Advertisement

Türk Telekom 74 Pınar Karşıyaka 82 (Jovo Hazretleri İş Başında)


Eurochallange Cup'ta temsilcilerimiz Pınar Karşıyaka ile Türk Telekom'un karşılaşması tahmin edildiği gibi çetin geçti. Aşağı yukarı dengeli kadrolar ile sahada olan takımlar birbirlerine üstünlük kurmayı başardılar. İlk yarının büyük bir bölümünü Türk Telekom önde götürdü ve devreye 43-38 önde girdi. İlk yarıda Ankara ekibi boyalı alan gücünü iyi kullandı. Özellikle Kambala ve Wright'ın içeriyi domine etmesi, Washington'ın deliciliğiyle boş alan yaratması; dışarıdan yüzdesiz atan Türk Telekom'un ilk yarıyı önde bitirmesini sağladı.

Üçüncü çeyreğe de Mehmet Okur'un üzerinden oynayarak başladı ev sahibi ekip. Bowdry'nin Mehmet'e karşı kısa ve güçsüz kalması ile üst üste sayılar buldu Telekom. 49-39 ile farkı ilk defa 10 sayıya çıktığında Hakan Demir molayı aldı ve 9-0'lık Karşıyaka serisi ile maç yine dengelendi. Mire Chatman - Jovo Stajonevic ve İlkan Karaman üçlüsüyle Telekom savunmasını helva gibi dağıtan Pınar Karşıyaka geride girdiği ve bir ara 10 sayı farkla geriye düştüğü çeyreği 29 sayı bularak önde bitirmeyi başardı.

Son on dakikada Jovo Stajonevic'in Türk Telekom uzunları karşısında tek başına yaptığı şov mükemmeldi. Sırp oyuncu bir kez daha ders verdi bizlere. Ne Kambala durdurabildi, ne de Mehmet Okur. Jovo'nun boyalı alandaki katkılarına dışarıdan Mire Chatman da destekleyince oyunun ivmesi Pınar Karşıyaka'ya döndü. Unutmadan söylemekte yarar var; Türk Telekom'un momentumunu kaybetmesindeki baş etken de genç Onur Kentli'nin Darius Washington üzerindeki çok çok iyi savunması. Genç oyuncuya hakkını fazlasıyla teslim etmek gerek ki, Onur oyundayken 5 sayı bulabilen Washington; Ahmet Erdoğan oyundayken sayılarını ve istediği boş koridorları rahatça buldu. Onur Kentli ayrıca takımının maçtaki ilk üç sayı isabetini de kaydetti önemli bir dakikada. Washington kenardayken Muratcan Güler olsun, Ceyhun Altay olsun, Uğur Can Öğüt olsun takımı oynatmayı başaramadılar ve bu esnada Pınar Karşıyaka skor üstünlüğünü eline geçirmeyi başardı. Son dakikalarda İlkan Karaman ve Chatman'ın da sayılarıyla sayı farkını çift hanelere getiren İzmir ekibi, geç uyanan Telekom'a yakalanmadı ve deplasmandan çok değerli bir galibiyet çıkardı.

Maçın dikkat çekici noktalarına değinecek olursak; Timuçin Meriç'in rotasyonunu iyi ayarladığını söylemek pek de doğru olmayacak sanırsam. Özellikle pota altı oyuncuları (4-5 numara) çok alternatifli ve rakibin uzunlarının özelliklerine göre kimin ne kadar süre alacağını belirlemeli. Bunu başarabildiğini düşünmüyorum. Zira kalıp olarak hala Avrupa'nın en sağlam oyuncularından biri olan Kambala sadece 16 dakika süreyle sahada kaldı ve bu süre içerisinde fena da oynamadı açıkçası. Jovo Stajonevic'i yavaşlatabilecek tek oyuncu nazarımca Telekom kadrosunda. Mehmet Okur 25 dakika sahada kaldı ancak 12 sayı - 1 ribaundla maçı tamamladı. İşin savunma kısmına ve ribaund kısmına hiç yardımcı olmadığını tahmin ediyorum ki hepiniz gördünüz. Hani savunmada veya ribaundda istekli değildi Memo. Dış atışların berbat olduğu günde Simas Jasaitis'ten hiç katkı alamamak, Ceyhun Altay'ın, Uğur Can Öğüt'ün, Muratcan Güler'in, Bekir Yarangüme'nin yerlerde olduğu günde kazanmak kolay değildi gerçekten de. Bu saydığım 4 yerli oyuncudan toplam 9 sayı - 8 ribaund - 3 asistlik katkı geldi ki bunları tek başına yapan oyuncular var Pınar Karşıyaka'da. Her ne kadar maçın adamı son çeyrekte ve üçüncü çeyreğin sonlarında bulduğu sayılarla, 25 sayı - 12 ribaund - 2 asistle muazzam oyun oynayan Stajonevic olsa da İlkan'ın verdiği katkıyı da vurgulamak gerekli. Mehmet Okur'a karşı atletizmini ve ayak çabukluğunu çok iyi kullandı bir çok pozisyonda. Hala faul yapma konusunda tecrübeye sahip değil ancak belirli bir istikrar yakaladı Karşıyaka'da ve bugün de 15 sayı - 8 ribaund - 1 asistle maçın iyilerindendi.

Kadro kalitesi ve rotasyonu olarak Pınar Karşıyaka'dan daha üstün olan Türk Telekom, bu dengeyi iyi yapamayarak, D-Wash'ın yerine benchten adam bulamayarak ve yerlilerden yeterli katkıyı göremeyerek kendi sahasında Eurochallange Cup'a yenilgiyle başladı. Pınar Karşıyaka bir anlanda ligdeki mağlubiyetin faturasını da kesmiş oldu.

TÜRK TELEKOM (74): Muratcan Güler 4 (3 ribaund-1 asist), Nedim Yücel 5 (4 ribaund), Ali Karadeniz 17 (9 ribaund-1 asist), Darius Washington 21 (3 ribanud-3 asist), Bekir Yarangüme 5 (1 asist), Mehmet Okur 12 (1 ribaund), Ceyhun Altay (1 asist), Simas Jasaitis (2 ribaund), Kaspars Kambala 10 (5 ribaund)

PINAR KARŞIYAKA (82): Goran Ikonic 9 (2 ribaund-1 asist), Birkan Batuk 4 (1 ribaund-1 asist), Jovo Stanojevic 25 (12 ribaund-2 asist), Ayhan Kenetli 5 (2 ribaund), Emre Bayav (2 ribaund-1 asist), Ahmet Ali Erdoğan 2 (1 ribaund), Alper Saruhan 2, İlkan Karaman 15 (8 ribaund-1 asist), Mire Chatman 14 (2 ribaund-5 asist), Brandon De Bodwry 6 (3 ribaund)

1.PERİYOT: 22-22
2.PERİYOT: 21-16
3.PERİYOT: 15-29
4.PERİYOT: 16-15
Türk Telekom 74 Pınar Karşıyaka 82 (Jovo Hazretleri İş Başında) Türk Telekom 74 Pınar Karşıyaka 82 (Jovo Hazretleri İş Başında) Reviewed by Adsız on 21:44 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.