Advertisement

Bjelica ve Smith Beşiktaş'a Yakın

Yeni sezon için transfer çalışmalarını sürdüren Beşiktaş, pota altı rotasyonu için iki önemli oyuncu ile anlaşma sağladı. Siyah-Beyazlılar, Karadağlı pivot Milko Bjelica ve ABD’li power forvet Andre Smith ile prensip anlaşmasına vardı..

Geçtiğimiz sezonu Litvanya ekibi Lietuvos Rytas’ta tamamlayan Milko Bjelica, 27 yaşında ve 2.07 boyunda. Sırbistan doğumlu olan Bjelica, Karadağ milli takımının formasını giyiyor. Hem 4 hem de 5 numaralı pozisyonlarda oynayabilen Bjelica’nın penetresi ve dış şutu da pozisyonuna göre iyi sayılabilecek düzeyde. Geçtiğimiz sezon Rytas takımı ile Turkish Airlines Euro League’de 16, Litvanya Ligi’nde 30, VTB Ligi’nde 10 ve Baltık Ligi’nde ise 4 maçta görev almıştı. Euro League’de oynadığı 16 maçta ortalama 25.6 dakika sahada kalan Bjelica, bu maçlarda; 12.3 sayı, 4.7 ribaund ve 1.4 asist ortalaması yakalarken, Litvanya Ligi’nde çıktığı 30 maçta ise ortalama 18.8 dakika sahada kalarak; 10.2 sayı, 3.2 ribaund ve 0.8 asist ortalamaları yakalamıştı..

Geçtiğimiz sezonun son bölümünde Pınar Karşıyaka ile yollarını ayıran Andre Smith ise 26 yaşında ve 2.03 boyunda. Skorer yönü ile dikkat çeken ABD’li power forvet, geçtiğimiz sezon Beko Basketbol Ligi’nde forma giydiği 22 maçın sadece 1 tanesinde skor olarak tek haneli sayılarda kaldı. Oynadığı 22 maçta ortalama 29.5 dakika sahada kalan Smith, bu maçlarda; 18.8 sayı, 7.8 ribaund ve 1.6 asist ortalamaları yakalamıştı. FIBA Euro Challenge’da ise 12 maça çıkan skorer oyuncu, bu maçlarda ise ortalama 29.5 dakika sahada kalarak; 17.7 sayı, 9 ribaund ve 1.6 asist ortalaması yakalamıştı. Bugün SalsaBasket'te yer alan önemli bir detaya göre; Karşıyaka Kulübü sezon sonuna doğru kadro dışı bırakılan Smith'in sözleşmesini feshetmemiş ve bu nedenle Beşiktaş, Smith transferi için Pınar Karşıyaka'ya bir miktar bonservis bedeli ödeyecek..

Beşiktaş'ın kadrosuna katmak istediği ABD’li skorer guard/forvet David Hawkins için görüşmeler ise sürüyor. Oyuncunun menajeri ile yapılan görüşmeler, maddi konulardaki bazı pürüzler ve detaylar yüzünden henüz sonuca ulaşmadı. Ayrıca, bu hafta içerisinde yapılacak Yönetim Kurulu toplantısında, Beşiktaş'ın gelecek sezon bütçesi onaylandıktan sonra yeni sezon için anlaşılan tüm oyuncular ile sözleşme imzalanmaya başlanacak..

Bilindiği gibi Beşiktaş şimdiye kadar; Can Akın, Mehmet Yağmur, Ersin Dağlı ve Barış Hersek ile prensip anlaşmasına varmıştı. Ersin Görkem transferi için ise büyük yol kat edilmişti. Ayrıca Serhat Çetin de yeni sezonda yine Siyah-Beyazlıların kadrosunda yer alacak..
Bjelica ve Smith Beşiktaş'a Yakın Bjelica ve Smith Beşiktaş'a Yakın Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 18:26 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.