Advertisement

Bu Kez Gülen Banvit (85-74)

Beko Basketbol Ligi Play-Off yarı final serisi ikinci maçında Banvit, konuk ettiği Galatasaray Cafe Crown'ı 85-74 mağlup ederek seriye 1-1'lik eşitliği getirmeyi başardı. Seri şimdi İstanbul'a taşınıyor ve Abdi İpekçi Arena'da oynanacak maçlarla heyecan devam edecek..



Serideki ilk maçın aksine bu kez dış atışlarda rakibine tehdit yaratan Banvit, hücum performansı ile sonuca gitmeyi başardı. Dixon'ın dış şutları ve Chuck Davis'in pota altı sayıları maçın düğümünü çözerken, ilk maçı kazanarak önemli bir avantaj elde eden Galatasaray Cafe Crown'da ise mental rahatlama savunmadaki "karakter dışı" performans ile fazlasıyla göze çarptı. Her iki takım oyuncularının da Play-Off sertliğini fazlasıyla sahaya yansıttığı maçta, ligimizdeki çoğu maçın aksine tansiyon da bir hayli yüksekti..

Mücadeleye her iki takım da hücumda etkili girerken, özelliklede aynı pozisyonlarda oynayan Barış Ermiş - Johnson ve Davis - Rancik ikililerinin karşılıklı sayılarına sahne oldu ilk periyot. Genelde karşılıklı serilerle geçen ilk çeyreği Galatasaray Cafe Crown, 19-20'lik skorla önde geçti. İkinci periyotta ise Shumpert ile etkili olan konuk ekip, 4 kısalı sistemde hücumda sıkıntı yaşamadı. Savunmada ise alan savunması ile birlikte rakibini dış atışlara zorlasa da ilk maçtaki kötü görüntünün aksine Dixon-Mutlu ikilisi ile uzak mesafeli sayılar buldu Banvit. Ermal'in pota altı sayıları ile hücumda sıkıntı çekmeyen konuk ekip, Simmons'ın son saniye basketine engel olamayınca maçın ilk yarısı Banvit'in 42-41'lik üstünlüğü ile tamamlandı..

Üçüncü periyota oldukça etkili başlayan Banvit, rakibinin savunma zaaflarını da iyi değerlendirerek farkı lehine açmaya başladı. Bu bölümde oldukça yüzdeli hücum eden ev sahibi ekip, Dixon-Williams ikilisi ile sayılar bularak farkı da çift haneli sayılara kadar çıkardı. Tutku'nun organize ettiği hücumlarda biraz toparlanan Galatasaray Cafe Crown, buna karşın savunmada direnç gösteremeyince bu çeyrekte rakibine 31-14'lük üstünlük kuran Banvit, son periyota da 73-55'lik üstünlükle girmeyi başardı. Son periyotta her iki takım da savunmada biraz daha toparlandı. Karşılıklı top kayıpları ve boş hücumlarla geçen ilk bölümün ardından her iki takım da potaya yakın atışlarla sayı bulabildi. Öncelikli olarak farkı korumaya çalışan rakibi karşısında Tutku ve Evren ile sayılar bulan Galatasaray Cafe Crown, dış atışlarda bir türlü istediği sonucu alamayınca farkı eritemedi ve kontrollü oyunu ile sonuca giden Banvit, karşılaşmadan 85-74'lük galibiyetle ayrılan taraf oldu..

Serinin kritik üçüncü maçı; 30 Mayıs 2011 Pazartesi günü, saat 20:00'de Abdi İpekçi Arena'da oynanacak..



SALON: Kara Ali Acar Spor Salonu

HAKEMLER: Engin Kennerman, Aytuğ Ekti, Halil BaldemirBANVİT (85): Barış Ermiş 11 (2 ribaund-7 asist), Mutlu Akpınar 9 (2 ribaund-2 asist), Charles Davis 20 (11 ribaund-2 asist), Yiğitcan Turna 5 (1 ribaund), Keith Simmons 3 (5 ribaund-3 asist), Erol Can Çinko 5 (1 ribaund), Juan Dixon 19 (1 asist), Vladimir Golubovic 2 (1 ribaund), Baro Hun Paçun (5 ribaund), Lance Williams 11 (3 ribaund-1 asist).

GALATASARAY CAFE CROWN (74): Joshua Shipp 8 (8 ribaund-2 asist), Jerry Johnson 4 (1 ribaund-1 asist), Caner Topaloğlu 3 (5 ribaund), Preston Shumpert 11 (2 asist), Tutku Açık 15 (2 ribaund-5 asist), Luksa Andric 7 (2 ribaund), Radoslav Rancik 7 (1 ribaund-1 asist), Haluk Yıldırım, Evren Büker 11 (3 ribaund), Sertaç Şanlı, Ermal Kurtoğlu 8 (5 ribaund-1 asist).

1. PERİYOT: 19-20

2. PERİYOT: 23-21

3. PERİYOT: 31-14

4. PERİYOT: 12-19
Bu Kez Gülen Banvit (85-74) Bu Kez Gülen Banvit (85-74) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 23:36 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.