Advertisement

Efes, Yarı Finale İzmir'de Uçtu

Beko Basketbol Ligi Play-Off çeyrek final serisi üçüncü maçında İzmir deplasmanında Pınar Karşıyaka ile karşılaşan Efes Pilsen, rakibini 78-85 mağlup ederek yarı finale yükselen üçüncü takım olmayı başardı. Lacivert-Beyazlılar, yarı finalde Fenerbahçe Ülker ile karşı karşıya gelecekler..

Mücadeleye daha iyi başlayan taraf Pınar Karşıyaka oldu. Taraftarının da itici gücünü yüksek yüzdeli şutlarla perçinleyen İzmir ekibi, genç pivotu Emre Bayav'ın üçlüğü ile skoru 12-4'e getirmeyi başardı. Marshall-Holston ikilisi ile sayılar bulmaya devam eden Kaf Kaf karşısında, kenardan gelen Vujcic'in sayıları ile farkı eritmeye çalışan Efes Pilsen, Birkan'ın sayılarına Kerem Tunçeri-Sinan Güler-Vujcic üçlüsü ile yanıt verirken ilk periyot Pınar Karşıyaka'nın 28-22'lik üstünlüğüyle tamamlandı. İkinci periyota Eldridge'in smacı ile giren ev sahibi ekip, Emre'nin tip basketi ile farkı yeniden çift haneli sayılara çıkarmayı başardı. Fakat ardından toparlanan Efes Pilsen, üst üste sayılar bularak ve rakibini savunmada durdurmayı başararak farkı hızla eritmeye başladı. Her iki takımın da yabancı oyuncularının karşılıklı sayıları ile geçen periyotun son bölümünde Vujcic'in attığı basketle öne geçen konuk ekip, bu sayı ile ilk yarıyı da 42-44 önde tamamlamayı başardı..

Maçın ilk yarısında sadece 1/2 atan Jovo ile serbest atış çizgisine gelen Pınar Karşıyaka, dış atışlarda da 5/15 ile oynadı. Efes Pilsen ise; 5/5 ile serbest atış atarken, üç sayılıklarda ise 5/9 ile önemli bir yüzde yakalamayı başardı. İlk yarıda 10 sayı kaydeden Vujcic, Efes Pilsen'in en skorer ismi olurken, 13 sayı kaydeden David Holston ise devre sonunda maçın en skorer ismi olmayı başarmıştı..

Üçüncü periyotun ilk bölümünde her iki takım da skor bulmakta zorlanırken, ardından karşılıklı sayılarla skor genelde dengede gitti. Jovo'nun pota altı sayıları ile skor üreten Kırmızı-Yeşilliler, Thornton-Kerem Gönlüm ikilisini bu bölümde savunmakta zorlanınca zaman zaman dış atışlarla öne geçmeyi başardığı maçta farkı lehine açamadı. Periyotun bitimine 20 saniye kala Holston'ın üçlüğü ile öne geçen Pınar Karşıyaka, kalan sürede başka sayı olmayınca periyotu 63-61 önde tamamlamayı başardı. Son periyota Rakocevic'in üçlüğü ile başlayan Efes Pilsen, yaklaşık 2 dakika boyunca rakibine sayı şansı tanımadı. Maçın yıldızı Holston'ın üst üste 5 sayısı ile yeniden öne geçen Kaf Kaf, şut yüzdelerinin düştüğü bu bölümde farkı lehine korumayı başardı ve yine Holston'dan gelen üçlükle bitime 4.30 kala skoru 73-67'ye getirmeyi başardı. Sinan Güler'in 5 sayısı ile farkı yeniden kapatan konuk ekip, Vujcic-Roberts-Bootsy üçlüsünün sayıları ile öne geçmeyi de başardı. Sinan'ın getirdiği dinamizm ve uygulanan alan savunması ile geri dönen Efes Pilsen, rakibinin dış atışlardan faydalanamaması üzerine son bölümde de farkı korudu ve maçtan da 78-85'lik üstünlükle ayrılmayı başardı..

Pınar Karşıyaka, bu maçta 19/29 ile 29 ikilik atış denerken, 12/32 ile üçlük atarak biraz da sistem dışı oynamaya mecbur kaldı. Smith'in yokluğunda kilit roldeki genç yıldız Furkan Aldemir, bu maçta da etkili olamayarak; yaklaşık 17 dakika sahada kaldığı maçı, sayı atamadan 5 faulle oyundan çıkarak bitirdi. Kerem Gönlüm ve Roberts gibi sadece ligimizin değil Avrupa'nın en önemli uzunlarından olan yıldızlarla eşleşen genç oyuncu, üç maçta yalnızca toplam 3 saha isabeti kaydedebildi. Efes Pilsen için ise bu maçtaki en önemli nokta, son bölümde Sinan Güler'in takımı adına beklentileri karşılayan performansı oldu..

Efes Pilsen artık erken final niteliğindeki eşleşmeyi bekliyor. Seriye 1-0 geride başlayacak olmaları da bir hayli zorlaştırıyor durumu onlar adına ama rotasyondaki her oyuncunun ligdeki performansının üstünde form yakalamış olması önemli bir detay tabi. Pınar Karşıyaka ise zor ama başarılı sayılabilecek bir sezonu geride bıraktı. Sakatlıklar, ayrılıklar, olaylar derken Euro Challenge Cup'ta iyi yol aldı İzmir ekibi. En azından bu sezon bir başlangıç oldu onlar adına uzun vadeli düşündüğümüzde..


SALON: Karşıyaka Arena

HAKEMLER: Recep Ankaralı-İsmail Aydın-Uğur Özen

PINAR KARŞIYAKA (78): Osiris Eldridge 4 (2 ribaund), Birkan Batuk 11 (3 ribaund-1 asist), Jovo Stanojevic 14 (7 ribaund), David Holston 29 (4 ribaund–5 asist), Ahmet Ali Erdoğan 3 (2 ribaund), Furkan Aldemir (4 ribaund), Alper Saruhan 3 (1 ribaund-1 asist), Emre Bayav 5 (2 ribaund), Sean Marshall 9 (4 ribaund-2 asist).

EFES PİLSEN (85): Cenk Akyol 2 (1 ribaund), Igor Rakocevic 13 (2 asist), Lawrence Roberts 10 (7 ribaund-1 asist), Kerem Tunçeri 14 (3 ribaund-3 asist), Bootsy Thornton 11 (5 ribaund-4 asist), Kerem Gönlüm 7 (4 ribaund-3 asist), Ender Arslan 4, Nikola Vujcic 12 (7 ribaund-4 asist), Sinan Güler 12 (4 ribaund-1 asist).

1.PERİYOT: 28-22
2.PERİYOT: 14-22
3.PERİYOT: 21-17
4.PERİYOT: 15-24
Efes, Yarı Finale İzmir'de Uçtu Efes, Yarı Finale İzmir'de Uçtu Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 01:24 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.