Advertisement

Beşiktaş Kemp'le Kazandı (89-90)

Beko Basketbol Ligi'nin normal sezonunun son maçında Mersin Büyükşehir Belediyesi ile deplasmanda karşılaşan Beşiktaş Cola Turka, ABD'li skoreri Marcelus Kemp'in bitime 2 saniye kala Serkan Erdoğan'ın pasını alley-oop ile bitirmesi ile rakibini 89-90 mağlup etti ve sezonu altıncı sırada tamamladı..

Karşılaşmanın skorunun her iki takımın da ligdeki konumunu etkilemeyeceği için maç genelde (özellikle Beşiktaş Cola Turka için) hazırlık maçı havasında geçti. Her iki takımın da sık sık oyuncu ve sistem değişikliği yaptığı maçta savunma anlamında da pek efor harcamadı ekipler..

Ev sahibi Mersin Büyükşehir Belediyesi, maç boyunca özellikle pota altından; Nedim, Grier ve Mutlu'nun sayıları ile etkili olurken, dış atışlarda ise Grundy'nin sayıları ile maça tutunmayı başardı. Konuk Beşiktaş Cola Turka ise atletizmi ve yüzdeli şutları ile etkili olan Marcelus Kemp'in yanı sıra, 6/7 saha içi isabet oranı ile hücum eden Michal Ignerski'nin etkili oyunuyla sonuca gitmeyi başardı..

Mücadelenin ilk periyotunda Likholitov'u ikili oyunlarda iyi kullanan Beşiktaş Cola Turka, skor üstünlüğünü eline alsa da Scales-Grundy ikilisinin yüzdeli şutları ile Mersin ekibi skoru eşitlemeyi başardı ve ilk periyot 27-27'lik eşitlikle tamamlandı. İki periyot yine karşılıklı sayılarla başladı. Savunmaların yine oldukça kırılgan olduğu bu çeyrekte de karşılıklı kısa seriler gelince skor genelde dengede gitti ve maçın ilk yarısı Beşiktaş Cola Turka'nın 48-50'lik üstünlüğü ile sona erdi..


Üçüncü periyotta biraz daha sertleşen savunmaların da etkisi ile skor bulmakta zorlandı her iki takım da. Kısa süreli gerginliklerin de olduğu bu çeyrekte her iki takım da özellikle yabancı oyuncuları ile etkili olurken, ev sahibi ekipte Nedim Yücel, konuk takımda ise Serkan Erdoğan fark yaratan yerli oyuncular oldu. Bu çeyrekte boyalı alandan da etkili olan Mersin ekibi, periyotu 67-65 üstünlükle tamamladı. Son periyotun ilk bölümünde günün etkili isimlerinden Fedor Likholitov'u beş faulle kaybeden Beşiktaş Cola Turka, Kemp-Ignerski ikilisi ile hücumda zorlanmazken, Grier ve Nedim Yücel'in boyalı alandaki etkinliği de skoru yine dengede tuttu. Son saniyelere kadar dengede giden mücadeleyi, Mersin'in hücumu sonrası topu alan Serkan'ın yarı sahadan pasını bitime 2 saniye kala alley-oop ile bitiren Kemp'in basketi ile maçı Beşiktaş Cola Turka 89-90'luk skorla kazanmayı başardı..


SALON: Edip Buran Spor Salonu

HAKEMLER: Zafer Yılmaz, Ali Şakacı, Erman Erdemli

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ (89): Asım Pars 4 (2 ribaund- 3 asist), Nedim Yücel 20 (15 ribaund- 4 asist), Alex Scales 14 (1 ribaund- 1 asist), Vincent Grier 20 (3 ribaund- 5 asist), Anthony Grundy 16 (2 ribaund- 6 asist), Valentin Pastal, Nestoras Kommatos 3 (2 ribaund), Mutlu Demir 12 (4 ribaund)

BEŞİKTAŞ COLA TURKA (90): Serkan Erdoğan 13 (2 ribaund- 6 asist), Fedor Likholitov 11 (6 ribaund), Bekir Yarangüme 2 (1 ribaund- 1 asist), Mustafa Abi (1 asist), Cüneyt Erden 10 (1 ribaund- 2 asist), Hüseyin Beşok 4 (5 ribaund), Michal Ignerski 18 (7 ribaund- 3 asist), Marcelus Kemp 24 (1 ribaund- 4 asist), Mire Chatman 7 (4 ribaund- 2 asist), Cevher Özer 1 (4 ribaund)

1.PERİYOT: 27-27
2.PERİYOT: 21-13
3.PERİYOT: 19-15
4.PERİYOT: 22-25
Beşiktaş Kemp'le Kazandı (89-90) Beşiktaş Kemp'le Kazandı (89-90) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 22:09 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.