Advertisement

Galatasaray Cafe Crown da Yarı Finalde (70-80)

Beko Basketbol Ligi çeyrek final serisi ikinci maçında Beşiktaş Cola Turka ve Galatasaray Cafe Crown arasındaki mücadeleden 70-80'lik skorla galip ayrılan Galatasaray Cafe Crown, yarı finale yükselen ikinci takım olmayı başardı. Sarı-Kırmızılılar, özellikle son periyottaki üstün oyunları ile maçı lehlerine çevirmeyi başardılar..


Beşiktaş Cola Turka'da dizinde esneme olan Serkan Erdoğan bu maçta forma giymezken, Galatasaray Cafe Crown'da ise kasığında sorun bulunan Caner Topaloğlu maç kadrosunda yer almadı. Serkan'ın yokluğunda maç boyunca hücumda pekte istediklerini sahaya yansıtamayan Siyah-Beyazlılarda, Ogilvy ve Hüseyin'in de gününde olmadığı bir maçta Fedor Likholitov'un coach Ataman tarafından hiç oynatılmaması boyalı alan üstünlüğünü Sarı-Kırmızılı ekibe getirdi. Basketbol kalitesinin yüksek olmadığı ama heyecanın had safhada olduğu maçta, hakem performansları ise vasatın bir hayli altındaydı..

Her iki takım adına da karşılıklı sayılarla geçen ve son bölümünde de kısa serilerin olduğu ilk periyotta Beşiktaş Cola Turka özellikle Cevher'le etkili olurken, Galatasaray Cafe Crown ise Shipp'in sayıları ile rakibine yanıt verdi. Özellikle dış atışlarda her iki takımın da kötü bir yüzde yakaladığı ilk periyot 16-16 eşitlikle sona erdi. İkinci periyota konuk ekip daha iyi başlayıp farkı da ilk bölümde 6 sayıya kadar çıkarttı fakat geri kalan bölümde tam anlamıyla Beşiktaş Cola Turka fırtınası vardı. Rakibine yaklaşık 6.30 dakikalık sürede sayı imkanı vermeyen Siyah-Beyazlılar, 17-0'lık seri ile skoru da 33-22'ye getirmeyi başardı. Periyotun son bölümü karşılıklı sayılarla geçince, maçın ilk yarısını Beşiktaş Cola Turka 38-31'lik üstünlükle tamamladı..

Maçın ilk yarısında, rakibine ribaundlarda 20-14'lük üstünlük kuran Beşiktaş Cola Turka, iki sayılık atışlarda da 8 sayı fazladan üretmişti rakibine göre (BJK: 12/18, GS: 8/16). Bu sezon oynanan maçların yıldızı Ermal Kurtoğlu ilk yarıda hiç şut atmadan sayı üretemezken, ilk yarıda 8 sayı üreten Marcelus Kemp, bu devrede oyundan da hiç çıkmadı. Dış atışlarda ise her iki takım da vasatı aşamadı (BJK: 3/11, GS: 3/14).

Üçüncü periyota her iki takım da hücum anlamında etkili başlarken; Galatasaray genelde potaya giderek, Beşiktaş ise biraz daha çemberden uzak şutlarla etkili oldu bu bölümde. Dış atışlardaki sıkıntı her iki tarafta da devam ederken, Cevher-Kemp ikilisinin sayılarına Shipp-Ermal-Andric üçlüsü ile yanıt veren Galatasaray Cafe Crown, son bölümde savunmasını da oturtarak farkı eritmeyi başardı ve üçüncü periyot Beşiktaş Cola Turka'nın 56-52'lik üstünlüğüyle sona erdi. Son periyota çok daha iyi başlayan taraf Sarı-Kırmızılılar oldu. 12-0'lık bir seri ile skoru 58-66'a getiren Galatasaray Cafe Crown, rakibinin düzenini de bozmayı başardı bu bölümdeki sert savunması ile. Son bölümde karşılıklı sayılar gelse de aradaki sayı farkını korumayı başaran Galatasaray Cafe Crown, maçı da 70-80 kazanmayı başardı..

Maçın ilk yarısında 12/18 ile ikilik atış kullanan Beşiktaş Cola Turka, maç sonunda ise 17/33'de kaldı. Yani Siyah-Beyazlılar, maçın ikinci devresinde ikiliklerde 5/15 gibi felaket bir yüzde yakaladı. Diğer tarafta ise tam tersi bir durum vardı. Maçın ilk yarısında 8/16 ile ikilik atan Galatasaray Cafe Crown, maçın ikinci yarısında ise 17/24 ile atarak maç sonunda 25/40 oranında isabet sağladı ki, dış şutların çok kötü olduğu bir maç için bu istatistikler her şeyi özetliyor aslında..

Pivot pozisyonundaki Ogilvy (4) ve Hüseyin'in (2) toplam 6 sayı attığı maçta, rakibin 5 numaraları Ermal (6) ve Andric'in (16) toplam 22 sayı atması ama Ergin Ataman'ın yinede Fedor'u hiç denememesi biraz enteresan oldu. Her ne kadar Fedor son dönemde oldukça formsuz olsa da, parkedeki durum; böylesine önemli bir maçta, bu kadar kötüye gidiyorken her alternatifi denemeliydi diye düşünüyorum. Diğer tarafta ise adeta giden bir maçı çevirdi coach Mahmuti. Serinin 3-0 bitmesi belki biraz denge dışı oldu fakat turu hak eden tarafın geçtiği de ortada hiç kuşkusuz..

Bu sonuçla yarı finale yükselen Galatasaray Cafe Crown, artık Banvit - Olin Edirne serisinden gelecek rakibini bekleyecek. Sarı-Kırmızılı takımda özellikle Tutku Açık'ın maç sonunda söylediği; "Antalya maçından sonra çıkan söylentiler nedeniyle yarı finalde Olin Edirne'nin gelmesini istiyorum"sözleri de önemli bir mesajdı..



SALON: Beşiktaş Cola Turka Arena

HAKEMLER: Mehmet Keseratar, Zafer Yılmaz, Ahmet Ersan Ergüler

BEŞİKTAŞ COLA TURKA (70): Bekir Yarangüme 6 (2 ribaund- 1 asist), Mustafa Abi, Cüneyt Erden, Hüseyin Beşok 2 (2 ribaund), Serhat Çetin (1 asist), Michal Ignerski 7 (4 ribaund), Marcelus Kemp 18 (3 ribaund- 3 asist), Mire Chatman 13 (10 ribaund- 4 asist), Cevher Özer 20 (7 ribaund- 1 asist), Andrew Ogilvy 4 (6 ribaund- 1 asist).

GALATASARAY CAFE CROWN (80): Josh Shipp 18 (5 ribaund- 1 asist), Jerry Johnson 7 (1 asist), Preston Shumpert 5 (6 ribaund), Tutku Açık 10 (2 ribaund- 9 asist), Luska Andric 16 (8 ribaund- 1 asist), Radoslav Rancik 7 (2 asist), Haluk Yıldırım 5 (2 ribaund), Evren Büker 6 (7 ribaund- 4 asist), Sertaç Şanlı, Ermal Kurtoğlu 6 (1 ribaund- 1 asist).

1.PERİYOT: 16-16

2.PERİYOT: 22-15

3.PERİYOT: 18-21

4.PERİYOT: 14-28
Galatasaray Cafe Crown da Yarı Finalde (70-80) Galatasaray Cafe Crown da Yarı Finalde (70-80) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 18:38 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.