Advertisement

Anadolu Efes'ten Milano Zaferi (54-62)

Turkish Airlines EuroLeague C Grubu'ndaki temsilcimiz Anadolu Efes, grubundaki üçüncü maçında deplasmanda karşı karşıya geldiği güçlü İtalyan ekibi Emporio Armani Milano'yu harika bir oyunla 54-62 mağlup ederek ikinci galibiyetini elde etti ve haftayı averajla ikinci sırada tamamladı..

Kadrosunda birçok önemli yıldızı barındıran Milano ekibi karşısında, maç boyunca harika bir savunma performansı sergileyen Lacivert-Beyazlı temsilcimiz, rakibini de sadece 54 sayıda tutmayı başardı. Müthiş başladığı ilk periyotu 22-9 gibi önemli bir üstünlükle kapatan Efes, maç boyunca ev sahibi ekibin skorda kendisini yakalamasına da izin vermedi. Her iki takım da dış şutlarda büyük sıkıntı yaşarken, bu maçta; Emporio Armani Milano 2/18 ile, Anadolu Efes ise 2/11 ile üçlük atış atabildi..

Temsilcimizde Doğuş Balbay dışında tüm oyuncular bu maçta süre aldı. Ev sahibi ekipte ise sadece Ariel Filloy bu maçta süre almazken, geçtiğimiz hafta sonu sakatlığı nedeniyle bu maçta oynamayacağı açıklanan Antonis Fotsis ise maçta görev yaptı. Anadolu Efes adına Stanko Barac, kaydettiği 16 sayı ve 7 ribaund ile takımının en etkili ismi olurken, ev sahibi ekipte ise maçın bitmesine 2 dakika 20 saniye kala çalınan faule itiraz ederek teknik faul alan, ardından da maçın hakemlerinden Damir Javor'un elini iten Danilo Gallinari, karşılaşmadan diskalifiye edildi..

Maça iyi başlayan temsilcimiz Vujacic ve Ersan’ın basketleriyle rakibi karşısında skoru 0-6 yaptı. Başarılı savunmasıyla rakibini durduran lacivert-beyazlılar, ilk bölümlerde oyunun kontrolünü elinde tutmasını bildi. Periyotta son 4 dakikaya ise Anadolu Efes, Savanovic’in basketiyle 4-13 üstün girdi. Rakibini durduran ve arka arkaya sayılar bulan temsilcimiz ilk periyodu 9-22 önde kapadı. Mücadelenin ikinci periyoduna Nicholas ve Gallinari’nin basketleriyle etkili başlayan İtalyan ekibi karşısında temsilcimiz kontrolü yeniden ele almasını bildi. Anadolu Efes başarılı savunmasıyla EA7 Emporio Armani karşısında farkı korudu ve soyunma odasına 21-33 üstün gitti.

Karşılaşmanın ikinci devresine iki takımda basketler bularak başladı. Ev sahibi ekip Mancinelli ile skoru 25-34’e getirdi. Stanko Barac’ın faul atışlarından bulduğu sayılarla lacivert beyazlılar periyotta son 6 dakikaya 25-36 üstün girdi. Ev sahibi ekip farkı kapatmak istese de başarısız şutlarıyla bunu gerçekleştiremiyor. Cook ve Mancinelli ile sayılar bulan İtalyan ekibi farkı 4 sayıya kadar indirdi (32-36). Batista ile pota altından bulduğu basketle temsilcimiz son 2 dakikaya 34-40 önde girmeyi başardı. Hücumda toparlanan Anadolu Efes son periyoda da 36-47 önde girdi.

Son periyoda etkili başlayan ev sahibi ekip yakaladığı 8-0’lık seri ile farkı bir anda 3 sayıya kadar indirdi (44-47). Rakibine Barac ve Vujacic ile cevap veren Anadolu Efes ise farkı yeniden açtı. Temsilcimiz maçta son 3 dakikaya ise 44-54 önde girdi. Son 2 dakika 20 saniyede ise İtalyan ekibinden Danilo Gallinari oyundan diskalifiye edildi. Farkı korumayı son bölümde de sürdüren Anadolu Efes, karşılaşmadan ise 54-62 galip ayrıldı.


SALON: Mediolanumforum

HAKEMLER: Jose Martin, Spiros Gkontas, Damir Javor

EA7 EMPORIO ARMANI (54): Stefano Mancinelli 6 (4 ribaund), Malik Hairston 6 (1 ribaund), Danilo Gallinari 12 (8 ribaund, 1 asist), Antonis Fotsis 5 (4 ribaund, 2 asist), Omar Cook 6 (3 ribaund, 3 asist), Drew Nicholas 4 (4 ribaund, 1 asist), Mason Rocca (3 ribaund), Ioannis Bourousis 11 (10 ribaund, 1 asist), Nicolo Melli 4 (2 ribaund), Jacopo Giachetti, Leon Radosevic.

ANADOLU EFES (62): Vlado Ilievski (1 asist), Tarence Kinsey 13 (8 ribaund, 1 asist), Kerem Tunçeri 3 (3 asist), Esteban Batista 2 (1 ribaund), Sasha Vujacic 12 (5 ribaund), Dusko Savanovic 8 (1 asist), Ersan İlyasova 8 (9 ribaund), Sinan Güler (4 ribaund, 1 asist), Stanko Barac 16 (7 ribaund), Ermal Kurtoğlu, Cenk Akyol.

1.PERİYOT: 9-22
2.PERİYOT: 12-11
3.PERİYOT: 15-14
4.PERİYOT: 18-15

Özet: Tbf
Anadolu Efes'ten Milano Zaferi (54-62) Anadolu Efes'ten Milano Zaferi (54-62) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 03:27 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.