Advertisement

Bu Kez Kazanan Galatasaray Cafe Crown (73-61)

Beko Basketbol Ligi Play-Off yarı final serisi üçüncü maçında Galatasaray Cafe Crown, Abdi İpekçi Arena'da konuk ettiği Banvit'i 73-61 mağlup ederek seride 2-1 öne geçmeyi başardı. Rakibine ribaundlarda ve asistlerde büyük üstünlük kuran Sarı-Kırmızılar adına farkı yaratan isim ise serinin ilk maçındaki gibi Preston Shumpert oldu..

Mücadele her iki takımın da potaya yakın atışlarla ürettiği sayılarla başlarken, ev sahibi ekip Ermal'in erken faul problemine girmesine rağmen pota altından sayılar bulmaya devam etti. Johnson'ın bire birde kurduğu üstünlük ile hücumda etkili olan Galatasaray Cafe Crown, savunmada ise yeterli sertliği sağlayamadı. Johnson-Shumpert ikilisinin etkinliği ile ilk periyot Galatasaray'ın 27-15'lik üstünlüğü ile tamamlandı. İkinci periyota rakibine oranla daha iyi başlayan taraf ise Banvit oldu. İki takımın da dış atışlardan sonuç alamadığı bu bölümde pota altını iyi kullanan Banvit, farkı da eritmeye başladı. Caner-Tutku ikilisinin sayıları ile yeniden toparlanan Sarı-Kırmızılılar, çok top kaybı yaptığı son bölümde Andric ile sayılar bularak farkı korurken, Banvit adına Mutlu-Davis-Golubovic üçlüsü skor anlamında direnen isimlerdi. Dixon'ın çok kötü performansı, Barış'ın da baskı karşısında hücumda zorlanması nedeniyle farkı eritemedi Banvit ve karşılıklı sayılarla geçen son bölümün ardından ilk yarı 42-33 sona erdi..

Maçın ilk yarısında 17/27 saha içi isabeti ile oynayan Galatasaray Cafe Crown karşısında Banvit'in şut yüzdesi ise 13/33 ile biraz düşük kaldı. 5/5 saha içi isabeti ile 13 sayı üreten Jerry Johnson ilk yarının yıldızı olurken, Banvit'in en skorer ismi ise 7 sayı bulan Mutlu Akpınar oldu. İki takım da 15'er ribaund alırken, aradaki dış atış farkı (GS: 4/7, BAN: 1/7) biraz da skor farkını oluşturan unsur oldu..

Üçüncü periyota da Banvit iyi başlayıp farkı yeniden kapatsa da, Shumpert üst üste sayılar bularak Banvit sayılarına yanıt vermeyi başardı. Dixon ile dış atışlardan yararlanamayan Banvit karşısında Galatasaray da üst üste hücumlardan boş dönünce bu periyotta her iki takım da skor üretmekte zorlandı. Düşük skorlu geçen bu periyotun ardından son çeyreğe Galatasaray Cafe Crown 53-47'lik üstünlükle giren taraf oldu. Son periyota Tutku'nun üçlüğü ile giren ev sahibi ekip, Shumpert-Caner ikilisi ile sayılar bulurken, konuk ekip ise Simmons ile etkili oldu. Karşılıklı sayılarla geçen son bölümde, dış atışlardan isabet sağlayamayan Banvit karşısında deneyimli oyuncuları ile farkı koruyan Galatasaray Cafe Crown, maçı da 73-61 kazanarak seride 2-1 öne geçmeyi başardı..

Serinin dördüncü maçı; 1 Haziran 2011 Çarşamba günü, saat 20:00'de yine Abdi İpekçi Arena'da oynanacak..


SALON: Abdi İpekçi

HAKEMLER: Erşan Kartal, Fatih Arslanoğlu, Ali Şakacı

GALATASARAY CAFE CROWN (73): Josh Shipp 4 (3 ribaund- 2 asist), Jerry Johnson 16 (5 ribaund- 3 asist), Göksenin Köksal 2 (2 ribaund- 1 asist), Caner Topaloğlu 7 (2 ribaund- 2 asist), Preston Shumpert 22 (8 ribaund- 2 asist), Tutku Açık 8 (1 ribaund- 5 asist), Luska Andric 7 (3 ribaund- 1 asist), Radoslav Rancik (2 ribaund), Haluk Yıldırım (4 ribaund- 1 asist), Evren Büker 2 (1 ribaund), Sertaç Şanlı 3, Ermal Kurtoğlu 2


BANVİT (61): Barış Ermiş 7 (2 ribaund- 3 asist), Mutlu Akpınar 11 (3 ribaund), Chuck Davis 13 (8 ribaund- 2 asist), Yiğitcan Turna, Ketih Simmons 16 (3 ribaund- 1 asist), Erol Can Çinko, Juan Dixon (1 ribaund- 1 asist), Vladimir Golubovic 6 (3 ribaund), Bora Hun Paçun 2 (1 ribaund), Lance Williams 6 (3 ribaund)



1. PERİYOT: 27-15

2. PERİYOT: 15-18

3. PERİYOT: 11-14

4. PERİYOT: 20-14
Bu Kez Kazanan Galatasaray Cafe Crown (73-61) Bu Kez Kazanan Galatasaray Cafe Crown (73-61) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 02:30 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.