Advertisement

Kocaman Alkışlar Furkan Aldemir'e

Ümit Milli Takımımız, Ümitler Şampiyonası'nı 6.lıkla noktalarken takımımızın en önemli silahı olan Furkan Aldemir turnuvayı 14,8 sayı - 15, 9 ribaund - 1,7 blok - 1,3 asist ortalamalarıyla tamamladı. Genç oyuncu U-20 seviyesinde bir maçta en çok ribaund çeken oyuncu olmuştu Almanya maçında (25 ribaund). Bu yeni bir rekor.

Turnuva sonunda beklendiği gibi Furkan en iyi beşe seçildi. Gösterdiği bu süper performans ile Avrupa'nın da dikkatini çeken Furkan, Galatasaraylı taraftarların da yüreğine su serpti, bir bakıma "Benden şüpheniz olmasın" mesajı verdi.

Ribaund sezgisi ve savunması gayet iyi Furkan'ın. Ama post up, low post ve şutunu da geliştirebilirse Avrupa'da hatta ilerleyen yıllarda NBA'de önemli bir oyuncu haline gelecektir. O potansitel yok mu? Var elbette.

Turnuvanın en iyi beşini de yazalım yeri gelmişken:
Evan Fournier (Fransa) – Bojan Dubljevic (Karadağ) – Alessandro Gentile (İtalya) – Nikola Mirotic (İspanya) – Furkan Aldemir (Türkiye)
Kocaman Alkışlar Furkan Aldemir'e Kocaman Alkışlar Furkan Aldemir'e Reviewed by Adsız on 10:30 Rating: 5

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Galatasaray'da süre sorunu yaşamazsa harika bir sezon geçirebilir Furkan önümüzdeki sezon. Kerem Gönlüm'ün sakatlığından sonra A milli takımı da hak ediyor sonuna kadar

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.