Advertisement

Olin Edirne'den 2 Transfer

Transfer çalışmalarını sürdüren Olin Edirne, kadrosuna 2 yerli oyuncu takviyesi yaptı. Basketfaul'ün haberine göre Edirne ekibi, deneyimli guard Mahir Bayrak ve genç pivot Uğur Can Aksoy ile anlaşma sağladı..

32 yaşındaki ve 1.80 boyundaki Mahir Bayrak, geçtiğimiz sezonu Uşak Belediyesi'nde geçirmişti. Efes Pilsen altyapısından yetişen Mahir, kariyerinde 6 kez TB2L şampiyonluğu yaşadı. Özellikle asist konusunda önemli bir kariyere sahip olan deneyimli oyuncu, 2007-2008 sezonunda Aliağa Petkim forması giyerken Anadolu Üniversitesi karşısında kaydettiği 22 asist ile TB2L rekorunu da kırmayı başarmıştı. Geçtiğimiz sezon Uşak Belediye forması ile TB2L'de 19 maçta görev yapan Bayrak, bu maçlarda ortalama 30.5 dakika sahada kalarak; 11.2 sayı, 3.6 ribaund, 5.3 asist ve 1.3 top çalma ortalaması ile oynamıştı..

20 yaşındaki ve 2.06 boyundaki Uğur Can Aksoy ise forma giydiği takımlarda genelde pivot oynamasına rağmen bazen power forvet olarak da görev yapabiliyor. Geçtiğimiz sezona Optimum TED Ankara Kolejliler'de başlayan ve bu takımda 6 maçta forma giydikten sonra İTÜ'ye transfer olan genç pivot, bu takımdaki ilk antrenmanında ciddi bir sakatlık geçirerek forma giyemeden sezonu kapatmıştı. Uğur Can, geçtiğimiz günlerde İspanya'da düzenlenen U20 Avrupa Şampiyonası'nda Ümit Milli takımımızın da kadrosunda yer alıyordu. Genç oyuncu, turnuvada sadece İspanya maçında forma giyip 4 dakika sahada kalmış ve 1 ribaund istatistiği ile turnuvayı kapatmıştı. Genç pivotun bu kadar az süre almasının nedeni de sezonun büyük bölümünü sakatlıkla geçirdiği için maç eksiğinin olmasıydı..

Önümüzdeki sezon FIBA Euro Challenge Cup'ta da mücadele edecek olan Olin Edirne, daha önce Davud Kamer ile sözleşme yenilemiş, dış transferde ise; Ogün Sevinç, Polat Kocaoğlu, Wes Wilkinson ve Vladimir Stimac ile anlaşma sağlamıştı..
Olin Edirne'den 2 Transfer Olin Edirne'den 2 Transfer Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 19:30 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.