kerem Tunçeri - Stanko Barac oyunlarıyla skor üretmeye çalışan Efes, Schortsanitis'e çözüm üretemedi. Efes aradaki sayı farkını eritti ve bitime üç dakika kala Vujacic'in basketiyle skoru 70-70'e getirdi. Ancak bu dakikadan sonra sorumluluğu üzerine alan Jordan Farmar 6 sayı birden atarak dengeyi bozdu; Vujacic ise kötü şut tercihleri kullandı. Son dakikalarda taktik faullerden doğan serbest atışları da kaçırmayan Maccabi, 3. galibiyetini aldı.

Takımımızda Vujacic 21 sayı ile maçın en skorer oyuncusu olsa da son dakikalardaki kötü şut seçimleriyle maçın kaybedilmesine önemli rol oynadı. Ersan ve Cenk 9'ar sayıyla mücadele ettiler. Cenk için ayrı bir parantez açmalı. Kenardan gelerek takımın sayı bulamadığı dönemlerde kritik üçlükler soktu, savunmada etkiliydi, bence takımın en iyisiydi.

Maccabi Tel Aviv'de ise Jordan Farmar 18 sayı - 6 asistle galibiyetin baş mimarı olurken, David Blu 9/11 şut yüzdesiyle 15 sayı kaydederek iyi bir oyun çıkardı. Big Sofo boyalı alanda Anadolu Efes uzunlarına her zamanki gibi bela oldu ve 12 sayıyla maçı noktaladı.
Anadolu Efes 72 Maccabi Electra 79 (Her Şeyi Denedik, Ama Kazanamadık) Anadolu Efes 72 Maccabi Electra 79 (Her Şeyi Denedik, Ama Kazanamadık) Reviewed by Adsız on 22:06 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.