Advertisement

TB2L'de Haftanın Ardından

Türkiye Erkekler Basketbol İkinci Ligi'nde 8. hafta heyecanı geçtiğimiz hafta sonu oynanan maçlarla yaşandı. Haftanın en önemli maçında, konuk ettiği Selçuk Üniversitesi'ni 86-78 mağlup eden Genç Telekom, yenilgisiz liderliğini sürdürürken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne 81-77 mağlup olan Ormanspor ise, geride kalan 8 haftada ligde galibiyet alamayan tek takım olarak ligin dibine adeta demir attı..

Lider Genç Telekom'un en yakın takipçisi olan Akhisar Belediyesi, sahasında konuk ettiği Maliye Milli Piyango'yu yıldız pivotu Tyrone Nelson'ın harika performansıyla 79-64 mağlup ederken, ligdeki yedinci galibiyetini elde etti. Zirve takibini sürdüren takımlardan Vestel ve Optimum TED Ankara Kolejliler ise bu hafta oynadıkları maçları kazanarak ligdeki altıncı galibiyetlerini elde ettiler..

Haftanın en ilginç maçında ise Gamateks Pamukkale Üniversitesi, sahasında konuk ettiği Gelişim Koleji'ni 4 uzatma sonunda 118-112 mağlup etmeyi başardı. Mücadele toplam 2 saat 36 dakika sürdü. Bu maçla ilgili bir başka ilginç ve alkışlanacak detay ise, Gamateks Pamukkale Üniversitesi takımının guardı Gökhan Şenol'un 4 uzatamaya giden maçta hiç oyundan çıkmadan, toplam 60 dakika oyunda kalmasıydı. Bu maçta 5/8 üçlük isabetiyle toplam 25 sayı kaydeden Gökhan Şenol, hiç faul yapmadan maçı tamamladı..

Akhisar Belediyesi'nin Maliye Milli Piyango'yu 79-64 mağlup ettiği maçta; 33 sayı ve 12 ribaundluk katkı yaparak takımının galibiyetinde başrol oynayan ABD'li pivot Tyrone Nelson, hem haftanın en dikkat çekici performansına imza attı hem de yakaladığı 26.8 sayı ortalaması ile haftayı sayı krallığında da zirvede kapattı. Genç Telekom'dan Şahin Ekmen ve Gamateks PAÜ'den Feyzi Çelebioğlu 30'ar sayı ile, Gelişim Koleji'nden Sertay Gürsu ise 29 sayı ile haftanın en skorer isimleri oldular..

TB2L'de 8. hafta maçlarında alınan toplu sonuçlar ise şöyle;

Genç Telekom: 86 – Selçuk Üniversitesi: 78
Final Gençlik: 75 – Vestel: 87
Gamateks PAÜ: 118 – Gelişim Koleji: 112
Best Balıkesir: 75 – Uşak Üniversitesi Belediyespor: 66
Ormanspor: 77 – İstanbul Büyükşehir Belediyesi: 81
Gaziantep B.Ş.B: 77 – Garanti Koza İstanbulspor: 65
Akhisar Belediye: 79 – Maliye Milli Piyango: 64
Başkent Gençlik: 69 – Tire Belediyesi: 60
Pertevniyal: 72 – Optimum TED Ankara Kolejliler: 82
Darüşşafaka: 68 – Tenis Eskrim Dağcılık: 66
TB2L'de Haftanın Ardından TB2L'de Haftanın Ardından Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 02:44 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.