Advertisement

Banvit'ten Deplasman Zaferi (62-68)

Beko Basketbol Ligi Play-Off çeyrek final serisi üçüncü maçında Olin Edirne ile deplasmanda karşı karşıya gelen Banvit, güçlü rakibini özellikle son bölümdeki etkili savunması ile 62-68 mağlup ederek seride 2-1 öne geçmeyi başardı. Rotasyonundaki genç oyuncuları çok iyi kullanan Bandırma ekibi, maçın son 5.45 dakikalık bölümünde de rakibine sayı şansı vermedi..


Banvitspor'da sakatlıkları bulunan Chuck Davis ve Juan Dixon bu maçta forma giymediler. Rakibine ribaundlarda ve pota altı sayılarında büyük üstünlük kuran Banvit, bu zorlu maçtan galip ayrılarak bir nevi de sahasında kaybettiği maçı telafi etmiş oldu..

Mücadeleye rakibine oranla daha agresif başlayan Olin Edirne, Can Akın organizeli hücumlarında Seibutis-Erdal-Samardjiski üçlüsü ile sayılar bularak farkı lehine açmayı başardı. Maçın ilk 5 dakikasında sadece 4 sayı kaydedebilen Banvit, kalan bölümde Lance - Golubovic ikilisi ile sayılar bularak farkı eritmeye çalıştı. Karşılıklı sayılarla geçen ilk periyotun son bölümünde Seibutis ile farkı koruyan Olin Edirne, ilk periyotu 23-15 önde tamamlamayı başardı.. İkinci periyota potaya yönelerek kaydettiği sayılarla giren Banvit, farkı yeniden eritmeyi başardı. Savunmaların öne çıktığı bu bölümde her iki takım da sayı bulmakta zorlanırken, Mutlu ve İbrahim'in iki üçlüğü ile skor 26-29'a geldi. Her iki takımın da, serbest atışlar da dahil olmak üzere, çok kötü yüzdeli şutlar attığı ikinci periyotun son bölümünde karşılıklı pota altı sayıları ile skor dengede gitse de, Seibutis'in sayıları ile skor üstünlüğünü sağlayan Olin Edirne, maçın ilk yarısını 39-33'lük üstünlükle kapattı..

Maçın ikinci yarısına daha iyi başlayan ve rakibine sayı şansı tanımadığı 3.30 dakikalık bölümde 7-0'lık seri yakalayan Banvit, Samardjiski-Seibutis ikilisinin sayılarına da günün etkili ismi Lance Williams ile yanıt vermeyi başardı. Karşılıklı kaçan üçlüklerin ardından gelen pota altı sayıları ile dengede giden skor, son bölümdeki çabalarla 52-52'ye geldi ve son çeyreğe bu skorla girildi. Son periyota Ginevicius-Can-Doliboa üçlüsünün sayılarıyla giren ev sahibi ekip, periyotun bitimine 8.01 kala Doliboa'nın basketi ile skoru 60-52'ye getirdi. Bu basket ayrıca, Olin Edirne'nin maçta kaydettiği son saha içi isabeti oldu. Bu basketin ardından mola alan Orhun Ene'nin takımı, dönüşte başta Williams olmak üzere rotasyondaki tüm oyunculardan verim almayı başararak önemli bir avantaj yakaladı. Bitime 5.45 kala Seibutis'in serbest atıştan ürettiği ve takımının maçtaki son sayıları olan basketler ile skor 62-59'a gelirken, kalan sürede 9-0'lık bir seri yakalayan Banvit, Barış Ermiş'in organizasyondaki önemli katkısı ve Golubovic'in sayıları ile oyunda üstünlüğü sağlarken, maçtaki son bölümde Erol Can Çinko'nun da kritik 2 top çalması ile maçı 62-68 kazanmayı başardı ve seride 2-1 öne geçti..

Maçı; 23 sayı, 5 ribaund ile tamamlayan Lance Williams galibiyetin baş mimarı olurken, milli oyuncu Barış Ermiş ise 10 sayı, 2 ribaund, 10 asist ile muazzam bir performans sergiledi. Formda yıldız Renaldas Seibutis'in 25 sayılık performansı ise Olin Edirne'yi galibiyete ulaştıramadı. Oyuncu performanslarının yanı sıra, tribünlerdeki taraftarların hem maça ilgisi hemde oyun bilgisi es geçilmeyecek önemli bir diğer ayrıntıydı bu maçla ilgili olarak..

Serinin bir sonraki maçı; 19 Mayıs Perşembe günü, saat 18:30'da yine Edirne Mimar Sinan Spor Salonu'nda oynanacak. Bu maçtaki olası bir galibiyette Banvit tur atlarken, Olin Edirne ise kazandığı taktirde şansını Bandırma'daki son maça taşıyacak..


SALON: Mimar Sinan Spor Salonu


HAKEMLER: Mehmet Keseratar, Serdar Ünal, Fatih Arslanoğlu.


OLİN EDİRNE (62): Can Akın 12 (3 ribaund-8 asist), Erdal Bibo 5 (1 ribaund), Vidas Ginevicius 3, Renaldas Seibutis 25 (2 asist), Caner Ercan (1 ribaund), Predrag Samardjiski 9 (8 ribaund-1 asist), Reha öz (1 ribaund), Seth Doliboa 6 (10 ribaund-1 asist), Davud Kamer 2 (3 ribaund).


BANVİT (68): İbrahim Yıldırım 3 (1 ribaund-1 asist), Barış Ermiş 10 (2 ribaund-10 asist), Mutlu Akpınar 7 (1 ribaund), Yiğitcan Turna 5 (3 ribaund), İzzet Türkyılmaz 2 (2 ribaund), Keith Simmons 6 (4 ribaund-2 asist), Erol Can Çinko (2 ribaund-1 asist), Vladimir Golubovic 10 (7 ribaund), Bora Hun Paçun 2 (4 ribaund), Lance Williams 23 (5 ribaund).



1. PERİYOT: 23-15

2. PERİYOT: 16-18

3. PERİYOT: 13-19

4. PERİYOT: 10-16
Banvit'ten Deplasman Zaferi (62-68) Banvit'ten Deplasman Zaferi (62-68) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 22:03 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.