Advertisement

Beko Basketbol Ligi'nde 6.Hafta Pazar Gününe Bakış


Galatasaray Medical Park Bursa'da Zorlanmadı (75-95)

Bu sezon hedefini play-off olarak belirleyen Tofaş, konuk ettiği Galatasaray'a farklı mağlup oldu. Ev sahibi ekip ilk çeyrekte sadece 9 sayıda kalınca maçtan erken koptu. 9-24'lük ilk çeyreğin ardından tamamen moralsiz oynayan Tofaş için maçın içinde kalmak imkansız hâle geldi. Shipp, Lucas ve Cevher ile hücumdaki etkinliğini sürdüren sarı kırmızılılar ilk yarıyı 29-50 (21 sayı farkla) önde bitirdi.

Sarı kırmızılılar aslında ilk çeyrekte galibiyete ulaşmıştı, çünkü Tofaş'ın savunması helva gibi dağıldı bugün. Tutku ve Lakovic'in asiste yönelik oynamaları hücumun akıcılığını sağladı, sayı dağılımı oldukça eşit seviyede oldu Galatasaray'da. Üçüncü çeyrekte daha da açılan fark, son on dakikada galibin kesinleşmesiyle biraz eridi ve Galatasaray antreman havasında bir galibiyet aldı.

Galatasaray'da beş oyuncu çift hanelere çıkarken ( Lakovic, Shipp, Andric, Lucas, Cevher), Tofaş'ta Buckman, Steele ve Zuza takımın sayı yükünü çekti. Buckman 20 sayıyla maçın skoreri oldu.

Bandırma Kırmızı Galibiyete Yaklaştı Ama Olmadı (88-89)

Antalya Büyükşehir Belediyesi ile beraber ligde galibiyeti bulunmayan Bandırma Kırmızı, ilk galibiyetine çok yaklaştı ancak yine başaramadı. Kara Ali Acar Spor Salonu'ndaki maçın normal süresi 79-79 sona erdi, uzatmalarda kazanan Aliağa Petkim oldu.

İlk beş haftada hemen hemen çoğu maçın ilk yarısında maça havlu atan takım görünümündeki Bandırma Kırmızı, bugün iyi oynadı ve rakibine galip gelebileceğini fazlasıyla hissettirdi. Aliağa Petkim maç boyunca skor ve oyun anlamında rakibine üstünlük kurmayı başaramadı. Üçüncü çeyrekte fark 7 sayıyla Aliağa lehine geliştiyse de ev sahibi ekip maçı uzatmaya taşımayı başardı. Bence burası çok çok önemli. Bandırma Kırmızı maçı kaybetmişl olabilir ancak son çeyreğe 7 sayı geride girip maçı uzatmayı başarmaları onlar için sevindirici ve umut dolu bir detay. Bugün kazanabilselerdi bu başarıyı taçlandırmış olacaklardı ancak  tecrübe daha ağır bastı diyelim.

Bandırma Kırmızı iki sayı ve üç sayı yüzdelerinde Aliağa'dan daha iyi bir maç çıkardı. Maçın istatistiklerine göz gezdirdim de, çok ilginç istatistikler gerçekten, 40 yılda bir denk gelir böylesi. :) Ribaundlar 41-41, asistler 18-18, top çalmalar 6-6, top kayıpları 11-11 iki takımın da. 

Bu çekişmeli maçta Bandırma Kırmızı'da Şafak 16 sayı - 4 asist - 4 ribaund, Ahmet Fatih Canıtitiz 18 sayı - 10 ribaund, İbrahim Yıldırım 17 sayı - 8 asist, Tufan Önen 16 sayı - 12 ribaund, Jerome McGee de 11 sayı - 6 ribaundla oynadı. Aliağa Petkim'de Ryan Toolson neredeyse oyundan hiç çıkmadan 28 sayı - 6 ribaund - 2 asist, Ratkovica 17 sayı - 8 asist, Pinkney 13 sayı - 9 ribaundla oynadı.

Anadolu Efes Hacettepe Karşısında Zorlanmadı (98-64)

Beko Basketbol Ligi'nde 6. haftanın kapanış mücadelesinde lider Anadolu Efes, ligin yeni takımlarından Hacettepe Üniversitesi'ni baştan sona oyuna hükmederek yendi. Lacivert beyazlılar beklendiği gibi ilk yarıda farkı açtı. İlk çeyreği 29-11, devreyi 54-23 önde bitiren Anadolu Efes, ikinci yarıyı tıpkı Galatasaray gibi antrenman havasında, rahat tempoda götürdü ve namağlup liderliğini sürdürdü.

Efes'te iyi yüdeyle oynayan Sasha Vujacic Hacettepe potasına bıraktığı 26 sayıyla maçın yıldızı oldu. Başarılı yıldız üç sayılık atışlarda 5/8, iki sayılık atışlarda 4/6, serbest atışlarda 3/3 isabet kaydetti. Sinan Güler 30 dakika sürede kaldı ve 11 sayı 5 asistle oynadı. Son haftaların başarılı üçlükçüsü Cenk Akyol, bu istatistiğini ve formunu bugün de devam ettirdi, 4/8 üç sayılık isabetle 13 sayı üretti. Hacettepe Üniversitesi'nde ise 3 yabancı çift hanelere ulaşabildi. 

Anadolu Efes, toplam istatistiklerde rakibini adeta ezdi. Ribaundlarda 44-25; asistlerde 22-10 olmak üzere baskın olan ev sahibi ekip 6.maçından da galip ayrılarak liderliğini devam ettirmiş oldu.
Beko Basketbol Ligi'nde 6.Hafta Pazar Gününe Bakış Beko Basketbol Ligi'nde 6.Hafta Pazar Gününe Bakış Reviewed by Adsız on 20:59 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.