Advertisement

Kadınlar EuroLeague'de Kuralar Çekildi

FIBA Kadınlar Euro League'de temsilcilerimiz Fenerbahçe ve Galatasaray'ın rakipleri, bugün Münih'te yapılan kura çekiminin ardından belli oldu. B Grubu'nda yer alan Fenerbahçe, nispeten kolay bir gruba düşerken, A Grubu'nda Galatasaray ise oldukça zorlu rakiplerle mücadele edecek..

Yaptığı flaş transferlerle Euro League'de de üst düzey bir başarı hedefleyen ve kura çekimi sonrasında A Grubu’nda mücadele edecek olan Galatasaray’ın grubunda güçlü İspanyol temsilcisi Ros Casares Valencia, Rusya’nın iddialı ekiplerinden UMMC Ekaterinburg, Fransa’dan Bourges Basket, Çek Cumhuriyeti’nden ZVVZ USK Prague, Polonya’dan Lotos Gdynia, Litvanya’dan VICI Aistes Kaunas ve Macaristan’dan Seat Szese Györ takımları yer aldı. Ros Casares ve UMMC Ekaterinburg takımları geçtiğimiz sezon bu kupada yarı final oynama başarısı da göstermişti..

Ligimizin son şampiyonu Fenerbahçe ise 7 takımlı B Grubu'na düştü. Temsilcimizin grubundaki en güçlü ekip ise son şampiyon Parfumerias Halcon Avenida. Sarı-Lacivertliler, B Grubu'nda; İspanya’dan C.B. Perfumerias Avenida, Macaristan temsilcisi Uniqa Euroleasing Sopron, İtalya’dan Famila Schio, Rusya’dan Nadezhda, Polonya’dan CCC Polkowice ve Fransa’dan da Gespe Bigorre Tarbes takımları ile mücadele edecek..

İkisi 8’er ve biri 7 takımlı üç grup halinde oynanacak FIBA Kadınlar Euro League’de ilk maçlar 12 Ekim 2011 tarihinde oynanacak. Deplasmanlı oynanacak grup maçlarının ardından ilk dört sırada yer alan ekipler adını üst tura yazdırmayı başaracaklar..

Temsilcilerimizden Galatasaray, grubundaki ilk maçında Litvanya ekibi VICI Aistes Kaunas'ı İstanbul'da konuk ederken, diğer temsilcimiz Fenerbahçe ise ilk haftayı maç yapmadan geçirecek..
Kadınlar EuroLeague'de Kuralar Çekildi Kadınlar EuroLeague'de Kuralar Çekildi Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 17:10 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.