Advertisement

Yarı Final Bileti Banvit'in (71-60)

Beko Basketbol Ligi Play-off yarı finaline yükselecek olan son takımın belli olacağı maçta, Bandırma'da konuk ettiği Olin Edirne'yi 71-60 mağlup eden Banvitspor, yarı finale yükselen son takım olmayı başardı. Banvit, 0-0 başlayacak olan yarı final serisinde Galatasaray Cafe Crown ile
karşılaşacak..

Maç boyunca pota altını rakibine oranla daha etkili kullanan Banvit, bu düşük skorlu maçta önemli bir ayrıntı ile serbest atışlarda da rakibinden 9 sayı fazla üretti. Maça damgasını vuran isimler ise, Banvit'in yabancı yıldızları; Williams - Davis - Simmons üçlüsü oldu..

Mücadeleye Lance Williams'ın sayıları ile giren Banvit, bu oyuncunun ürettiği 9 sayı ile ilk bölümde rakibine oranla daha etkili oldu. Caner ve Seibutis'in sayıları ile oyunda dengeyi kuran Olin Edirne, Davis'in sayılarına rağmen skorda da dengeyi kurdu ve dış şutlarla sonuca giderek ilk periyotu da 22-23'lük üstünlükle kapattı. İkinci periyota da yine ev sahibi ekip etkili başladı ve skor üstünlüğünü sağladı. Serbest atış çizgisinden de skor üretmeye devam eden Banvit, Can-Ginevicius ikilisinin dış şutlarına Mutlu ile yanıt verince skor yine dengede gitti. Maçta son dakikaya girilirken Ginevicius'un basketi ile skor 36-37'ye gelirken, son dakikada her iki takım da skor bulamayınca maçın ilk yarısı da bu skorla sona erdi..

Maçın ilk yarısında 9/9 ile serbest atış isabeti kaydeden Banvit karşısında Olin Edirne ise 4/4 ile isabet sağladı. Her iki takım da ikilik atışlarda 9 isabet sağlarken, Simmons ürettiği 10 sayı ile ilk yarının en skorer ismi olmayı başardı. Olin Edirne'de ise Can Akın 9 sayı ile en skorer oyuncu olurken, günün etkisiz ismi Samardjiski de sahada kaldığı 10 dakikaya 4 sayı ve 3 faul sığdırdı..

Maçın üçüncü periyotuna baskılı savunma ile başlayan Banvit, potaya yakın atışlarla ürettiği sayılarla da farkı lehine hızla açmaya başladı. Golubovic ve Davis'i pota altında etkili kullanan ev sahibi ekip, oyunda ve skorda üstünlüğü sağlarken, Olin Edirne'nin zorlama atışları da farkın kapanmasını sağlayamadı. Son bölümde Davud Kamer'in sayılarına Williams'ın serbest atış sayıları ile yanıt gelince, maçın üçüncü periyotu 52-45'lik Banvit üstünlüğü ile tamamlandı. Son periyota her iki takım da hücumda etkisiz başlarken, çeyreğin ilk basketi 2 dakika geride kalırken Lance Williams ile geldi. Doliboa'nın sayıları ile skor üreten Olin Edirne, ardından da Erdal'ın üst üste 5 sayısı ile skor bulsa da, Mutlu-Davis ikilisi farkın kapanmasına izin vermedi. Maçta son 2 dakikaya Seibutis'in üçlüğü ile giren Olin Edirne, bir sonraki hücumda ise Barış Ermiş'in üçlüğüne engel olamadı. Son bölümde karşılıklı boş hücumlar gelirken bitime 32 saniye kala basketi bulan günün etkili ismi Lance Williams, maçın da skorunu 71-60 olarak belirledi..

Rakibine ribaundlarda 29-22 ve asistlerde 15-12'lik üstünlük kuran Banvit, maç sonunda serbest atışlardan 14/15 ile isabet sağlarken, Olin Edirne ise 5/9 ile ilk yarıdaki iyi yüzdesine rağmen vasatı aşamadı. Rakibine oranla daha çok şuta dayalı hücum eden Olin Edirne, tüm atış yüzdelerinde rakibinin gerisinde kalmaktan da kurtulamadı. Maçın ilk yarısında 9 sayı ile takımının en skoreri olan Can Akın ikinci yarıda sadece 1 saha içi isabeti sağlarken, diğer etkili isim Caner Ercan ise ikinci devrede saha içi isabeti kaydedemedi..


SALON: Banvit Kara Ali Acar

HAKEMLER: Recep Ankaralı, Serkan Emlek, Ersan Ergüler

BANVİT (71): Barış Ermiş 6 (3 ribaund- 7 asist), Mutlu Akpınar 9 (2 ribaund), Chuck Davis 15 (2 ribaund- 2 asist), Yiğitcan Turna (2 ribaund- 1 asist), Barış Özcan (1 ribaund), Ketih Simmons 16 (6 ribaund- 4 asist), Erol Can Çinko (2 ribaund), Vladimir Golubovic 6 (4 ribaund), Bora Hun Paçun (1 ribaund), Lance Williams 19 (4 ribaund- 1 asist)

OLİN EDİRNE (60): Can Akın 11 (1 ribaund- 4 asist), Erdal Bibo 7 (5 ribaund- 2 asist), Vidas Ginevicius 5, Renaldas Seibutis 10 (3 asist), Caner Ercan 9 (1 asist), Predrag Samardjiski 4 (3 ribaund- 1 asist), Reha Öz 3 (1 ribaund), Seth Doliboa 7 (3 ribaund), Davud Kamer 4 (5 ribaund- 1 asist)

1. PERİYOT: 22-23
2. PERİYOT: 14-14
3. PERİYOT: 16-8
4. PERİYOT: 19-15
Yarı Final Bileti Banvit'in (71-60) Yarı Final Bileti Banvit'in (71-60) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 18:46 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.