Advertisement

Engelsiz Aslanlar Yine Şampiyon

Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol takımı, IWBF Şampiyonlar Ligi finalinde Alman ekibi RSV Lahn-Dill'i normal süresi 69-69 biten maçta uzatma sonunda 85-80 yenerek bir yıl aranın ardından yeniden kupaya uzanmayı başardı. Engelsiz Aslanlar, böylelikle son 4 sezonun üçünde Avrupa şampiyonu olmayı başardı..

Maça temsilcimize göre daha iyi başlayan Lahn-Dill, ilk periyotu 18-13 önde geçerken, ikinci çeyrekte karşılıklı sayılar gelince maçın ilk yarısı da Alman ekibinin 33-30'luk üstünlüğü ile tamamlandı. Üçüncü periyotta da yine karşılıklı sayılar gelse de, maçı Filipski'nin üçlükleri ile farkın açılmasını önledi ve üçüncü periyotu Engelsiz Aslanlar 51-49 geride kapattı. Dördüncü periyotta da yine çekişme had safhadaydı. Bu çeyrekte skorda dengeyi sağlayan Sarı-Kırmızılılar, normal sürenin son hücumunda Filipski ile sonuç alamayınca karşılaşmanın normal süresi 69-69 sona erdi. Uzatma periyotunda özellikle; Filipski, Tucek ve Scott ile sayılar bulan temsilcimiz, son bölümde faul çizgisinden de sayılar bularak skoru lehine açtı ve karşılaşmayı da 85-80'lik skorla kazanarak kupayı müzesine götürmeyi başardı..


Bu arada önce Beşiktaş ile, şimdide Galatasaray ile bu branşta Avrupa'nın en önemli iki kupasını ülkemize getirmemizde oldukça önemli ve es geçilmemesi gereken bir başarı elbette..


Temsilcimizin şampiyonluk maçındaki istatistikleri şöyle;

Ramazan Kahriman, Özgür Gürbulak 8 sayı (3 ribaund, 5 asist), Volkan Aydeniz, Jaime Mazzi (3 ribaund, 1 asist), Petr Tucek 6 sayı (3 ribaund), Matt Scott 14 sayı (2 ribaund, 8 asist), İsmail Ar 16 sayı (9 ribaund, 1 asist), Fikri Gündoğdu (1 ribaund), Ömer Gürkan, Murat Yazıcı, Mateusz Filipski 34 sayı (6 ribaund, 4 asist).
Engelsiz Aslanlar Yine Şampiyon Engelsiz Aslanlar Yine Şampiyon Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 22:05 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.