Advertisement

Aliağa'da İki İmza

Gelecek sezon için transfer çalışmalarına erken başlayan ekiplerden olan Aliağa Petkim, iki önemli oyuncu ile daha anlaşma imzaladı. İzmir ekibi, geçtiğimiz sezon Bornova Belediyesi forması giyen Ümit Sonkol ile 2 yıllık, Alman ekibi Walter Tigers Tubingen forması giyen Branislav Ratkovica ile de 1 yıllık sözleşme imzalandı..

İlk olarak Sloven power forvet Zeljko Zagorac ile sözleşme yenileyen Aliağa ekibi, ikinci yabancı transferini ise Sırp oyun kurucu Branislav Ratkovica'yı alarak yaptı. Geçtiğimiz sezon Tubingen forması ile yakaladığı 7.4 asist ortalaması ile Beko Bundesliga'nın asist kralı olan Ratkovica, 26 yaşında ve 1.93 boyunda. Bu sezon Walter Tigers Tubingen forması ile ligde 34 maçta görev alarak 31.3 dakika sahada kalan Sırp guard, bu maçlarda; 12 sayı, 3.4 ribaund ve 7.4 asist ortalamaları yakalamıştı..

İzmir ekibi ayrıca, küme düşen Bornova Belediyesi'nin en dikkat çekici oyuncularından olan deneyimli power forvet Ümit Sonkol ile de 2 yıllık anlaşma imzaladı. Geçtiğimiz sezon Bornova ekibi ile ligde 28 maça çıkan, 29 yaşındaki ve 2.03 boyundaki Sonkol, bu maçlarda 33,4 dakika sahada kalarak; 14 sayı, 7.4 ribaund ve 1.3 asist ortalamaları ile görev yapmıştı..

Bu arada TurkBasket sitesine konuyla ilgili olarak açıklama yapan coach Burak Bıyıktay, bu transferlerin yanında skorer yönü güçlü olan ABD'li bir combo-guard transfer etmeyi düşündüklerini söylemiş. Tabi birde uzun rotasyonu için geçtiğimiz sezon takımın ligde kalmasında önemli pay sahibi olan Kaspars Kambala'dan haber bekliyor İzmir ekibi..
Aliağa'da İki İmza Aliağa'da İki İmza Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 17:16 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.