Advertisement

Hacettepe, Ankara'da Siftah Yaptı (73-67)

Beko Basketbol Ligi'nin 7. hafta maçında Tofaş'ı konuk eden Hacettepe Üniversitesi, rakibini 73-67 mağlup ederek bu sezon ligdeki ikinci, Ankara'daki ise ilk galibiyetini aldı. Tofaş ise 3 galibiyette kaldı..

Ev sahibi ekipte guard Derya Yannıer, konuk ekipte ise deneyimli oyuncu Tomislav Ruzic bu maçta forma giymeyen isimlerdi..

Karşılaşmanın ilk periyotunda üstün olan taraf konuk ekip Tofaş'tı. Her ne kadar ev sahibi ekip dış atışlarda isabetler bulsa da, pas trafiğini çok iyi yapan konuk ekip özellikle İnanç Koç ve Brad Buckman'ın yüksek yüzdeli şutları ile farkı lehine açmayı başardı. Hacettepe'nin düşük tempolu hücumlarında boyalı alandaki fiziksel üstünlüğünü iyi kullanarak kolay sayı şansı vermeyen Tofaş, pota altı oyuncularına rakibinin yardım getirmesi ile boş oyuncusunu hücumda bularak etkili olduğu ilk çeyreği 15-24 önde kapattı. İkinci periyotta ise genelde pota altında Amaning - Marsh ikilisini kullanan ev sahibi ekip, bu iki çabuk ayaklı uzunu ile boyalı alanda yaşadığı dezavantajı da en aza indirgemeyi başardı. Marsh'ın Buckman'a boş atış imkanı vermemesi, ilk periyotta fark yaratan etkiyi de bu çeyrekte ortadan kaldırdı. Hücumda ise sorumluluk almaktan kaçınmayan ve ribaundlarda önemli katkılar yapan Melvin Sanders, Ricardo Marsh ile birlikte Hacettepe'nin ilk yarıdaki en etkili isimleri oldular. Tabi onlara rağmen hücumda etkili olan İnanç Koç ve Brad Buckman'lı Tofaş, Zuza'nın da fiziksel üstünlüğünü kullanarak attığı sayılarla soyunma odasına giderken farkı korudu ve ilk yarı konuk ekibin 33-41'lik üstünlüğüyle sona erdi..

Üçüncü periyotta ise taraftarının da desteği ile adeta fırtına gibi esen bir Hacettepe Üniversitesi vardı sahada. Savunmada alan paylaşımını çok iyi yapan ve gerek Ronald Steele gerekse de Kenan Sipahi oyundayken bu guardlara yapılan baskıyla rakibinin hızını kesen Ankara ekibi, Melvin Sanders başta olmak üzere, Sherron Collins ve Ricardo Marsh'ın hücumda aksamadan görevlerini yapması, yerlilerin ise savunmada beklenen katkıyı vermesiyle fark bir anda kapanarak skor üstünlüğü de ev sahibi ekibin eline geçti. Zuza'nın boyalı alan etkinliğini yitirmesiyle, genelde yüksek post ve dış atışlara yönelen Bursa ekibi, Barış Özcan'ın üç sayılık isabetleri ile skor üretse de üçüncü çeyrekte sadece 6 sayı bulan Tofaş farkın açılmasını da önleyemedi. Hacettepe'nin ikinci yarıdaki bu üstünlüğünün savunmadaki etkinlik ile birlikte, hücumda da yüksek tempolu oyununa ve penetre sayılarına bağlanabilir. Son bölümde Tofaş'ın yaptığı tam saha baskıyı uzun toplarla geçen Hacettepe Üniversitesi, bloklarıyla güne renk katan Amaning'in smaçlarına engel olamayınca farkı da son bölümde kapatamadı ve Hacettepe Üniversitesi, yerli oyuncularının toplam 7 sayı attığı bu mücadeleden 73-67'lik galibiyet çıkarmayı başardı..


SALON: Ankara Spor Salonu

HAKEMLER: Murat Biricik, Fatih Arslanoğlu, Ahmet Tatlıcı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ (73): Özgür Adıgüzel (1 ribaund), Onur Altınmakas 1 (2 ribaund), Murat Kaya 6 (1 ribaund-2 asist), Önder Külçebaş (3 ribaund-4 asist), Sherron Collins 14 (1 ribaund-1 asist), Hüseyin Beşok, Ricardo Marsh 18 (2 ribaund-2 asist), Matthew Amaning 13 (8 ribaund), Melvin Sanders 21 (18 ribaund-1 asist).

TOFAŞ (67): Ronald Lee Steele 5 (1 ribaund-1 asist), Austin Nichols 7 (3 ribaund-3 asist), Samet Geyik 3 (4 ribaund-2 asist), Can Altıntığ (4 ribaund-2 asist), Barış Özcan 10, İnanç Koç 15 (4 ribaund-2 asist), Jurica Zuza 11 (6 ribaund-1 asist), Bradley Buckman 16 (9 ribaund-2 asist), Kenan Sipahi (3 ribaund-5 asist), Sertaç Şanlı (1 ribaund).

1.PERİYOT: 15-24
2.PERİYOT: 18-17
3.PERİYOT: 17- 6
4.PERİYOT: 23-20
Hacettepe, Ankara'da Siftah Yaptı (73-67) Hacettepe, Ankara'da Siftah Yaptı (73-67) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 01:56 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.