Advertisement

Akıllanmayan Takım, Akıllanmayan Yönetim, Çaresiz Koç

trabzonspor-logo-1.jpg (480×320)

Başlıktan ne anladınız? Hangi takımı kastettim? Hangi yöneticiyi, hangi yönetimi?

Trabzonspor... Geçen senenin bir nevi kopyasıyla başladılar sezona. Hatta geçen sezon ilk 4 maçta 1 galibiyet elde etmişlerdi, bu sene şuana kadar o da yok.

Ne Michael Wright'ları var ellerinde bu yıl, Ersin Görkem'leri de, Derrick Obasohan'ları da...

Alınan yabancılar (belki Jonathan Gibson hariç) skorer değiller. Eee, geçen sene de aynı sorunu yaşamamış mıydı Trabzonspor? Wright yerine Gibson atıyor da ne oluyor sanki?

Peki ya Türkler? 1 tane istikrarlı Türk oyuncu yok takımda. Kaan desen 2.lig ayarında bir guard, Can Nurkan gencecik, deneyimsiz, Levent Bilgin ve Serhat Büker tecrübeli, savunması kuvvetli ama hücumda sıfır, Kerem Özkan içlerinde en umut vaadedeni, Oktay Yılmaz tam anlamıyla bir komedi (senelerdir doğru düzgün maç oynamıyor), Polat Kaya ve Erkan İnan da şuana kadar beklenen performansın çok uzağında.

Bunları bir köşeye atarsak; kafasında kurduğu şablonu ve istediği oyuncuları getirememiş bir hoca. Tolga Öngören. Zaten takıma katılışı da komik değil miydi? Oyak Renault son anda kepenkleri indiriyor, Tolga Hoca boşa çıkıyor ve Trabzon'un teklifine evet diyor. Ama ne zaman? Piyasadaki kaliteli oyuncular kapıldığı zaman, ucuz ama başarılı oyuncular başka takımlarla anlaşma yaptığı zaman... E koç ne yapsın ki şimdi?

Tüm bu saçma sorunların kaynağı yönetimdir. Takımlar bütçesini belirleyip transfer yapmaya başlamışken; hatta transferlerini sonlandırmışken Trabzonspor'un bütçesi bile muammaydı, başta koç yoktu, geçen seneden oyuncuları elde tutamadılar vs...

Geriye kalan artık oyunculardan alabildikleri bu kadar işte ancak. E bu kadroyla da olacağı 4'te 0 mıydı? Trabzonlular kızmasınlar ama bence evet. Çünkü kafada sorun var öncelikle. Trabzon'un kazanabileceği, kazanma umudu taşıdığı hiç bir maç olmadı şimdiye kadar. Kendileri kadar olmasa da geçen seneye kıyasla çok kötü bir sezona başlayan Olin Edirne ile Edirne'de oynayacak Trabzon. O maç iki takım için de hedef maç olacaktır, kazanabilirlerse ne mutlu onlara... Yoksa yenebilecekleri takım Bandırma Kırmızı falan olur herhalde, kimbilir belki onlara da kaybederler bu gidişle.

Allah fazlasıyla yardıncın olsun Tolga Öngören. Ne diyeyim... Traftarlara da sabırlar versin. Düşünsenize Oktay Yılmaz'dan maç kazandıracak sayı beklemek... Ligde 10 haftanın hepsinde gol atan Burak Yılmaz'ı 2 numara oynatmak nasıl bir fikir olur? Bence bir düşünülsün bu teklifim.
Akıllanmayan Takım, Akıllanmayan Yönetim, Çaresiz Koç Akıllanmayan Takım, Akıllanmayan Yönetim, Çaresiz Koç Reviewed by Adsız on 15:09 Rating: 5

1 yorum:

jack sparrow dedi ki...

Takımdaki yerli oyuncuların katkı vermediğini nereden çıkarttınız? Maçları takip ediyormusunuz da böyle bir sonuca vardınız. Geçen seneden akıllanmayan yönetim derken paraları olsaydı saçma adamları onlarda tercih etmezlerdi. Açıkcası komik ötesi bir yazı olmuş. Polat Kaya da şimdiye kadar mücadelesi üst düzeyde olan yerli oyuncuların başında geliyor.

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.