Advertisement

Trabzon'da Son Aday Brown

Sezona istediği başlangıçı yapamayan ve kadrosundaki yabancı oyuncularda revizyona gitme kararı alan Trabzonspor'da, pota altı rotasyonu için gündeme gelen son isim ABD'li deneyimli pivot Elton Brown oldu..

Geçtiğimiz günlerde power forvet pozisyonu için Marc Salyers ile anlaşma sağlayan Karadeniz ekibi, 5 numara pozisyonu için ise performansından memnun kalınmayan Stevan Milosevic'in yerine oyuncu arayışlarını bir süredir sürdürüyordu. Ligimizde daha önce Türk Telekom forması giymiş Kris Lang ile temasa da geçen Trabzonspor, bu oyuncunun Türkiye'de forma giymeye sıcak bakmaması üzerine farklı alternatiflere yöneldi. Gündemdeki isim ise Elton Brown..

İlk olarak TrabzonBasket.com sitesi editörlerinden İsmail Alkan'ın paylaştığı bilgiye göre Trabzonspor, geçtiğimiz sezonu İsrail ekibi Elitzur Netanya'da tamamlayan 28 yaşındaki ve 2.06 boyundaki Elton Brown ile artık anlaşmaya çok yakın. Profesyonel kariyerine 2005 yılında Yunan ekibi Makedonikos Kozani'de başlayan Brown, ertesi sezon ise NBA D-League ekiplerinden Colorado 14ers forması giymişti. 2008 yılında önce Los Angeles Lakers'ın sezon öncesi kamp programına katılan Elton Brown, aynı Yaz ise Las Vegas'taki NBA Summer League'de Denver Nuggets forması ile 5 maça çıkarak; 13.3 sayı ve 10 ribaund ortalamaları yakalamıştı..

2007-2008 sezonunda İsrail ekibi Hapoel Holon'da forma giyen Brown, bu takımla lig şampiyonluğu yaşadıktan sonra ertesi sezon Maccabi Tel-Aviv'e transfer olmuş fakat 3 hafta kadar bu takımda kaldıktan sonra ayrılarak Alman ekibi Bamberg Brose Baskets'e transfer olmuştu. Bu takımda tekrardan çıkışa geçen ABD'li pivot, takımının ligde yarı final oynamasında büyük pay sahibi olduktan sonra, geçtiğimiz sezon başında ise bir başka İsrail ekibi Elitzur Barak Netanya'ya transfer olarak yeniden bu ülkeye döndü..

Geçtiğimiz sezon Elitzur Netanya forması ile İsrail Ligi'nde 30, FIBA EuroChallenge Cup'ta ise 10 maçta forma giyen Brown, ligde oynadığı maçlarda ortalama 24.5 dakika sahada kalarak; 11 sayı, 7.9 ribaund ve 1.4 asist ortalamaları yakalarken, FIBA EuroChallenge Cup'ta ise ortalama 29 dakika sahada kalarak; 14.9 sayı, 8.3 ribaund ve 1.3 asist ortalamaları ile görev yaptı. Temsilcimiz Türk Telekom'a karşı Ankara'da oynanan maçta görev yapmayan Elton Brown, Netanya'daki maçta ise; 5 sayı, 4 ribaund ve 4 asistlik bir performans sergilemişti..

Öte yandan, bir oyun kurucu takviyesi için de çalışmalarını sürdüren Trabzonspor'da takımdan gönderilmek istenen Maurice Bailey ile kontratının feshi için anlaşma sağlanamadığı, maç kadrolarında yer almayacak bu oyuncunun ekstra antrenmanlarla (günde 3 antrenman) çalışmalarını Trabzon'da sürdüreceği bilgisi de bugün taraftar sayfalarında yer aldı..
Trabzon'da Son Aday Brown Trabzon'da Son Aday Brown Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 02:11 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.