Advertisement

Galatasaray Cafe Crown Avantajı Aldı (57-79)

Beko Basketbol Ligi Play-Off yarı final serisi ilk maçında Banvit ile deplasmanda karşılaşan Galatasaray Cafe Crown, güçlü rakibini 57-79 mağlup ederek final yolunda çok önemli bir galibiyet aldı. Boyalı alanı çok iyi savunan Sarı-Kırmızılılar, rakibinin hücum gücünü minimuma indirerek beklenenden daha kolay bir galibiyet elde etti..


Maça; Rancik'le eşleşen Davis'in sayıları ile giren Banvit, savunmada ise Lance Williams karşısında skor bulmakta sıkıntı yaşamayan Ermal'in sayılarına engel olamadı ve ilk bölüm karşılıklı sayılarla geçti. Dış atışlardan yeterince verim alamayan iki ekip, potaya yönelerek sayı bulmaya çalışırken, Yiğitcan'ın hücumda pek varlık gösterememesi oldukça zorladı ev sahibi ekibi. Chuck Davis'in damgasını vurduğu ilk periyot, Banvit'in 17-15'lik üstünlüğü ile noktalandı. İkinci periyotta ise tam anlamıyla bir Galatasaray fırtınası vardı. 4 numaraya çekilen Shumpert'ın etkinliği ve alan savunması karşısında hücumda adeta dibe vuran Banvit, rakibine skor olarak direnemedi. Her ne kadar ikinci periyotun ilk bölümünde Banvit skorda üstün olsa da, son 6 dakikada ise sahada Shumpert-Caner ikilisi ile skor bulmakta zorlanmayan ve savunmada da rakibini kilitleyen bir Galatasaray Cafe Crown vardı. Farkı lehine açan konuk ekibe cevap vermekte zorlanan Banvit, Barış Ermiş'in üçlüğü ile maçın ilk yarısını 32-40 geride kapatmaktan kurtulamadı..


Maçın ilk yarısında Banvit 8/15 ile iki sayılık atış kullanırken, Galatasaray Cafe Crown ise bu istatistikte 14/18 ile yüksek bir yüzde yakaladı. Şut kaçırmadan 10 sayı üreten Chuck Davis, ilk yarının en etkili ismi olurken, Caner Topaloğlu da 9 sayı ile takımının en skoreri olmayı başardı..


Üçüncü periyota Ermal'in sayıları ile giren Sarı-Kırmızılı konuk ekip, farkı da çift haneli sayılara çıkarmayı başardı. Davis-Barış ikilisi üst üste sayılar bulan Banvit, bu bölümde ise Rancik'in sayılarına engel olamayınca farkı yine eritemedi. Potaya yönelerek üst üste sayılar bulan, rakibini de değişmeli savunması ile durdurmayı başaran Galatasaray Cafe Crown farkı açmaya devam ederken, Shumpert'ın turnikesi ile üçüncü periyot 46-61'lik Galatasaray üstünlüğü ile sona erdi. Son periyota da Andric-Caner ikilisinin sayılarıyla giren konuk ekip, bu çeyreğin 6.40 dakikalık bölümünde sadece 1 baskete izin verdi. Pota altında Andric'i iyi kullanan Sarı-Kırmızılılar, farkı da 20 sayı civarına çıkarttılar. Yiğitcan ve Mutlu ile üç üçlük bulan Banvit, savunmada ise Haluk ve Ermal gibi tecrübeli yıldızları durduramayınca farkı yine eritemedi. Son 2 dakika boyunca yine sayı üretemeyen Banvit karşısında Caner'in üçlüğü maçın skorunu 57-79 olarak belirledi..

Serinin ikinci maçı; 27 Mayıs 2011 Cuma günü, saat 18:00'de yine Bandırma Kara Ali Acar Spor Salonu'nda oynanacak..




SALON: Banvit Kara Ali Acar

HAKEMLER: Mehmet Keseratar – Alper Özgök – Yener Yılmaz

BANVİT (57): Şafak Edge 5 (3 asist), Barış Ermiş 9 (3 ribaund- 4 asist), Mutlu Akpınar 11 (1 ribaund – 1 asist), Chuck Davis 15 (4 ribaund- 1 asist), Yiğitcan Turna 3 (2 ribaund- 1 asist), İzzet Türkyılmaz (1 ribaund), Ketih Simmons 2 (5 ribaund- 3 asist), Juan Dixon 5 (1 ribaund), Vladimir Golubovic 3 (4 ribaund), Bora Hun Paçun (1 ribaund – 1 asist), Lance Williams 4 (1 ribaund)

GALATASARAY CAFE CROWN (79): Josh Shipp 5 (3 ribaund- 2 asist), Jerry Johnson (3 asist), Caner Topaloğlu 18 (2 ribaund), Preston Shumpert 13 (4 ribaund- 4 asist), Tutku Açık 4 (5 asist), Luska Andric 7 (3 ribaund- 1 asist), Radoslav Rancik 6 (6 ribaund - 1 asist), Haluk Yıldırım 2 (2 asist), Evren Büker 6 (5 ribaund- 2 asist), Ermal Kurtoğlu 18 (5 ribaund- 2 asist)


1. PERİYOT: 17-15


2. PERİYOT: 15-25


3. PERİYOT: 14-21


4. PERİYOT: 11-18
Galatasaray Cafe Crown Avantajı Aldı (57-79) Galatasaray Cafe Crown Avantajı Aldı (57-79) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 23:33 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.