Advertisement

Banvit Eşitledi (77-59)

Beko Basketbol Ligi çeyrek final serisinde Olin Edirne'yi konuk eden Banvitspor, bu kez rakibini 77-59 mağlup ederek seride durumu 1-1'e getirmeyi başardı. Serinin bundan sonraki iki maçı Edirne'de oynanacak ve olası eşitlik halinde takımlar son maçta yine Bandırma'da karşı karşıya gelecekler..

Maça, sakatlığı süren Chuck Davis'den yoksun çıkan Banvit için ilk etapta pota altı rotasyonunda bir sıkıntı yaşanabilir görüşü hakimdi fakat, oyunun ilk bölümünden itibaren kontrolü hiç bırakmayan ve rakibine oranla daha istekli bir Banvitspor vardı sahada. Serideki ilk maçı kazanarak bir nevi avantaj elde eden Olin Edirne, bu maça mental olarak tam hazır görünmedi ve Seibutis-Doliboa ikilisi dışında da etkili olan oyuncu yoktu. Banvit cephesinde 5 oyuncu bu maçta çift haneli skor üretirken, Olin Edirne'de ise sadece 2 oyuncu bu istatistiği yakalayabildi..

Özellikle Seibutis'in kenarda olduğu bölümlerde büyük bir "kaos" içerisine giren Edirne ekibinde, takımın iki pivotu Samardjiski ve Davud Kamer'in faul problemi yaşamaları da Olin Edirne'nin alıştığımız o hücum-savunma dengesini bir hayli bozdu bu maçta. Tabi tüm bunları Banvit'in rakibine oranla çok daha fazla öne çıkan istekli oyununa bağlamak da mümkün. Davis'in yokluğunda birde maç içerisinde Bora Paçun'un başına darbe alarak oyuna devam edememesi nedeniyle pota altı rotasyonu iyice daralan Banvit adına görevlerini kusursuza yakın sergileyen Golubovic ve Lance Williams'ın pota altında rakibe kurduğu üstünlük maçın anahtarı olurken, sezonun formda isimlerinden Barış Ermiş'in "maestro" edası ile oyuna hükmetmesi serinin 1-1'e gelmesinde öne çıkan etkenler oldular..

Serinin üçüncü maçı, 17 Mayıs Salı günü Edirne Mimar Sinan Spor Salonu'nda oynanacak. Bu turun, çekişme anlamında belkide en güzel serisinin üçüncü randevusu yine iki takım için de büyük önem taşıyor. Bu arada Banvit, sakat olan Chuck Davis'i o maça yetiştirmeye çalışıyor..


SALON: Kara Ali Acar Spor Salonu

HAKEMLER: Engin Kennerman – İsmail Aydın – Kaan Büyükçil

BANVİT (77): Barış Ermiş 15 (4 ribaund– 6 asist), Mutlu Akpınar 9 (7 ribaund – 1 ribaund), Yiğitcan Turna 3, Keith Simmons 12 (6 ribaund– 1 asist), Erol Can Çinko (1 ribaund), Juan Dixon 11 (3 ribaund– 1 asist), Vladimir Golubovic 10 (7 ribaund), Bora Hun Paçun 2 (4 ribaund – 1 asist), Lance Williams 15 (6 ribaund – 2 asist)

OLİN EDİRNE (59): Can Akın 4 (3 ribaund- 7 asist), Erdal Bibo (2 ribaund), Vidas Ginevicius 5 (1 asist), Renaldas Seibutis 18 (3 asist), Caner Ercan (1 ribaund), Ahmet Kaplan 1, Predrag Samardjiski 8 (4 ribaund- 3 asist), Reha Öz 6 (6 ribaund), Seth Doliboa 11 (11 ribaund), Davud Kamer 6 (4 ribaund)

1.PERİYOT: 16-14
2.PERİYOT: 25-16
3.PERİYOT: 19-13
4.PERİYOT: 17-16
Banvit Eşitledi (77-59) Banvit Eşitledi (77-59) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 01:42 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.