Advertisement

Galatasaray'dan Bir Hamle Daha

Gelecek sezon için yine iddialı bir kadro kurma çalışmalarına erken başlayan Galatasaray Medical Park kadın basketbol takımı, sezonu Rus ekibi Nadezhda'da tamamlayan yıldız power forvet Tina Charles ile anlaşma sağladı..

WNBA takımlarından Connecticut Sun forması giyen, 22 yaşındaki ve 1.93 boyundaki ABD'li oyuncu, ABD milli takımının da formasını giyiyor. Daha 22 yaşında olmasına rağmen kariyerinde bir çok önemli başarı bulunan Charles, özellikle ribaund konusundaki yeteneği ile dikkat çeken bir oyuncu..

2010 WNBA Draftı’nda Connecticut Sun tarafından bir numarada seçilen Tina Charles, WNBA’deki ilk sezonunda toplam 398 ribaund alarak lig tarihinin bu alandaki en iyi performansını yakaladı. Geçtiğimiz sezon Nadezhda forması ile Avrupa'daki ilk sezonunu geçiren Charles, Euro League’de; 19,0 sayı ve 12,3 ribaund ortalamaları yakalamıştı. Pota altı rotasyonunda Sylvia Fowles'ı gelecek sezon da kadrosunda tutmayı düşünen Sarı-Kırmızılılar, Charles'ı da alarak boyalı alanda rakiplerine büyük bir üstünlük kurma amacında..

Bu arada BasketFaul sitesinin haberine göre, Sarı-Kırmızılılar bir süredir Lucie Melek Bouthors'u antrenmanlara çıkarıyor. Geçtiğimiz sezonu Beşiktaş Cola Turka'da geçiren Bouthors, altyapılarda Fransız milli takımı forması da giymişti. Son 2 sezondur Beşiktaş Cola Turka kadrosunda yer alan genç guard, yaşadığı talihsiz sakatlıklar nedeniyle bir türlü istenilen form grafiğini yakalayamamıştı. Bir diğer söylenti ise Sarı-Kırmızılıların gelecek sezon için Şaziye İvegin ile dirsek temasında olduğu yönünde. Henüz bir gelişme yok bu konuda ama Fenerbahçe'den ayrılması kesin olan deneyimli oyuncunun yurtdışına transfer olma ihtimali de bulunuyordu. Önümüzdeki günlerde, olumlu veya olumsuz bir açıklama gelebilir bu konuda muhtemelen..
Galatasaray'dan Bir Hamle Daha Galatasaray'dan Bir Hamle Daha Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 16:45 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.