Advertisement

Leiden Kartal'a Hafif Geldi (58-86)

FIBA EuroChallenge Cup B Grubu'ndaki ilk maçında Hollanda ekibi ZZ Leiden Basket ile deplasmanda karşılaşan Beşiktaş Milangaz, rakibini 58-86'lık skorla mağlup ederek kupaya galibiyetle başlamış oldu. Bu maçta 4/6 üç sayılık isabetiyle 20 sayı kaydeden yıldız guard Deron Williams, karşılaşmanın da en skorer ismi oldu..

Karşılaşmaya; Can Akın, David Hawkins, Marcelus Kemp, Ersin Dağlı ve Semih Erden beşiyle başlayan temsilcimiz, ilk bölümde özellikle rakibin çabuk ayaklı undersize pota altı oyuncularını savunmada bir hayli zorlandı. Ersin Dağlı ile hücumda etkili olan Siyah-Beyazlılar, buna karşın Kennedy - Shepherd ikilisinin sayılarına engel olamayınca skor üstünlüğünü de rakibine kaptırdı. İlk periyotta 5 dakika geride kalırken Kemp'in yerine oyuna giren Deron Williams, temsilcimizi biraz toparlasa da, bu periyotta yüksek yüzdeli de şut atan ev sahibi ekip, Ersin Dağlı'nın 12 sayısına rağmen ilk çeyreği 21-18 önde kapattı. İkinci periyota da 6-0'lık seriyle başlayan Siyah-Beyazlılar, özellikle yıldız oyuncu Deron Williams'ın sorumluluk aldığı bu çeyrekte rakibine üstünlüğünü de kabul ettirdi. İkinci periyotta 4/4 üç sayı isabetiyle oynayan All-Star guard, temsilcimizin farkı açmasında en büyük pay sahibi olurken, boyalı alanı da daha iyi savunan Beşiktaş Milangaz, soyunma odasına 29-44'lük üstünlükle gitmeyi başardı. İlk yarıda Ersin Dağlı 8/8 isabetle, Deron Williams ise 4/4 üç sayılık atış isabetiyle kaydettikleri 14'er sayıyla temsilcimizin en etkili isimleri oldular..

Mücadelenin ikinci yarısına; Can Akın, Deron Williams, Serhat Çetin, Zoran Erceg ve Semih Erden beşiyle başlayan temsilcimiz, üst üste sayılarla farkı 19 sayıya kadar çıkarttı. Bu çeyrekte D-Will ve Erceg ile etkili olan Siyah-Beyazlılar, ribaundlarda da etkili olarak hücum sayısını artırdı ve Kemp'in de devreye girmesiyle birlikte son periyota 45-64'lük üstünlükle girmeyi başardı. Son çeyreğe Hawkins ve Barış'ın basketleriyle yine hızlı giren Beşiktaş, rakibinin boyalı alan sayılarına cevap vermekte de zorlanmadı. Son dönemin formda ismi Kemp'in de devreye girmesiyle rakibinin farkı kapatmasına izin vermeyen temsilcimiz, sık sık serbest atış çizgisine gittiği bu çeyrekte rotasyonunu da kullanma şansı yakaladı. Farkın kapanmasına izin vermeyen Siyah-Beyazlılar, son çeyreği rölanti geçen mücadeleden de 58-86'lık galibiyetle ayrılmayı başardı..

Bu maçta temsilcimiz üç sayılık atışlarda 9/22 ile oynarken, ev sahibi ekip ise 3/20 ile vasat bir performans sergiledi. Siyah-Beyazlılar, rakibine; ribaundlarda 45-37, asistlerde ise 19-12'lik üstünlük kurmayı başardı. Tüm oyuncuların süre aldığı temsilcimizde; Deron Williams, Ersin Dağlı ve Marcelus Kemp, galibiyette öne çıkan isimler oldular..

Grubun diğer maçında ise Gürcü ekibi BC Armia, sahasında konuk ettiği Alman ekibi BG Goettingen'i 82-76'lık skorla mağlup etmeyi başardı. Beşiktaş Milangaz, grubundaki ikinci maçında, grup liderliği anlamındaki en önemli rakibi olan Gürcistan ekibi BC Armia Tiflis'i 15 Kasım 2011 Salı günü saat 20:30'da Akatlar Milangaz Arena'da konuk edecek..


ZZ LEIDEN (58): Arvin Slagter (2 ribaund – 7 asist), Thomas Jackson 6 (2 ribaund – 3 asist), Worthy De Jong 7 (4 ribaund – 1 asist), Gabriel Kennedy 10 (2 ribaund), Terry Sas (1 ribaund), Seamus Boxley 4 (7 ribaund), Mohammed Kherrazi 4 (5 ribaund), Patrick Hillman 8 (3 ribaund), Sean Cunningham 4 (2 ribaund – 1 asist), Jevohn Shepherd 15 (4 ribaund).

BEŞİKTAŞ MİLANGAZ (86): Barış Hersek 5 (4 ribaund – 1 asist), Kartal Özmızrak (1 ribaund- 1 asist), Zoran Erceg 6 (6 ribaund), Deron Williams 20 (4 ribaund- 7 asist), Semih Erden 7 (10 ribaund- 1 asist), Can Akın 3 (1 ribaund- 1 asist), Serhat Çetin 3 (1 ribaund- 1 asist), Marcelus Kemp 16 (5 ribaund), David Hawkins 8 (2 ribaund- 3 asist), Ersin Dağlı 18 (8 ribaund- 4 asist), Adem Ören, Mehmet Yağmur.

1.PERİYOT: 21-18
2.PERİYOT: 8-26
3.PERİYOT: 16-20
4.PERİYOT: 13-22
Leiden Kartal'a Hafif Geldi (58-86) Leiden Kartal'a Hafif Geldi (58-86) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 03:28 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.