Advertisement

Beşiktaş'ta Yeni Hedef Eze

Bir süredir gündeminde olan Milko Bjelica'nın Caja Laboral ile anlaşmasının ardından pota altı rotasyonu için arayışlarını sürdüren Beşiktaş'ın, İtalyan pasaportuna da sahip olan Nijeryalı pivot Benjamin Eze ile prensip anlaşmasına vardığı iddia edildi.

Uzun yıllar Siena forması giydikten sonra geçtiğimiz sezon Rus ekibi Khimki'ye transfer olan Eze, sezon içerisinde tekrar İtalya'ya dönerek Armani Jeans Milano'da sezonu tamamlamıştı. 30 yaşındaki ve 2.08 boyundaki Benjamin Ndubuisi Eze, hücumda kısıtlı bir oyuncu olsa da, özellikle savunmadaki başarısı ile dikkat çekiyor..

Geçtiğimiz sezon Khimki takımı ile Rus Ligi'nde 8 maçta forma giyen Eze, Euro League'de ise 15 maçta görev almıştı. Deneyimli pivot, Milano forması ile de İtalya Ligi'nde 19 maçta görev yaptı. Euro League'de; 8.1 sayı, 4.1 ribaund ve 1.3 blok ortalaması yakalayan tecrübeli pivot, Rus Ligi'nde; 6 sayı, 4.8 ribaund ve 1.1 blok ortalaması ile oynarken, İtalya Ligi'nde ise; 6 sayı, 3.7 ribaund ve 1.3 blok ortalamaları ile forma giydi..

Siyah-Beyazlılar, bir başka eski Milano'lu David Hawkins'le de büyük ölçüde anlaşma sağladı. Beşiktaş, bu iki oyuncuyla sezon bütçesi belirlendikten sonra resmi imzaları atacak. Yerli oyuncu konusunda da Ersin Görkem'in Aliağa Petkim'e gitmesinin ardından, bir başka deneyimli forvet Reha Öz ile prensip anlaşmasına varıldı..
Beşiktaş'ta Yeni Hedef Eze Beşiktaş'ta Yeni Hedef Eze Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 22:24 Rating: 5

2 yorum:

Özcan Yüksel dedi ki...

Hawkins yıllık 825 bin $ alacak ve Derron Williams sayılmazsa takımın en pahalı oyuncusu olacaktı. Eze ise 1 milyon doların altına zor imzalar piyasası olan bir oyuncu transfer bu açıdan zor gözüküyor. Bütçe D.Will hariç 5 milyon dolar deniliyor ki Eze bu bütçeyi sıkıntıya sokacak bir oyuncu

Nowitzki41 dedi ki...

Ataman yine 2. memleketi İtalya'dan topluyor yabancıları =)

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.