Advertisement

Efes Pilsen 86-41 Olin Edirne (Şaşırtıcı Sonuç)

Edirne'deki ilk maçtan kılpayı galibiyet çıkartan Efes Pilsen, sahasında Olin Edirne karşısında şov yaptı. Kimsenin böyle bir sonuç beklemediği hatta bazı kesimin bir Olin sürprizinden de bahsettiği maçta Olin 41 sayıda kaldı. Yani neredeyse dakika başına 1 sayı atabildi.

Sadece ilk periyotta 1 kez öne geçebilen Olin Edirne, ilk yarıda 27 sayıda kaldı. Uzunlarını maç boyunca çok iyi kullandı ev sahibi ekip. Kerem Tunçeri'nin 10 asisti ve takım halinde yapılan 26 asist, benchten gelen katkının maksimum oluşu, Olin'in belki de kulüp tarihinin en kötü maçı olmasına neden olabilecek performansı sonuç olarak 45 sayılık farkı doğurdu.

Devre 40-27 sona erdi ve Olin'in hemen hemen her takımı yıkıp geçen o üçüncü çeyrek rüzgarı bugün ters yönden esti. Herkes Olin'den patlama beklerken Efes Pilsen üçüncü çeyrekte 7 dakika sayı yemedi ve çeyrekte sadece 4 sayı gördü potasında. Doğal olarak oyundan kopan Edirne ekibi yaptığı top kayıplarıyla farkın açılmasına ön ayak oldu. 61-31 ile geçtiğimiz üçüncü çeyrekte maçın galibi de belli olmuştu zaten. Son periyotta iki takım da kendini kasmadan mücadele etti. Olin'in buna rağmen son çeyrekte 8 sayıda kalması da şaşırtıcı. Ne oldu bu takıma bir anda anlamak güç.

Asistlerde 26-9'luk ezici Efes Pilsen üstünlüğü göze ilişiveriyor hemen. 26'nın 10'u Kerem Tunçeri'ye ait. Efes Pilsen tam 13 top çalmış bugün. Bunların çoğu fast break olarak sayı oldu Olin potasında. Ribaundlarda da lacivert beyazlıların önde olduğunu görüyoruz.

Fakat Efes'in bu galibiyetini sadece Olin'in kötü performansına bağlamak doğru olmaz. Ufuk Sarıca geldiğinden beri Efes'te takım olarak karanlıktan aydınlığa çıkış var bariz bir şekilde. Perasovic döneminde isteksiz görünen oyuncular, Sarıca yönetiminde müthiş bir tempo yakaladılar ve Efes gibi oynamaya başladılar takımca. Çok büyük bir artı. Bugün kenardan da çok büyük katkı geldi -özellikle Filip Murray'dan.-

Hafta içinde çok ağır bir şekilde eleştirilen Olin Edirne belki de bu eleştirilerin kurbanı oldu bu hafta. Kimbilir? Play-offta kolay lokma olmayan ve savunmasıyla rakiplerine korku salan bir Olin Edirne seyredeceğiz diye düşünüyorum. Bu performansın bir maçla kalacağı düşüncesindeyim.

EFES PİLSEN (86): Cenk Akyol 10 (6 ribaund), Igor Rakocevic 11 (3 ribaund), Lawrence Roberts 4 (8 ribaund-3 asist), Kerem Tunçeri 2 (10 asist), Marvis Thornton 5 (5 ribaund-2 asist), Kerem Gönlüm 6 (4 ribaund), Ender arslan 1 (4 asist), Nikola Vujcic 15 (4 ribaund-2 asist), Flip Murray 13 (1 asist), Sinan Güler 8 (2 ribaund-4 asist), Ersin Dağlı 6 (8 ribaund), Ali Işık 5 (1 ribaund).

OLİN EDİRNE (41): Can Akın (4 ribaund-3 asist), Erdal Bibo 3 (3 ribaund), Vidas Ginevicius 2, Renaldas Seibutis 8 (3 ribaund-4 asist), Caner Ercan (1 ribaund), Ahmet Kaplan, Predrag Smardjiski 11 (4 ribaund), Tufan Ersöz (1 ribaund), Reha Öz 11 (1 ribaund-1 asist), Seth Doliboa 4 (9 ribaund-1 asist), Davud Kamer 2.

1. PERİYOT: 22-16
2. PERİYOT: 18-11
3. PERİYOT: 21-4
4. PERİYOT: 25-10
Efes Pilsen 86-41 Olin Edirne (Şaşırtıcı Sonuç) Efes Pilsen 86-41 Olin Edirne (Şaşırtıcı Sonuç) Reviewed by Adsız on 21:13 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.