Advertisement

Kaf Kaf, Ankara'da Zorlanmadı (75-91)

Beko Basketbol Ligi'nin 5. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, Ankara Arena'da konuk olduğu Hacettepe Üniversitesi'ni 75-91 mağlup ederek ligdeki ikinci galibiyetini elde etti. Hacettepe Üniversitesi ise bu sonuçla haftayı 1 galibiyetle kapattı..

Maçın ilk periyotunda genelde dengede giden bir oyun vardı. Mire Chatman'ın savunma zaafiyetini iyi kullanan ve yüksek yüzdeli atışlarla birlikte skorda önemli katkılar yapan Sherron Collins önderliğinde hücumda sıkıntı yaşamayan Hacettepe Üniversitesi, savunmada ise Ikonic'in dış atışları, İlkan'ın da pota altındaki etkinliği ile rakibinin sayılarına engel olamadı. İlk yarıda pota altında genelde Emre Bayav ve İlkan Karaman ikilisini kullanan Pınar Karşıyaka'da, Emre Bayav'ın peşpeşe attığı iki tane air-ball serbest atışı da (ikinci yarıda da bir boş smacı kaçırmıştı Emre) akıllarda kalan ilginç detaylardandı. Potaya yakın atışlar ve boş sayılabilecek turnikelerden bile sonuç alamayan Hacettepe ise Collins'in penetre sonrası sayıları ve asistleri ile skor üretse de ilk yarıyı 35-42'lik skorla konuk ekip önde kapattı.

İkinci yarıda ise Pınar Karşıyaka oyunun kontrolünü tamamen eline aldı. Dış atışlarda sonuç alan İzmir ekibi, pota altında da Stanojevic'in devreye girmesiyle farkı hızla açtı. Pota altını iyi kapatan rakibi karşısında yorgunlukla birlikte dış atışlardaki yüzdesi de düşen Hacettepe ise farkın açılmasına engel olamadı. Son bölümde açılan farkla birlikte genç oyunculara da görev veren Hakan Demir'in takımı Pınar Karşıyaka, serbest atışlar dışında, pek zorlanmadığı bir maçı da kazanmayı başardı böylelikle. Hafta içerisinde Türk Telekom'u yine aynı salonda, FIBA EuroChallenge Cup maçında mağlup eden Pınar Karşıyaka, böylelikle iki çok önemli galibiyetle haftayı kapatmış oldu. İç sahadaki üçüncü maçından da mağlubiyetle ayrılan Hacettepe Üniversitesi için ise işler yavaş yavaş daha da zorlaşıyor artık..


SALON: Ankara Spor Salonu

HAKEMLER: Rüştü Nuran-İsmail Aydın-Ozan Çakar

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ (75): Özgür Adıgüzel 2 (1 ribaund-1 asist), Derya Yannier, Murat Kaya (1 ribaund-5 asist), Önder Külçebaş 2 (2 ribaund-1 asist), Sherron Collins 27 (4 ribaund-2 asist), Hüseyin Beşok 5 (2 ribaund-1 asist), Ricardo Marsh 14 (1 ribaund-1 asist), Matthew Bryan Amaning 18 (5 ribaund), Melvin Sanders 5 (6 ribaund-2 asist).

PINAR KARŞIYAKA (91): Orhun Güngören 2, Goran Ikonic 14 (1 ribaund-1 asist), Birkan Batuk 11 (3 ribaund), Jovo Stanojevic 14 (5 ribaund-1 asist), Onur Kentli 4 (1 asist), Emre Bayav 6 (5 ribaund-1 asist), Ahmet Ali Erdoğan 8 (1 ribaund-1 asist), Alper Saruhan 3 (2 ribaund-3 asist), İlkan Karaman 11 (10 ribaund-1 asist), Mire Chatman 8 (2 ribaund-7 asist), Brandon Bodwry 10 (5 ribaund).

1.PERİYOT: 18-21
2.PERİYOT: 17-21
3.PERİYOT: 15-23
4.PERİYOT: 25-26
Kaf Kaf, Ankara'da Zorlanmadı (75-91) Kaf Kaf, Ankara'da Zorlanmadı (75-91) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 23:31 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.