Advertisement

Galibiyete Son Periyot Uzanışı (70-73)

Turkish Airlines EuroLeague A Grubu'ndaki temsilcimiz Fenerbahçe Ülker, grubundaki dördüncü maçında İspanyol ekibi Bizkaia Bilbao Basket'i deplasmanda 70-73'lük skorla mağlup ederek ikinci galibiyetini elde etti. Performansları ile bu sezon sıkça eleştirilen Bojan Bogdanovic ve Curtis Jerrels, hücumdaki etkinlikleri ile bu maçta galibiyetin baş mimarları oldular..

Maç boyunca özellikle hücumda organize olmakta sıkıntı çeken temsilcimizde Roko Ukic, bu maçtaki oyunuyla vasatı aşamazken, diğer oyun kurucu Curtis Jerrels ise takımı yönetme anlamında pek bir varlık gösteremedi. Bu iki oyun kurucunun toplamda sadece 1 asist yaptığı maçta Sarı-Lacivertli temsilcimiz takım olarak 8 asistte kaldı. Bu maçta 8/16 gibi yüksek bir yüzdeyle üç sayılık isabet bulan temsilcimizde, Gist dışındaki pota altı rotasyonu da yine (galibiyete rağmen) bekleneni veremedi. Vidmar - Kaya - Oğuz üçlüsü toplamda 6 sayı bulabildi..

Maçtaki bir başka ilginç istatistik ise, ilk periyotta 26 sayı kaydeden Sarı-Lacivertlilerin, ikinci periyotta ise sadece 6 sayı atabilmiş olmasıydı. Rakibinin etkili savunması ile birlikte organizasyon anlamında büyük sıkıntılar çeken Fenerbahçe Ülker, kötü oyununa rağmen farkın açılmasına izin vermedi ve dengede götürdüğü maçı son çeyrekteki etkili savunmasıyla kazanmayı başardı. Temsilcimizin 20 top kaybı yaptığı bu maçta Bilbao ise toplam 17 top kaybı yaptı. Ribaundlarda rakibine 34-27'lik üstünlük kuran Sarı-Lacivertliler, serbest atışlardan da rakibinden 10 sayı fazla bularak bu hücum anlamında zorlanılan maçta yakaladığı önemli avantajı galibiyete dönüştürmeyi de başardı. Özellikle de; Ukic, Ömer ve Sefolosha gibi önemli oyuncuların potansiyellerinin çok altında kaldığı bu maçı, hemde deplasmanda kazanarak grubunda çok kritik bir adım attı Fenerbahçe Ülker. Tabi Fenerbahçe Ülker adına artık alıştığımız "5 numara savunamama" sorunu bu maçta da Banic'in 17 sayısıyla tekrardan hatırlattı kendini bizlere. Coach Spahija'nın pek fazla hamle şansı da görünmüyor şu an için ama yine de uzun vadede çözümü bulunması gereken başlıca sorunlardan biri bu Sarı-Lacivertli ekip adına..

Sarı-Lacivertlilerin bir sonraki maçı ise; 16 Kasım 2011 Çarşamba günü, saat 20:15'te İtalyan ekibi Bennet Cantu ile Sinan Erdem Arena'da olacak.


SALON: Bilbao Arena

HAKEMLER: Ilija Belosevic, Jakub Zamojski, Enrico Sabetta

BIZKAIA BILBAO BASKET(70): Josh Fisher (2 asist), Aaron Jackson 7 (3 ribaund, 3 asist), Dimitros Mavroeidis 2 (2 ribaund), Marko Banic 17 (5 ribaund), Alex Mumbru 8 (5 ribaund, 2 asist), Axel Hervelle 8 (3 ribaund, 1 asist), Dor Ficsher4 (3 ribaund, 5 asist), Raul Lopez 9 (1 ribaund), Kostas Vasiliadis 15, Roger Grimau (1 ribaund).

FENERBAHÇE ÜLKER (73): Roko Ukic 4 (2 ribaund), Curtis Jerrells 15 (2 ribaund, 1 asist), Ömer Onan 8, Gasper Vidmar 3 (2 ribaund), Kaya Peker 1 (3 ribaund, 2 asist), James Gist 10 (5 ribaund, 2 asist), Oğuz Savaş 2 (1 ribaund), Thabo Sefolosha 4 (3 ribaund), Bojan Bogdanovic 19 (4 ribaund), Emir Preldzic 7 (8 ribaund, 3 asist).

1.PERİYOT: 21-15
2.PERİYOT: 15-6
3.PERİYOT: 22-21
4.PERİYOT: 12-20
Galibiyete Son Periyot Uzanışı (70-73) Galibiyete Son Periyot Uzanışı (70-73) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 01:35 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.