Advertisement

Olin Edirne'nin Yeni Pivotu Stimac

Geçirdiği, başarılı sayılabilecek ilk sezonun ardından yeni sezon için kadro oluşturma çalışmalarını mütevazı bir bütçe ile sürdüren Olin Edirne, Sırp pivot Vladimir Štimac ile anlaşma sağladı..

Önümüzdeki sezon ülkemizi FIBA Euro Challenge Cup'ta da temsil edecek olan Olin Edirne'nin yeni transferini, takımın genel menajeri Serdar Yiğitsoy kendi twitter hesabı üzerinden açıkladı..

24 yaşındaki ve 2.08 boyundaki Štimac, geçtiğimiz sezon ortasında Letonya ekibi BK Ventspils'ten Çek ekibi CEZ Nymburk'a transfer olmuştu. Belgrad doğumlu oyuncu, 2007 yılında Avrupa Şampiyonu olan Sırbistan U20 milli takımının da kadrosunda yer alıyordu. Štimac ayrıca geçtiğimiz sene, NBA Yaz Ligi'nde Orlando Magic kadrosunda da yer almıştı..

CEZ Nymburk takımı ile geçtiğimiz sezon Çek Ligi'nde 19 maça çıkan genç pivot, Adriyatik Ligi'nde 17, Euro Cup'ta ise 10 maçta görev almıştı. Çek Ligi'nde forma giydiği maçlarda ortalama 11.5 dakika sahada kalan Štimac, bu maçlarda; 6.2 sayı ve 3.7 ribaund, Adriyatik Ligi'nde ortalama 12.7 dakika sahada kalarak; 6.1 sayı, 3.5 ribaund ve Euro Cup'ta ise 14.8 dakika sahada kalarak; 7 sayı ve 5.1 ribaund ortalamaları yakalamıştı..

Olin Edirne Kulübü'nün resmi internet sitesine bu transferle ilgili bir açıklama yapan Genel Menajer Serdar Yiğitsoy; “Stimac bir süredir ilgilendiğimiz bir oyuncu ve transferini gerçekleştirdik. Bizim oyun anlayışımıza uygun genç bir oyuncu ve Olin Edirne forması altında daha da gelişme gösterecektir. Stimac genç yaşına rağmen Avrupa tecrübesi olan bir oyuncu. Bu bakımdan takımımıza EuroChallange maçlarında da önemli katkıları olacaktır. Biraz ağır gibi gözükse de transfer çalışmalarımız hedeflediğimiz biçimde devam ediyor” dedi.

Olin Edirne, pota altı rotasyonu için daha önce de ABD'li power forvet Wes Wilkinson ve Polat Kocaoğlu ile anlaşma sağlamış ve deneyimli oyuncu Davud Kamer'le de sözleşme yenilemişti..
Olin Edirne'nin Yeni Pivotu Stimac Olin Edirne'nin Yeni Pivotu Stimac Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 20:04 Rating: 5

2 yorum:

Adsız dedi ki...

başarılı sayılabilecek ne demek yahu sen ilk sezonunda 7. sıradan playoffa girebilmiş herkesin korkulu rüyası olmuş taraftarı oyuncusu şehri ile bir bütün olmuş gs nin yenemediği tek takım olan olin edirne için başarılı sayılabilir diyorsun ha ?

Ferhat Yeşiltaş dedi ki...

Herkesin başarı kriteri bir değil çünkü, Olin Edirne kesin başarılı oldu yazarsam biri çıkar "o başarılıysa bizim takım nedir" der böyle uzar gider. Galatasaray da Türkiye Kupası'nda yenmişti, başarısız mı oldu şimdi Olin? Değil tabiki ama konuyu farklı yerlere çekmenin gereği yok şimdi.

Zaten cümlenin tam anlamını kavrayabilirseniz sizin dediğiniz kapıya çıkacağını da görürsünüz.

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.