Advertisement

Fenerbahçe Ülker Dışarıdan Yıktı (79-70)

Beko Basketbol Ligi Play-Off yarı final serisi ilk maçında Fenerbahçe Ülker ve Efes Pilsen'in çekişmeli randevusunda gülen taraf 79-70'lik skorla Fenerbahçe Ülker oldu. Düşük yüzdeli ve düşük skorlu bu maçta, rakibinden 5 tane üçlük fazla kaydeden Fenerbahçe Ülker, seride de durumu 2-0'a getirerek final yoluna büyük avantaj yakaladı..

Fenerbahçe Ülker'de Tarence Kinsey, Efes Pilsen'de ise Bostjan Nachbar kadroda yer almadılar. Lacivert-Beyazlı takımda ayrıca ABD'li guard Flip Murray ve Cenk Akyol, maçta hiç süre almadı. Fenerbahçe Ülker adına Kaya Peker, Efes Pilsen adına ise Lawrence Roberts, takımları adına günün hayal kırıklıkları oldular..

İlk bölümde her iki takım da boyalı alanı kullanarak skor üretirken, Kerem Gönlüm'ün çabukluk avantajı ile ürettiği sayılar ile skor üstünlüğünü yakalayan Efes Pilsen, Thornton'ın da sayıları ile farkı lehine açsa da, periyotun son bölümünde ise Oğuz-Tomas ikilisi ile bir seri yakalayan Fenerbahçe Ülker etkili oldu ve kapanan farkın ardından ilk periyot Efes Pilsen'in 18-19'luk üstünlüğü ile tamamlandı. İkinci periyota Dudley-Roberts ikilisi ile başlayan Efes Pilsen, boyalı alan savunmasında büyük sıkıntılar yaşadı. Jasikevicius-Ömer ikilisi ile sayılar bulan ev sahibi Fenerbahçe Ülker, skor üstünlüğünü sağlarken, karşılıklı sayılarla geçen son bölümün ardından maçın ilk yarısı da Fenerbahçe Ülker'in 37-35'lik üstünlüğü ile sona erdi..

İlk yarıda 10'ar sayı üreten Marko Tomas ve Kerem Gönlüm takımlarının en skorer isimleri oldular. Fenerbahçe Ülker ribaundlarda 21-17'lik üstünlük kurarken, asistlerde ise 8-6 Efes Pilsen üstünlüğü vardı. İlk yarıda Sarı-Lacivertliler 1/6 ile üçlük atarken, Efes Pilsen ise 2/7 ile dış atış attı..

Üçüncü periyota iki takım da yine potaya yönelerek kaydettiği sayılarla girerken, iki takımın da düşük yüzdeli şut attığı bölümde skor üretmekte her iki taraf da zorlandı. Kerem Gönlüm ve Sinan'ın turnikeleri ile son 5 dakikaya 39-46 önde giren Efes Pilsen, ardından Saras-Ömer-Oğuz üçlüsünün sayılarına Roberts ile yanıt verdi. Periyotun son bölümünde, pota altındaki ikili sıkıştırmalar nedeniyle dış şutlara yönelen ve dış atışlarda etkili olan Fenerbahçe Ülker, May'in son saniye basketi ile son periyota 55-52'lik üstünlükle girdi. Son periyot yine karşılıklı basketlerle başladı. Tartışmalı pozisyonlara sahne olan ve Ufuk Sarıca'nın da teknik faul aldığı bir bölümde 7-0'lık seri yakalayan Fenerbahçe Ülker farkı lehine açmaya devam etti. Rakocevic-Vujcic ikilisinin sayılarına Ömer ve Ukic'in 6 sayısı ile yanıt veren Sarı-Lacivertliler farkı son bölüme kadar korudu. Son 3 dakikalık bölümde Kerem Gönlüm ile farkı kapatmaya çalışan rakibine Ukic-Tomas ikilisinin üçlükleri ile yanıt veren Fenerbahçe Ülker, maçı da 79-70 kazanmayı başardı..

Maçın ilk yarısında 1/6 ile üçlük atan Fenerbahçe Ülker, ikinci yarıda ise 7/10 gibi önemli bir yüzde yakaladı. Efes Pilsen ise ilk yarıda 2/7 ile atmıştı ama ikinci yarıdaki yüzdesi ise 1/6 oldu Lacivert-Beyazlıların. Rakibine ribaundlarda 35-34, asistlerde ise 14-13'lük üstünlük kuran Efes Pilsen, serbest atış ve iki sayılık atışlarda da rakibinden fazla sayı bulmasına rağmen 5 tane üçlük fazladan kaydeden rakibine mağlup olmaktan kurtulamadı. 18 sayı üreten Kerem Gönlüm maçın en skorer ismi olurken, Ömer Onan ise 15 sayı ile galibiyetin baş mimarı olmayı başardı..

Serinin ikinci maçı, 27 Mayıs 2011 Cuma günü yine Sinan Erdem Arena'da fakat bu sefer final şansını sürdürmek için kazanmaktan başka çaresi olmayan Efes Pilsen'in ev sahipliğinde oynanacak..


SALON: Sinan Erdem Spor Salonu

HAKEMLER: Recep Ankaralı – İsmail Aydın – Ali Şakacı

FENERBAHÇE ÜLKER (79): Roko Ukic 12 (4 ribaund- 3 asist), Ömer Onan 15, Darjus Lavrinovic 6 (1 ribaund), Sarunas Jasikevicius 9 (2 ribaund- 6 asist), Kaya Peker (5 ribaund), Oğuz Savaş 12 (3 ribaund), Marko Tomas 13 (3 ribaund), Sean May 3 (10 ribaund- 3 asist), Emir Preldzic 9 (2 ribaund- 1 asist)

EFES PİLSEN (70): Igor Rakocevic 10 (1 ribaund- 1 asist), Lawrence Roberts 7 (3 ribaund- 1 asist), Kerem Tunçeri 5 (3 ribaund- 5 asist), Bootsy Thornton 7 (5 ribaund- 2 asist), Kerem Gönlüm 18 (7 ribaund), Ender Arslan 5 (1 asist), Nikola Vujcic 12 (5 ribaund- 3 asist), Sinan Güler 4 (4 ribaund), Ersin Dağlı 2 (3 ribaund- 1 asist).

1.PERİYOT: 18-19
2.PERİYOT: 19-16
3.PERİYOT: 18-17
4.PERİYOT: 24-18
Fenerbahçe Ülker Dışarıdan Yıktı (79-70) Fenerbahçe Ülker Dışarıdan Yıktı (79-70) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 23:13 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.