Advertisement

Fenerbahçe Ülker Finale Yürüdü (82-87)

Beko Basketbol Ligi Yarı Final serisi ikinci maçında Fenerbahçe Ülker, Efes Pilsen'i 82-87 mağlup ederek seriyi 3-0'a getirdi ve finale yükselen ilk takım olmayı başardı. Özellikle Tomas ve Ömer'in dış atışları ile sonuca giden Fenerbahçe Ülker karşısında Efes Pilsen'in en büyük tepkisi ise oldukça kötü performans gösteren maçın hakemlerine oldu. İlk yarının son bölümünde sakatlanarak oyuna devam edemeyen Rakocevic'in yokluğunu da son bölümde fazlasıyla hissetti Lacivert-Beyazlılar..



Maça Tomas'ın müthiş performansı ile giren Fenerbahçe Ülker, bu oyuncunun sayıları ile 8-0'lık seri yakalarken, ardından Ukic'in de skora katkısı ile farkı hızla açmaya başladı. Rakibinin 2-15'lik serisine Sinan-Kerem Gönlüm-Rakocevic üçlüsünün sayıları ile farkı eritse de Ömer Onan'ı durdurmakta zorlandı. Son bölümde karşılıklı sayılar gelince ilk periyot Fenerbahçe Ülker'in 26-27'lik üstünlüğü ile geçildi. İkinci periyotta ise karşılıklı sayılar ile geçilen ilk bölümde potaya yönelerek sayılar bulan Efes Pilsen skorda dengeyi sağladı. Ukic-Ömer ikilisinin sayıları ile skor bulmakta sorun yaşamayan Fenerbahçe Ülker, Efes Pilsen'in top kayıplarını da iyi değerlendirdi ve maçın ilk yarısını 43-53'lük üstünlükle geçmeyi başardı..



Maçın ilk yarısında Efes Pilsen 1/5 ile üçlük atarken, Fenerbahçe Ülker ise 8/10 gibi yüksek bir yüzde yakalamayı başardı. İlk yarının yıldızı; 4/5 üçlük atarak 20 sayı üreten Marko Tomas olurken, 3/4 üçlük atan Ömer Onan da 12 sayı üretti. Efes Pilsen'in en skorer ismi ise 11 sayı bulan Sinan Güler oldu..



Maçın üçüncü periyotuna, ilk yarının durgun isimlerinden Roberts'ın sayıları ile giren Efes Pilsen, Oğuz-Ömer ikilisini savunmakta zorlanınca farkı kapatmayı başaramadı. Bu bölümde her iki takım da serbest atış çizgisinden sayılar bulmaya devam ettiler. Ömer'in üçlüğü periyotun bitimine 3 dakika kala skoru 54-65'e getirirken, kalan bölümde her iki takım da potaya yakın atışlarla skor üretti. Üçüncü çeyrek, Ukic'in son saniye üçlüğü ile Fenerbahçe Ülker'in 60-72'lik üstünlüğüyle kapandı. Son çeyreğe Kerem Tunçeri ve Roberts'ın üçlük isabetleri ile giren Efes Pilsen, ilk iki dakika rakibine sayı şansı tanımazken Nachbar'ın üçlüğü farkı 5 sayıya kadar indirdi. Oğuz'un sayılarına Nachbar ile karşılık gelirken, her iki takım da hücumda üst üste hatalarla bir süre skor üretemedi. Nachbar'ın üçlüğü ile son 3 dakikaya girilirken farkı 3 sayıya indiren Efes Pilsen, Lavrinovic-Emir ikilisinin sayılarına da Kerem Gönlüm ile yanıt verdi. Son bölümde her iki takım da dış atışlardan yanıt alamayınca son bölüme 3 sayı üstünlükle giren konuk ekip, Ukic'in turnikesi ile maçı da 82-87 kazanmayı başardı..



Fark 3 sayı iken 24 saniye kala faul yapmayan Efes Pilsen oyuncuları ve teknik ekibinin bu tutumu biraz da maçın hakemlerine karşı tepki olarak maçtan mental olarak kopmasına bağlanabilir. Özellikle Rakocevic'in yokluğu son bölümde şutör sıkıntısını açıkça ortaya koydu. Fenerbahçe Ülker ise kısıtlı bir rotasyonla çok iyi mücadele etti bu maçta. İlk yarıda 20 sayı atan Tomas, ikinci yarıda sadece 2 sayı bulabilirken yinede maçın en skorer ismi olmayı başardı..





SALON: Sinan Erdem Spor Salonu



HAKEMLER: Rüştü Nuran – Ahmet Ersan Ergüler – Kaan Büyükçil



EFES PİLSEN (82): Cenk Akyol 6 (1 ribaund- 1 asist), Igor Rakocevic 3 (2 asist), Lawrence Roberts 13 (4 ribaund), Kerem Tunçeri 9 (3 ribaund- 7 asist), Bootsy Thornton 6, Kerem Gönlüm 14 (11 ribaund- 4 asist), Ender Arslan 4 (1 asist), Nikola Vujcic 2 (2 asist), Bostjan Nachbar 14 (3 ribaund), Sinan Güler 11 (2 ribaund- 5 asist).


FENERBAHÇE ÜLKER (87): Roko Ukic 19 (2 ribaund- 4 asist), Ömer Onan 17 (1 ribaund- 1 asist), Darjus Lavrinovic 4 (1 ribaund- 1 asist), Sarunas Jasikevicius 4, Kaya Peker (5 ribaund- 1 asist), Oğuz Savaş 14 (5 ribaund- 4 asist), Marko Tomas 22 (5 ribaund- 2 asist), Sean May (1 ribaund), Emir Preldzic 7 (3 ribaund- 2 asist).



1.PERİYOT: 26-27

2.PERİYOT: 17-26

3.PERİYOT: 17-19

4.PERİYOT: 22-15
Fenerbahçe Ülker Finale Yürüdü (82-87) Fenerbahçe Ülker Finale Yürüdü (82-87) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 23:50 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.