Advertisement

Normal Sezon Sona Erdi

Beko Basketbol Ligi'nin normal sezonu, bu hafta sonu oynanan maçlarla sona erdi. Haftanın en kritik maçında Antalya Büyükşehir Belediyesi deplasmanda Galatasaray Cafe Crown'ı 86-92 mağlup ederek Play-Off vizesi alan son takım olmayı da başardı..

Haftanın ilk gün maçlarında; Fenerbahçe Ülker deplasmanda Türk Telekom'u 79-92 mağlup ederken, Beşiktaş Cola Turka ise Mersin Büyükşehir Belediyesi'ni deplasmanda 89-90 mağlup etmeyi başardı. Cuma gününün son maçında ise Efes Pilsen, konuk ettiği Olin Edirne'yi 86-41 mağlup ederek ligi dördüncü sırada noktaladı..

Cumartesi gününün maçlarının ilkinde haftaya ikinci sırada giren Galatasaray Cafe Crown, Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne 86-92 mağlup olarak üçüncü sıraya indi ve Play-Off ilk turunda Olin Edirne yerine Beşiktaş Cola Turka'nın rakibi oldu. Antalya'nın mağlubiyetinde ise Play-Off'a sekizinci sıradan girme şansı bulunan Tofaş, konuk ettiği Erdemirspor'u 74-69 mağlup etti ama bu sonuç Bursa ekibinin sezonu noktalamasına engel olamadı. Sezonun başarılı ekiplerinden Banvitspor, ligden düşmesi kesinleşmiş olan Oyak Renault'u kendi sahasında 109-79'la geçerek sezonu ikinci sırada tamamlarken, Pınar Karşıyaka ise Medical Park Trabzonspor'u 101-81 mağlup ederek sezonu beşinci sırada bitirdi. Normal sezonun son maçında ise ligden düşen ikinci takım olan Bornova Belediyesi, deplasmanda Aliağa Petkim'i 65-108 mağlup ederek kendileri adına pekte iyi geçmeyen bir sezonu galibiyetle tamamladı..


Bu arada normal sezonun ardından; yakaladığı 23 sayı ortalaması ile ligin sayı kralı, Medical Park Trabzonspor forması ile sezonun flaş ismi de olan Ali Karadeniz olurken, Aliağa Petkim pivotu Kaspars Kambala 20.2 ve Pınar Karşıyaka'nın skorer forveti Andre Smith de 18.8 ortalaması ile ilk üçte yer alan isimler oldular..

Ribaund krallığında ise zirvenin sahibi Nedim Yücel oldu. Tecrübeli power forvet sezonu 11.3 ribaund ortalaması ile tamamlarken, onu 10.2 ortalama ile Erdemirspor'lu James Thomas ve 9.2 ortalama ile Türk Telekom'un tecrübeli oyuncusu K'Zell Wesson takip etti..

Asist krallığında da bir yerli oyuncu sezonu zirvede tamamladı. Banvit'in başarısında büyük pay sahibi olan milli guard Barış Ermiş, yakaladığı 6.3 asist ortalaması ile sezonu bu istatistikte birinci sırada noktalarken, Pınar Karşıyaka'nın enerjik oyun kurucusu David Holston 6.1 ortalama ile ve Oyak Renault'un ABD'li guardı Will Conroy da 5.9 ortalama ile sezonu ilk üçte noktaladılar..
Normal Sezon Sona Erdi Normal Sezon Sona Erdi Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 20:51 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.